Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekedre támadna egy...

Ha a gyerekedre támadna egy nagytestű kutya, megölnéd a kutyát?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom a kérdést, csak nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

Egy Facebook csoportban olvasgattam egy megosztott cikk alatt a kommenteket. A cikkben a legutóbb történt kutyatámadásról és a kutyák elaltatásáról volt szó (pitbullok megcsonkítottak egy 13 éves fiút). Mindenki a kommentekben ellenezte a kutyák elaltatását és a gazdát okolta. Ezzel az utóbbival egyetértek, a gazda felelőssége ez az egész. De tételezzük fel, hogy a te gyerekedre támad rá egy kutya, esetleg több. Te megölnéd a kutyát/kutyákat (legalább megpróbálnád)?

2019. jan. 17. 14:49
1 2 3 4 5 6
 41/60 anonim ***** válasza:
100%
Nem, majd végignézem, hogy szétcincálja a gyerekem!
2019. jan. 17. 18:29
 42/60 anonim ***** válasza:
52%

Nem értem mi van? Azok a kutyák még élnek?

Nem kérdés, egy ilyen eset után elaltatni őket... Nehogy még egy ilyen elóforduljon! Gazdának büntetést!

2019. jan. 17. 18:44
 43/60 anonim ***** válasza:
65%

Nincs gyerekem, de ha lenne, (vagy saját magamról lenne szó) és csak úgy menthetném meg az életét, (vagy az enyémet) akkor megölném a kutyát.

Persze ha már megtörtént a baj, utólag nem "állnék bosszút" hiszen egy állatról van szó. De a gazdáját mindenképpen feljelenteném. Amúgy eszembe jutott egy könyv, ami hasonló témáról szól :) Stephen King: Cujo Nagyon jó, csak ajánlani tudom. 16L

2019. jan. 17. 18:55
 44/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm a NORMÁLIS válaszokat, azoknak akik tényleg a KERDESEMRE VÁLASZOLTAK, és elmondták a veleményük, na meg, hogy mit tennének ilyen helyzetben. Ugye 35.-ös? Sajnos neked még ez sem sikerült. :D
2019. jan. 17. 18:58
 45/60 A kérdező kommentje:

Amúgy drága harmincötöske, személyeskedjünk akkor, nincsenek tökeim, mert nő vagyok, de te biztosan jobban tudod.

Egyébként egyszer az én csivavámra is rátámadt egy nagy német juhász (sétáltattam a kutyát, az a kutya meg kiszökött az udvarból), alig bírtam eltartani attól az agresszív állattól a kutyám. Még szerencse, hogy gyorsan jött a segítség.

2019. jan. 17. 19:01
 46/60 NopeAndDope válasza:
5%

Valószínűleg hideg vérrel megölném ha rám vagy esetleg egy gyerekre támad rá

Az állatvédők meg ne jöjjenek azzal hogy szegény állat

a támadások szerintem élet-halál harcként működnek a gyenge elesik meghal a természet rendje ez van a kutyában

2019. jan. 17. 19:31
 47/60 anonim ***** válasza:
49%
Utólag nem öletném meg őket! Még akkor sem ha a családtagomra támad! A felelőtlen gazdát már igen. Adott pillanatban viszont lehet belevágnám a kést beléjük csak hogy mentsem a támadottat.
2019. jan. 17. 19:31
 48/60 anonim ***** válasza:
65%

#44: Cujot ne keverjük a témába, semmi köze ezekhez a kutyatámadásokhoz. A könyvben egy veszett kutyáról van szó, ami teljesen már tészta.

A kérdéshez: én igyekeznék nem ölni, de természetesen a gyermekemet védeném minden erőmmel. A kutya gazdáját viszont feljelenteném és a lehető legszigorúbb büntetést várnám el, amit kaphat. Utólag semmiképp nem állnék bosszút a kutyán és nem követelném az elaltatását - hacsak orvosilag be nem bizonyosodik, hogy agyilag valami probléma van nála (pl. veszett).

2019. jan. 17. 19:42
 49/60 anonim ***** válasza:
88%

Szemelyesen eltem at hasonlot.

3 kaukazusit (50+kilos kutyak) setaltattak a tolunk 25 meterre levo kiserdoben a nagyon okos gazdai.

A porazt lecsatoltak roluk.

2 eves unokahugom a jardan kismotorozott, a kerites mellett, en mellette setaltam.

Annyi szerencsenk volt, hogy a meg epp a sajat udvarunk elott voltunk, a gyereket atdobtam a keritesen, en is berohantam, de az egyik bejott utanunk.(addig ugralt neki, ameddig benyomta a csukott kaput)

Edesapam kijott a kiabalasra, a kutyat sepruvel utotte, probalta tolem tavol tartani.

Aztan megjelentek a kutyak gazdai, a ketto kint levot megfogtak, a harmadikert a gazda bejott az udvarra es nekiment edesapamnak, hogy mier meri utni az o kutyajat, szeretne-e, ha ot is ugy utnek, mint azt az artatlan allatot.(20 eves gyuros menosrac vs 70+ bacsi)

Innentol nekem zero tolerancia van ilyen esetekben.

Alkalmatlan gazda ne tartson kutyat, es igen, lehet lepontozni, de veszelyes, felrenevelt, nem nevelt kutyat el kell altatni, kiveve, ha allatvedo szerv a szarnyai ala veszi es orokbeadas elott rehabilitaljak.

Ja, a kutyas sracok, mire kihivtam a rendoroket, elmenekultek....

2019. jan. 17. 19:52
 50/60 anonim ***** válasza:
0%
Meg a sajat kutyamat is leszurnam ha a gyerekeimre tamad..nemhogy egy idegent.. Egyebkent kicsit tul van tolva ez a nem a kutya tehet rola.. Ot meg kell vedeni blabla.. Nemreg a varosunkban is randalirozott ket nemetjuhasz.. Egy kiskutyat teptek ki a gazdaja kezebol,majd oltek meg.. Egyszercsak a semmibol.. Ez a kiskutya eppen egy totyogo is lehetett volna az anyukajaval... Ugyhogy.. Sajnalom,de ezzel nem birok azonosulni.
2019. jan. 17. 21:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!