Ha a gyerekedre támadna egy nagytestű kutya, megölnéd a kutyát?
Nem provokálásnak szánom a kérdést, csak nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Egy Facebook csoportban olvasgattam egy megosztott cikk alatt a kommenteket. A cikkben a legutóbb történt kutyatámadásról és a kutyák elaltatásáról volt szó (pitbullok megcsonkítottak egy 13 éves fiút). Mindenki a kommentekben ellenezte a kutyák elaltatását és a gazdát okolta. Ezzel az utóbbival egyetértek, a gazda felelőssége ez az egész. De tételezzük fel, hogy a te gyerekedre támad rá egy kutya, esetleg több. Te megölnéd a kutyát/kutyákat (legalább megpróbálnád)?
Attol fugg (csak az eredeti kerdesed es kifejtesed olvastam nem az 60 valaszt stb.).
Ha nincs ott a gazda es igy nincs aki leallitsa a kutyat vagy a gazda leblokkol es semmit se tesz es valoban elet-halalra a gyerekemre tamadt a kutya/kutyak, akkor nem sokat gondolkodnek, hanem nekimennek a kutyanak/kutyaknak.
Mivel nagy esellyel nem vadaszpuskaval, lofegyverrel es gazpisztollyal kozlekedem egy atlag napon, igy legdurvabb esetben is csak kovet vagy botot vagy a sajat taskamat hasznalhatnam fegyverkent. Leginkabb azonban ezeket sem es en csak labbal, karral, orditassal tudnek ellentamadasba lendulni. Ha elengedi(k) a gyerekem a hatarozott fellepes hatasara es nem tamadnak tovabb, akkor a gyerekemmel foglalkoznek es nem erdekelne a kutya(k) "megolese". Ha meg ugyis mindegy es a gyerekemet tepi minden igyekezetem ellenere, akkor viszont en is a lelket kitaposnam a kutyabol/kutyakbol es senki mas nem erdekelne csak hogy dogoljenek meg.
Az meg alap, ha barmilyen kutya komolyan megtamad egy gyereket/embert azt el kell altatni. Mas megiteles ala esnek azok az esetek, ahol 1. bemasztal a kutyas kerteshaz udvaraba es megharapott 2. Megkapott, de a gazda gyors leallitotta vagy egy oldalrugasra elszaladt a kutya 3. Baleset volt es a megtamadott fel ugy gondolja nem csinal belole ugyet (pl. fura mozdulat miatt a kutya azt hihette a gazdajara akarsz tamadni)4.vagy a kutyat rad uszitotta a gazdaja. Ez utobbi esetben a gazda elaltatasa mellett teszem le a voksom.
Az ilyen tàmadásokert igen is a gazda felel!
A sok hozzá nem értés miatt. Az a baj hogy nem kötik vizsgához a kutya tartását (legyen az bármilyen fajta).
Én akkor is ütöttem a kutyát amikor a kutyámat kapta el.
Nyilván megpróbálnék mindent hogy a legkevesebb baja legyen a gyerekemnek, meg is lőnèm ott.
Engem is támadott meg anno Labrador.
Az én lanyom 4 éves, van egy kutyám is (Cane corso, jo idegrendszerű, jó nevelt).
A legtobb ember nem is fogja fel,h egy kutya baratsagosan kozelit . Illetve fiatal kolyokkutya es jatekos. A kutya testbeszedenek megerteseben kellene gyakorlatot szerezni nehany oktatovideo segitsegevel pl.
A jatekossagot sok ember ertelmezi tamadasnak tevesen.
Lattam mar az elozo kutyam (kistestu 10 kg ) soran sok kutya verekedest. Viszont soha nem lattam emberre tamadast. Egy kutya,akit rendszeresen visznek a szabadba poraz nelkul szaladni,soha nem tamad dmberre. Jokedvuen szaladgal es jatszik. Nyilvan nem fog megtamadni senkit egy kutya,akit emberek es kutyak koze visznek poraz nelkul.
Itt az emberek butasaga a fo problema. Ha oket megtamadna,akkor az elottuk levoket is megtamadta volna meg a tobbi embert is.
Ha elkezd vki szaladni,akkor jatekbol utana szalad. Minden kutya utana szalad vkinek,aki elkezd szaladni ,sot ,ha meg ordit is hozza,akkor plane. Ezt kene elmagyarazni inkabb sz embereknek. Ilyen helyzetben is csak fut a kutya az illeto utan es nem fogja megtamadni. A kutya szert fut utana,mert az jatekra hivast jelent.
