Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más is van rajtam kívül aki...

Más is van rajtam kívül aki így érez?

Figyelt kérdés

Otthon a szüleimtől egyfolytában csak szidást, következetlen nevelést kaptam, gátoltak mindenben, nem törődtek velem eleget, sokat üvöltöztek velem, anyám egy végtelenül jószívű csendes nagyon nagyon szerény "apácát" akart belőlem nevelni, vissza fogtak mindenben.

Most 23 évesen tartok ott hogy annyira felgyülemlettek bennem a régi sérelmek, visszaszorítások, hogy egy teljesen más személyiséget akartak rám ruházni mint ami valójában vagyok, hogy úgy érzem magam mint egy rohadt nagy robbanás előtt álló vulkán ami fel akar robbani, de nem tud mert a szorognás a félelem elzárja.

Úgy érzem hogy a lehető legmesszebb akarok tőlük kerülni, minimális kapcsolatot tartani velük.

Más is érez így a szülei végett? Ti hogyan rendeztétek ezt magatokban?

2017. okt. 1. 14:23
 1/5 A kérdező kommentje:
Azt még hozzá kell tennem, hogy 4 évig depressziós voltam és azt hitték hogy csak lusta vagyok. Nem mertem és nem is tudtam eddig emberekkel kapcsolatot kialakítani, mindig meg akartam felelni nekik hogy engem is úgy szeressenek mint tesómat, ezért jelenleg fogalmam sincs hogy mi a francot is akarok az életemben.
2017. okt. 1. 14:25
 2/5 anonim válasza:
100%

Nem akarok hülyeséget írni, de ha még otthon laksz a szüleiddel, akkor próbálj meg minnél előbb elköltözni. Tudom, hogy nem egyszerű. 24 vagyok, az elmúlt 3 évben nem laktam már otthon, és így sokkal jobb a kapcsolatom a szüleimmel. Hozzáteszem, előtte sem volt vészes, de így a legjobb, hogy nem szólnak bele semmibe, úgy élhetem az életemet, ahogy nekem tetszik. Ha akarom fent vagyok hajnal 3ig, és délben kelek fel.

Bevallom, szerencsés vagyok, mert nem kell albérletet fizetnem csak rezsit. Egy saját lakást én se tudnék fenntartani. Viszont próbálj meg valakivel társulni. Pároddal, barátnőddel stb, és költözz el, mert hidd el, sok mindent megold.

Ha esetleg félreértettem és külön élsz már, akkor vedd semlegesnek, amit írtam.

2017. okt. 1. 15:02
 3/5 A kérdező kommentje:

Sajnos még nem tudok külön költözni. Nagyon csórók vagyunk, én még egyetemen tanulok, és a diákmelóval éppen hogy kajára van pénzem :( :( :( :(

Anyám meg egyfolytában beleszól mindenbe: milyen időjárás van és hogy öltözzek, mit hogyan süssek meg, hogyan kell kimosni a szivacsot (ezt halál komolyan megmutatta tavaly.........), beelszól abba h milyen kajáim vannak és mit mikor egyek meg h ne dobjam ki, beleszól abba hogy mikor milyen ruhát vegyek magamnak, egyszerűen mindenbe. Aztán amikor szarrá ordítóm a fejét és elküldöm a retkes p....ics....ába akkor forgatja a szemeit hogy nem vagyok normális, és csak néz hogy mekkora hülye vagyok, valamit mondja hogy olyan állat avgyok mint apám.

Hihetetlen hogy milyen ostoba egy anyám van :( És teljesen kikészít már idegileg, hogy nem bírja felfogni. Teljesen megkeserítette eddig az életemet. Ha a barátomat nem ismerem meg egy teljesen életképtelen depressziós hulladék lennék aki még levegőt sem bír venni.

Anyám azt sem engedi hogy a szobámat takarítsam, vagy mossak magamra mondván hogy ő gyorsabban megcsinálja, nincs annyi macera, illetve úgy is tönkre tenném a mosogató gépet meg a porszívót..... De kb egész gyerekkoromba azt hallgattam hogy mihez ne nyúljak mert úgy is elb.....aszom.

2017. okt. 1. 15:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát igen, ez a baj a mai szülőkkel hogy mindenben okoskodnak. Én már sokmindent ráhagyok a tizenéves gyerekemre hogy úgy csinálja ahogy akarja. Kiegyensúlyozott jó srác lesz/lett belőle. Élvezi nagyon hogy önállósítom. Nélkülem iy boldoguljon!
2017. okt. 1. 15:45
 5/5 anonim válasza:

En is utalom a szuleim. Koltozz el te is barhova.

Tonkretesznek a rohade.kok,ha nem koltozol el.

N

2017. okt. 2. 07:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!