Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha a gyerekedre támadna egy...

Ha a gyerekedre támadna egy nagytestű kutya, megölnéd a kutyát?

Figyelt kérdés

Nem provokálásnak szánom a kérdést, csak nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.

Egy Facebook csoportban olvasgattam egy megosztott cikk alatt a kommenteket. A cikkben a legutóbb történt kutyatámadásról és a kutyák elaltatásáról volt szó (pitbullok megcsonkítottak egy 13 éves fiút). Mindenki a kommentekben ellenezte a kutyák elaltatását és a gazdát okolta. Ezzel az utóbbival egyetértek, a gazda felelőssége ez az egész. De tételezzük fel, hogy a te gyerekedre támad rá egy kutya, esetleg több. Te megölnéd a kutyát/kutyákat (legalább megpróbálnád)?

2019. jan. 17. 14:49
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat, hasznosak, érdekesek voltak! Nem tudom ki pontozgatott le titeket, én mindenkinek dobtam a zöld kezet.
2019. jan. 17. 15:33
 12/60 anonim ***** válasza:
86%
Állatbarát vagyok . Van itthon 2 kutyám, mindig is volt . Rengetegszer voltam talalt kutya ideiglenes gazdája addig amíg nem talaltam nekik gazdit, tehát hozzam közel állnak az állatok nagyon. De ha a gyermekem élete múlik rajta vagy egyértelmű hogy nem válogatnék a módszerekből és megölném.
2019. jan. 17. 15:34
 13/60 anonim válasza:
16%

Simán.

Ölnöm még nem kellett, de nem 1 és nem 2 ebet lőttem pofán gázpisztollyal vagy fújtam le paprikával. A kutya csak egy állát.

2019. jan. 17. 15:37
 14/60 anonim ***** válasza:
63%

Egyszer olyat mertem írni egy kuyabarát fórumon, hogy a gyerek mellkasán állt a kutya és vicsorított "teli torokból" én meg akkorát rúgtam a kutyába, hogy vonyítva elvonult.

Akkora le..szást kaptam mert, hogy biztosan én vagyok a hibás.

A kutyát másnap elaltattam, pedig tényleg a mindenem a kutya.

Vannak az elvakult kutyatartók, akiknek csak egy istenük van , a kutya, de felelősség érzetük az semmi és ezek valószínűleg a fiatal korosztályból kerülnek ki, akiknek, még nincs gyerekük. A világuk még elég rózsaszín, de van, hogy egy döntést meg kell hozni.

2019. jan. 17. 15:38
 15/60 anonim ***** válasza:
50%

De, provokációnak szánod a kérdést. Különben nem lenne lepontozva az aki azt írta hogy védené a gyertek bármi áron, de utólag nem akarná megölni a kutyát. Itt csak az agresszív faszok vannak felpontozva.

1: Adott helyzetben a gyermek védelme az első.

2: Ha egy kutya emberre támad, nem felelősségre vonható. Ugyanis a GAZDA felelős a kutya tetteiért, neveléséért, vagy nem neveléséért. Az ember kell megbüntetni, és szükség esetén elaltatni a kutyát. De nem "megölni" mert az amcsi filmekben azt látta valami félhülye hogy "bosszút álli" milyen "menő"

Ez a kérdés egy sza.r provokáció, ami az állatkínzást hőstettnek akarja feltüntetni. Igen, van helyzet amikor szükséges lehet egy állat elpusztítása.. De ez vagy vészhelyzetben elfogadható- vagy utólag, TÖRVÉNYES úton intézve, és nem úgy hogy egy hőbörgős, agyatlan fa.sz átmegy a szomszédhoz és agyonveri a kutyát.

2019. jan. 17. 15:39
 16/60 anonim ***** válasza:
74%
Meg nem ölném, ha megtámadna minket pl. séta közben egy kutya. A kutya 1-2 ütés után már nem támad. Ehelyett elmenekül, vagy csak messzebbről morog. Felesleges volna még a dühtől megvakulva utánamenni és kitaposni a belét is. Ez a gyerekre sem volna jó hatással!!!
2019. jan. 17. 15:41
 17/60 anonim ***** válasza:
32%

Habozas nelkul

Miert ?

Mert legkozelebb is tamad es harap... Engem a gyereket mast.

2019. jan. 17. 15:46
 18/60 anonim ***** válasza:
80%

Nem láttatok még begőzölt kutyát támadni. Főleg nem többet egyszerre. Nem segít a vödör víz, sem a rákiabálás, sem az, hogy felkapod a gyereked.

Nem tudom ki az aki lepontoz... de egyet meg kell érteni.

Az emberi élet megóvása a legfontosabb.

Bár ez is le lesz pontozva, de elmondom.

Én egy fegyveres szervezet tagja vagyok, emellett elkötelezett állatmentő és állatvédő. A beteg galambot is felveszem az utcán, és kéklámpát kérek (és kapok) ha egy beteg állatot kell orvoshoz vinni.

De ebben az esetben NINCS DÖNTÉSI MÉRLEGELÉS!

Az emberi életet kell megvédeni! Akár lőfegyver vagy más eszköz használatával.

Csak hogy a kérdésre válaszoljak.

Nyilván az azt követő eljárásban meg már bőven lesz idő megvitatni hogy kinek a felelőssége vagy mulasztása volt.

Értitek?

2019. jan. 17. 15:51
 19/60 anonim ***** válasza:
53%
Pedig eléggé provokáló a kérdés. A mai eltorzult kutyab**zi világban, ahol a padló cirkáló kutyával rendelkező pi**ák sokkal jobban szeretik a kutyákat mint a gyerekeket vagy a családját, szerinted mit fognak válaszolni az emberek? Szerintem egyesek inkább a gyerekekut még lehet oda is dobnák az éhező kutyáknak mert jaj szegény kutya lelki világa! Elkorcsosult a mai világ. Én megölnék bármilyen állatot ha a gyerekemre támadna. Mert nevelhette bármilyen jól a gazdi, hallottam én már olyan esetről hogy a kutya csaladtagkent volt kezelve, ki volt nyalva a feneke, mégis egyik pillanatról a másikra raramadt a mellette álló kisgyerekre, akit egyébként évek óta ismert, és sokat játszottak együtt. És nem, nem erőszakos a kisgyerek, nem csinált semmi rosszat, egyszerűen a kutya egy ÁLLAT, szeszélyes, nevelheted bárhogyan, akkor is lehet olyan pillanata hogy elborul az agya és támad. Mint ahogy az emberek is. Nevelheted a gyerekeidet is egyformán, szereteted támogathatod egyformán őket, meg is van nem egy olyan eset a közelemben is hogy egyik gyerek drogos lett a másik pedig diplomás dolgozó becsületes ember. Pedig ugyanazt kapták. Szóval nálam sose lesz egyenértékű a saját gyerekem élete egy állat életével. Pedig sokaknál így van a mai világban sajnos. A kérdést pedig lehet jelenti meg toroltetni, ha nem akartok megnagyobb vitát a téma körül.
2019. jan. 17. 15:54
 20/60 anonim válasza:
18%

Ha tudnám, hogy veszélyes, kijáró kutyák vannak a környéken, nálam ez lenne a sorrend:

A.: Jegyző.

B.: Gazda.

C.: A helyi benzinkút eladója, egy flakon fagyálló megvásárlása miatt.

2019. jan. 17. 15:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!