Ha a gyerekedre támadna egy nagytestű kutya, megölnéd a kutyát?
Nem provokálásnak szánom a kérdést, csak nagyon kíváncsi vagyok a ti véleményetekre.
Egy Facebook csoportban olvasgattam egy megosztott cikk alatt a kommenteket. A cikkben a legutóbb történt kutyatámadásról és a kutyák elaltatásáról volt szó (pitbullok megcsonkítottak egy 13 éves fiút). Mindenki a kommentekben ellenezte a kutyák elaltatását és a gazdát okolta. Ezzel az utóbbival egyetértek, a gazda felelőssége ez az egész. De tételezzük fel, hogy a te gyerekedre támad rá egy kutya, esetleg több. Te megölnéd a kutyát/kutyákat (legalább megpróbálnád)?
Simán.
Ölnöm még nem kellett, de nem 1 és nem 2 ebet lőttem pofán gázpisztollyal vagy fújtam le paprikával. A kutya csak egy állát.
Egyszer olyat mertem írni egy kuyabarát fórumon, hogy a gyerek mellkasán állt a kutya és vicsorított "teli torokból" én meg akkorát rúgtam a kutyába, hogy vonyítva elvonult.
Akkora le..szást kaptam mert, hogy biztosan én vagyok a hibás.
A kutyát másnap elaltattam, pedig tényleg a mindenem a kutya.
Vannak az elvakult kutyatartók, akiknek csak egy istenük van , a kutya, de felelősség érzetük az semmi és ezek valószínűleg a fiatal korosztályból kerülnek ki, akiknek, még nincs gyerekük. A világuk még elég rózsaszín, de van, hogy egy döntést meg kell hozni.
De, provokációnak szánod a kérdést. Különben nem lenne lepontozva az aki azt írta hogy védené a gyertek bármi áron, de utólag nem akarná megölni a kutyát. Itt csak az agresszív faszok vannak felpontozva.
1: Adott helyzetben a gyermek védelme az első.
2: Ha egy kutya emberre támad, nem felelősségre vonható. Ugyanis a GAZDA felelős a kutya tetteiért, neveléséért, vagy nem neveléséért. Az ember kell megbüntetni, és szükség esetén elaltatni a kutyát. De nem "megölni" mert az amcsi filmekben azt látta valami félhülye hogy "bosszút álli" milyen "menő"
Ez a kérdés egy sza.r provokáció, ami az állatkínzást hőstettnek akarja feltüntetni. Igen, van helyzet amikor szükséges lehet egy állat elpusztítása.. De ez vagy vészhelyzetben elfogadható- vagy utólag, TÖRVÉNYES úton intézve, és nem úgy hogy egy hőbörgős, agyatlan fa.sz átmegy a szomszédhoz és agyonveri a kutyát.
Habozas nelkul
Miert ?
Mert legkozelebb is tamad es harap... Engem a gyereket mast.
Nem láttatok még begőzölt kutyát támadni. Főleg nem többet egyszerre. Nem segít a vödör víz, sem a rákiabálás, sem az, hogy felkapod a gyereked.
Nem tudom ki az aki lepontoz... de egyet meg kell érteni.
Az emberi élet megóvása a legfontosabb.
Bár ez is le lesz pontozva, de elmondom.
Én egy fegyveres szervezet tagja vagyok, emellett elkötelezett állatmentő és állatvédő. A beteg galambot is felveszem az utcán, és kéklámpát kérek (és kapok) ha egy beteg állatot kell orvoshoz vinni.
De ebben az esetben NINCS DÖNTÉSI MÉRLEGELÉS!
Az emberi életet kell megvédeni! Akár lőfegyver vagy más eszköz használatával.
Csak hogy a kérdésre válaszoljak.
Nyilván az azt követő eljárásban meg már bőven lesz idő megvitatni hogy kinek a felelőssége vagy mulasztása volt.
Értitek?
Ha tudnám, hogy veszélyes, kijáró kutyák vannak a környéken, nálam ez lenne a sorrend:
A.: Jegyző.
B.: Gazda.
C.: A helyi benzinkút eladója, egy flakon fagyálló megvásárlása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!