Szerintetek a gyereknek tényleg köszönetet kell mondania a mostohaapjának amiért felnevelte?
Már bocsánat, de ez a minimum egy mostohaapától, ha már az adott gyerek anyjával együtt él!
Én tudok egy olyan asszonyt, akinek az első férje egy cigány ember volt. Lett is tőle egy gyereke. A második férjétől kettő lett, s mielőtt összeházasodtak azt mondta, hogy a cigánygyereket oda ne vigye, hanem hagyja az apjánál. A nő így is tett. Megvan a véleményem az ilyen "anyáról", de az új párjáról is. Lehet, nyersen fogalmazok, de borjas tehénnel a borjú is jár.
"Már bocsánat, de ez a minimum egy mostohaapától, ha már az adott gyerek anyjával együtt él!"
Miféle minimum? Mozaikcsalád esetében teljesen természetes, hogy mindenki eltartja saját magát meg a saját gyerekét. Te tényleg el vagy tévedve, de nagyon.
Apa vagyok, de édesgyerekemmel kapcsolatban sem tudom értelmezni a kérdést.
Persze, vágyom arra, hogy viszontszeressen, hogy fontos legyek neki, de miért kéne köszönetet mondania? És mikor? 18-dik születésnapján? Megvan ennek a rituáléja pl. esküvőn, amikor az ifjú pár a szüleinek megköszöni, hogy felnevelték, de csak úgy magában sosem hallottam ilyet.
Egyébként, ha egy ünnepélyes alkalommal (pl. 18-dik születésnapja alkalmából) megköszönné, akkor elmondanám neki, hogy számomra nem fáradság, hanem öröm volt őt felnevelni, és én is köszönöm neki azt a szeretetet és ragaszkodást, amit ő adott nekem.
12. Akkor nincs értelme a házasságnak vagy az együttélésnek. Te vagy eltévedve! Normális családban egy kasszába megy a kereset. Ez a minimum egy olyan pasitól, aki d*gdossa az adott gyerek anyját.
Az más kérdés, hogy aki nem tudja elviselni, hogy a párjának gyereke van, az ne kerítsen olyan nőt.
Örülök, ha így van. A válaszaidból nem derült ki. :)
Elég szomorú, ha a nevelt lányodnak nincs anyukája, s egyedül Neked kell eltartanod. :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!