Normális viselkedés ez?
Egyre jobban idegesít anyám viselkedése.
21 éves vagyok, egyetemista.
Anyám... valahogy gyerekként kezel.
-napközben többször gügyögve szólongat random beceneveken.
-esténként mindig kér, hogy feküdjek közéjük (apum meg ő közé) az ágyban kis időre. Ezt is ilyen gügyögve, kislányhangon
-fürdőszobában simán bejön ha ott vagyok, levetkőzik a jelenlétemben (nem akarok rosszat mondani rá, dehát zavar, ha ott van. Meg hogy is mondjam, nem egy vékony alkatú. Most fiatal férfiként nem kellemes látvány ruhátlanul látni meg egyébként is: meztelenül egy szobában anyámmal, fúj)
-szobámba egész életemben kopogás nélkül jött be. Most is így jön be mindig. Bejön, mert pl épp össze akarja szedni a szennyest, hiába mondom, hogy kiraktam a ruhákat.
-mosott ruhákat mindig összehajtva felstócolva berakja a szekrényembe. Egybe mindet. Hiába kértem többször is, hogy hagyja az ágyamon. Mintha a falnak mondanám.
-egyetemen minden hétvégén haza KELL jönnöm. Vérig van sértve, ha pl egy-egy hétvégét nem itthon töltök. Ha koliban maradok akkor ugyan miért nem jó nekem otthon, ha meg más programom van akkor meg miért nem inkább tanulásra szánom a hétvégét -.-
-minden hétvégén főz, sokat. Ezt köszönöm is neki meg minden, de elég lenne kevesebb is, minőségre meg mennyiségre is. Valahányszor szóbahozom megsértődik, kénytelen vagyok elvinni amit főz. Már többször volt, hogy a fagyasztóban penészedett meg egy-egy kaja.
-meg sokszor kioktat. Olyan banális dolgokat kezd el elmagyarázni, hogy tényleg elcsodálkozok, hogy tényleg nem néz ki belőlem semmit?
Másnak van hasonló tapasztalata? Mit lehet tenni? Valamiféle kompromisszumra lehet jutni vele?
Küld el az édesanyádat pszichiáterhez, mert valami bekattant nála. Ugyanis egy ilyenkorú gyerekkel soha nem viselkedik igy egy szülő, mint amit te írsz.
Ez például iszonyat necces:
*-napközben többször gügyögve szólongat random beceneveken.
-esténként mindig kér, hogy feküdjek közéjük (apum meg ő közé) az ágyban kis időre. Ezt is ilyen gügyögve, kislányhangon
Igen? O.O
Meg még annyi, hogy nagyon hangulatember. Kiskoromban néhányszor leordított, akkor azt hittem, hogy én csináltam rosszat. Azóta előfordult par hasonló szitu, apumat vagy nővéremet ordította le, mert épp rossz napja volt.
"Meg még annyi, hogy nagyon hangulatember."
Tényleg lehet, hogy beteg. Pszichiáter tud segíteni, ha ő is akarja.
Hát ha már ketten is mondjátok..
De azt innen megmondom, hogy ez nem fog megvalósulni. Anyámat ismerve... soha. Ha csak szóba hoznám úgy megsértődne mint addig soha.
Így van, észérvekkel nem lehet mire menni nála.
Kösz az együttérzést:) bár nem tudom mennyire nehéz. Legalább nem alkoholista vagy láncdohányos, még kb annak örülök.
Jézusom, honnan tudtad? :o
Pontosan ez a helyzet, életének legjobb élmémye, hogy gyereke lett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!