Titeket járattak táncra gyerekként a szüleitek, vagy megengedték?
Oviban valami pom pom-os dolog volt, de egyszer engedtek el, meg nem vittek el ovis "előadásra".
Utána általánosban rock and roll volt, de azt először a tanárok rábeszélték, hogy mindenki megy, hadd menjek én is, de nem engedtek el fellépésekre, valamint nekik nem volt "szimpatikus a tanctanár, mert tüsi haja van".
Aztán gimiben koleszos voltam és mindenki latin táncra járt, az elsőre megfogott, de azt a tanulás miatt nem engedték, máig bánom, mert ez nagyon az én világom volt, az összes tánc közül...
Anyáméknak az ilyen dolgok sosem voltak fontosak és csak csavargás és elvonja a figyelmemet az iskoláról...
Sajnálom, hogy nekem kimaradt.
Balettra irattak be 5 évesen, mert nagyon tetszett az egyik városi rendezvényen a fellépésük. 16 évesen hagytam abba, a térdem miatt.
Emellett kézilabdáztam általános iskola felső tagozatban, gimiben színjátszóztam.
Mindig elmondták, ha valamit szeretnék kipróbálni támogatnak benne, segítenek, de ha elkezdtem, akkor csináljam becsülettel és vegyem komolyan, és persze ne váltogassak egyik sportról a másikra hetente.
Fellépésekre, versenyekre vittek mindig, ha kellett.
Nem, nem volt pénzünk semmilyen különórára.
Suliban volt kisebb tánctanfolyam, arra jártam, még általánosban.
De nem maradtál le. Én is felnőttként mentem latin táncra. Tök jó volt. És hozzám hasonló korú volt a többi résztvevő is. Úgyhogy nyugi, nemcsak iskolásoknak vannak programok :)
Mindig is szerettem volna táncolni, de sosem jött össze. Még a szalagavatós táncról is lemaradtam...
Na, majd a köv. életemben...
Ha akartam volna, engedtek volna. Tánc helyett korcsolyára és judo-ra jártam.
Amúgy szerintem is csak valami vallási fanatikus szülő nem engedné el a gyerekét bármire, csak mert a tanárnak "tüsi haja" van.
Nem tudom, hol laksz, de Budapesten sok a tánciskola. Minden másodikban van csak salsa kurzus is. Bőséggel pótolhatod a kiesést, mert még a 17.000 lakosú szülővárosomban is van salsa és bachata.
Engem anyám - nagyon helyesen(!) - a társas kapcsolat építési defektusom miatt, meg mert ez egy férfinak szükséges, járatott táncra. 13 éves koromban volt ez az angolkeringő-bécsikeringő-rumba-csacsacsa-slowfox-roki-csárdás tanfolyam, amit tisztességgel el is végeztem. Sajnos nem volt hol, nem mertem gyakorolni, és így kikopott, pedig segíthetett volna a társasági gátlásosságomon.
Az a rángatózós-topogós diszkó, ami a didzsiben megy, nekem nem megy. 37 évesen újrakezdtem a tánctanulást, és most már szerintem közepesnél jobban megy. Most keresek szabadidős, táncolós helyet.
Oviban kezdtem el a klasszikus balettet, általános iskolában kötelező volt nálunk a latin tánc. Ezen kívül jártam akrobatikus rock &rollra, neptancoltam hosszú évekig.
Az én szüleim hozzáállása az volt,hogy a gyermeknek szüksége van a saját mozgasigenyenek megfelelő mennyiségű sportra, táncra például. Egyébként javítja a teljesítményt, hozzájárul az egészséges fizikum kialakításához, és ha örömét is leli benne a gyerek, akkor csupa pozitív hozadéka van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!