A kezben lengetett pulcsi/flakon is jatek sok kolyok kutya szamara. Ha meglatja ,odaazalad es megfogja a flakont vagy kezben levo rongyot/pulcsit. Ezt sem tudjak megerteni az emberek,akiknek nincs kutyajuk v nem jatszanak vele soha. Ezt is tamadasnak veszik.
Ha egy kutya kivesz a kezedbol egy flakont vagy pilcsit,mert azt hiszi jatszani akarsz vele,akkor az nem kutyatamadas.
Egy kutya kizarolag a sajat lakasat vedi. Ha oda megy be valaki,akkor fogja megtamadni a teruletvedelem miatt. De ezt mar elfelejtik kozolni a kutyatamadast terjeszto emberkek. Vagy azt,h betortek epp az illetohoz vagy keretlenul beosontak.
Ezert ne menjetek be inkabb olyan lakasba,ahol kutya van. De ugyanaz a kutya nem fog megtamadni,ha a reten ( kozteruleten) talalkozol ossze vele poraz nelkul.
Glndolom elfelejtettek leirnk ,hogy a kisgyerek bement egy idegen lakasba/kertbe. (Betorest kovetett el.)
Minden nap nezem a szabadon engedett kutyakat es gyerekeket. Soka 10 ev alatt egy tamadast /harapast se lattam kozteruleten.
Utolso elotti, ekkora idiotasagot...
Ja, vartam volna meg, ahogy a 3 acsarkodva felenk rohano kutya nekimenjen a 2 eves gyereknek.
Mert biztos csak jatszani akarnak.
Milyen sajat teruletet vedett, amikor a mi, SAJAT hazunk elott tortent az eset?
Akkor a kutyatartókhoz, nagy tapasztalattal rendelkező kutyatulajdonosokhoz lenne egy kérdésem (anyuka vagyok két ovis kisgyerekkel, készülünk kisfaluba költözni, megrémisztett ennek a szegény fiúnak a szörnyű esete).
Hogyan tudom megakadályozni, hogy a kutya/kutyák, akik már támadásba lendültek, futnak a gyerekeim felé, esetleg már el is kapták Őket, hogy ne marcangolják halálra az életem legféltettebb kincseit?
Tényleg, annyira rémisztő! Nem is kérdés, hogy azonnal a kutyákra vetném magam, próbálnám megölni őket, keresném a szemüket, amit megpróbálnél gyorsan kinyomni, de három ilyen kutya ellen nekem sem lenne esélyem a nyílt utcán, amikor nyilván nincs nálam kés, pisztoly, vasvilla. Szval mi ilyen helyzetben a teendő? Tegyük fel, a faluban sétálok a gyerekeimmel, aztán ránk ront egy/több kutya. Akkor mit tegyek? Vagy mindig hordjak magamnál egy kést?
Én igazából magát a kutyatartást szabályoznám és sokkal súlyosabb szankciókat, büntetéseket hoznék.
Bizonyos kutyákat, harci kutyákat alapból nem engednék boldog-boldogtalannak. Vagy ha valaki arra nem képes, hogy a területén belül tartsa a kutyát, vagy pórázon vigye ki, azt szintén megbüntetném.
Összességében ha megtámadná a gyerekem egy kutya, akkor a kutya élete árán is közbelépnék. Utólag viszont nem a kutyára lennék haragos, hanem arra, akié.
Azt biztos, hogy a gazdáját összeverném.
Sőt, amondó vagyok, hogy a mai világban ez a "bement a területemre" helyzet sem megoldás. Sokkal inkább közösséggel, riasztóval, védelemmel kellene a házunkat, vagyonunkat védeni. És nem úgy, hogy összeszed az ember mindenféle hamis, korcs kutyákat "házőrzőnek". A bűnmegelőzés lenne a cél.
Mondjuk alapból azt látom, hogy pont a tanulatlan, neveletlen "proli" réteg az, aki a legproblémásabb. Akinek nincs pénze, igénye arra, hogy megcsinálja a kerítését, nincs "ideje" arra hogy megnevelje a kutyáját. Vagy egyenesen "gettós presztízsből" "kemény legények" tartanak olyan harci állatot, ami alapvetően nem háziállatnak meg kis kedvencnek való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!