Ha a gyerekedre támadna egy nagytestű kutya, megölnéd a kutyát?
Nem provokálásnak szánom a kérdést, csak nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Egy Facebook csoportban olvasgattam egy megosztott cikk alatt a kommenteket. A cikkben a legutóbb történt kutyatámadásról és a kutyák elaltatásáról volt szó (pitbullok megcsonkítottak egy 13 éves fiút). Mindenki a kommentekben ellenezte a kutyák elaltatását és a gazdát okolta. Ezzel az utóbbival egyetértek, a gazda felelőssége ez az egész. De tételezzük fel, hogy a te gyerekedre támad rá egy kutya, esetleg több. Te megölnéd a kutyát/kutyákat (legalább megpróbálnád)?
Nem értem mi van? Azok a kutyák még élnek?
Nem kérdés, egy ilyen eset után elaltatni őket... Nehogy még egy ilyen elóforduljon! Gazdának büntetést!
Nincs gyerekem, de ha lenne, (vagy saját magamról lenne szó) és csak úgy menthetném meg az életét, (vagy az enyémet) akkor megölném a kutyát.
Persze ha már megtörtént a baj, utólag nem "állnék bosszút" hiszen egy állatról van szó. De a gazdáját mindenképpen feljelenteném. Amúgy eszembe jutott egy könyv, ami hasonló témáról szól :) Stephen King: Cujo Nagyon jó, csak ajánlani tudom. 16L
Amúgy drága harmincötöske, személyeskedjünk akkor, nincsenek tökeim, mert nő vagyok, de te biztosan jobban tudod.
Egyébként egyszer az én csivavámra is rátámadt egy nagy német juhász (sétáltattam a kutyát, az a kutya meg kiszökött az udvarból), alig bírtam eltartani attól az agresszív állattól a kutyám. Még szerencse, hogy gyorsan jött a segítség.
Valószínűleg hideg vérrel megölném ha rám vagy esetleg egy gyerekre támad rá
Az állatvédők meg ne jöjjenek azzal hogy szegény állat
a támadások szerintem élet-halál harcként működnek a gyenge elesik meghal a természet rendje ez van a kutyában
#44: Cujot ne keverjük a témába, semmi köze ezekhez a kutyatámadásokhoz. A könyvben egy veszett kutyáról van szó, ami teljesen már tészta.
A kérdéshez: én igyekeznék nem ölni, de természetesen a gyermekemet védeném minden erőmmel. A kutya gazdáját viszont feljelenteném és a lehető legszigorúbb büntetést várnám el, amit kaphat. Utólag semmiképp nem állnék bosszút a kutyán és nem követelném az elaltatását - hacsak orvosilag be nem bizonyosodik, hogy agyilag valami probléma van nála (pl. veszett).
Szemelyesen eltem at hasonlot.
3 kaukazusit (50+kilos kutyak) setaltattak a tolunk 25 meterre levo kiserdoben a nagyon okos gazdai.
A porazt lecsatoltak roluk.
2 eves unokahugom a jardan kismotorozott, a kerites mellett, en mellette setaltam.
Annyi szerencsenk volt, hogy a meg epp a sajat udvarunk elott voltunk, a gyereket atdobtam a keritesen, en is berohantam, de az egyik bejott utanunk.(addig ugralt neki, ameddig benyomta a csukott kaput)
Edesapam kijott a kiabalasra, a kutyat sepruvel utotte, probalta tolem tavol tartani.
Aztan megjelentek a kutyak gazdai, a ketto kint levot megfogtak, a harmadikert a gazda bejott az udvarra es nekiment edesapamnak, hogy mier meri utni az o kutyajat, szeretne-e, ha ot is ugy utnek, mint azt az artatlan allatot.(20 eves gyuros menosrac vs 70+ bacsi)
Innentol nekem zero tolerancia van ilyen esetekben.
Alkalmatlan gazda ne tartson kutyat, es igen, lehet lepontozni, de veszelyes, felrenevelt, nem nevelt kutyat el kell altatni, kiveve, ha allatvedo szerv a szarnyai ala veszi es orokbeadas elott rehabilitaljak.
Ja, a kutyas sracok, mire kihivtam a rendoroket, elmenekultek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!