Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőknek való segítség...

A szülőknek való segítség kérhető vagy követelhető a szülők részéről?

Figyelt kérdés

A történetben vagyok én, a 19 éves, egyetemista lány - egyetem mellett dolgozom, önellátó vagyok, fizetem minden költségemet, így a szüleimtől nem függök anyagilag. Ott van még édesapám, aki gyermekkoromban és az utóbbi időkben sokat piszkált, illetve a családi programokat rendszeresen tönkretette. Piszkálás alatt olyan dolgokat értek, mint például egy nyaralás alkalmával elkezdte a buszon leordítani a fejem, hogy nehogy már kibontsam azt a hagymás szendvicset, be fogom büdösíteni az egész buszt; illetve amikor segítséget kért tőlem, például olajcserénél a kocsinkban, nem találtam, hogy hová tette a szerszámait, ami miatt kb. azt hallgattam, hogy milyen béna vagyok. Úgy éreztem, sosem bíztak meg bennem a szüleim, életképtelennek tartottak, hangoztatják, hogy úgyse lesz diplomám.

Szombat este borult ki a bili nálam, amikor vacsora után anya kínálta nekem a csokit, de én mondtam, hogy köszönöm, nem kérem, mert tele vagyok. Erre apa beszólt, hogy "látszik is rajtad". Majd hirtelen apának kint kellett valamit csinálnia, és megkérdezett, hogy megyek-e neki segíteni, amire én nemet mondtam. Anya persze rögtön nekem esett, hogy ezt mégis hogy képzelem, milyen jogon mondok nemet a segítségre, miközben persze ők mindig segítettek nekem mindenben - szóval én vagyok a hálátlan.

Én mindig is úgy hittem, hogy a segítség az kérhető, de nem követelhető, ezáltal - vállalva a döntésem következményeit - nyugodtan mondhatok rá nemet. Én ülök fordítva a lovon?

2018. dec. 13. 01:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
23%

Neked már a hozzáállásod is olyan, hogy mikor és miben kell vagy illik segíteni a szülőknek.

Vaze, vedd észre, csak az életedet és azt, hogy felneveltek köszönheted nekik!

Én akár az életemet is feláldoznám, csak segíthetnék a szüleimnek (sajnos már nincsenek).

Néhány gyerek annyira egyszerű gondolkodású a szüleivel kapcsolatban, hogy az már döbbenetes.

2018. dec. 13. 09:06
 22/31 anonim ***** válasza:
72%

21es van igazság abban, amit írsz, ám a szülő ha tiszteletre méltóan viselkedik, akkor hatalmi drámák és játszmák nélkül is eléri, hogy segítsenek neki a gyerekek, leszármazottak. De a kérdésben szereplő diszfunkcionális családban aligha beszélhetünk tiszteletre méltó apáról.

Üdv 17es

2018. dec. 13. 09:24
 23/31 anonim ***** válasza:
5%

Ha a gyerek nem otthon punnyadna, hanem tanulna, képezné magát, könyvtárba járna vagy éppen dolgozna, akkor a szülőnek eszébe sem jutna hogy rászóljon, hogy ugyan már jönne segíteni a garázsba tartani a szerszámot.

Ébredjél már fel.

2018. dec. 13. 09:36
 24/31 anonim ***** válasza:
0%

nem vagy koteles hazajarni ha igy bannak veled, nem fuggsz mar toluk.

kikovetelheto jogi uton a szulotartas egyebkent de a tied messze nem az a helyzet hogy be tudnak bizonyitani hogy szukseget szenvednek.

2018. dec. 13. 09:58
 25/31 anonim ***** válasza:
62%

"Ébredjél már fel."

Honnan tudod, inkább honnan veszed, hogy csak punnyad?

Nem kell mindenkinek zsizsgőnyüzsgő hiperaktívnek lenni, pl egy vacsora után nem kell egyből rohanni és a lánnyal adogattatni a szerszámokat stb.

Egy normális, nem diszfunkcionális családban

1. Meg tudják tartani a munka, a pihenés és a családi élet egészséges harmóniáját.

2. Ha a gyerek nem parírozik 100% akkor meg nem leüvöltik a fejét, hanem korrekten megbeszélik, egyeztetnek, hogy MINDENKINEK JÓ LEGYEN!!!

Na jó ébredezést.

2018. dec. 13. 10:20
 26/31 anonim ***** válasza:
12%

Az megvan, hogy otthon elsz es nem egy hotelben?

Az egy dolog, hogy fizeted a koltsegeidet, de a hazkoruli munkakbol is kiveszed a reszed?

Akkor nem fuggnel a szuleidtol, ha barmikor el tudnal koltozni es egyedul megelni.

2018. dec. 13. 10:31
 27/31 anonim ***** válasza:
14%

"kikovetelheto jogi uton a szulotartas "

Lol. Itt a kerdezo az, aki raszorul a szuleire.

2018. dec. 13. 10:33
 28/31 anonim ***** válasza:
95%

"Piszkálás alatt olyan dolgokat értek, mint például egy nyaralás alkalmával elkezdte a buszon leordítani a fejem, hogy nehogy már kibontsam azt a hagymás szendvicset, be fogom büdösíteni az egész busz"

"megettem azt a hagymás szendvicset mások előtt."

Tehát hiába mondta apád, hogy ne büdösítsed be a buszt, te csak azért is megetted a hagymás szendvicset.

Na pont az ilyen viselkedni nem tudó prolik miatt nem megy normális ember buszos nyaralásra.!!

2018. dec. 13. 15:14
 29/31 anonim ***** válasza:
0%

Micsoda ítészek járnak ide üríteni, édes istenem. Kérdező, remélem csak röhögsz rajtuk.

(Én írtam korábban hogy egy nem diszfuncionális családban megbeszélés van, diszfunkcionálisban meg hatalmi dráma, játszma, leüvöltés)

2018. dec. 13. 16:20
 30/31 anonim ***** válasza:
7%

Nem kell hagymát rakni bele,én nincs probléma. De az otthoni magyar proli így nyaral sajnos,h végig üvölti cirkuszolja duzzogja,van szerencsénk látni itt kint a prolikat otthonról,eljönnek külföldre pár napra piheni elvileg családosan,de végig cirkuszolnak mindenen leginkább hogy együtt kell tölteni az időt,mert év közben szarnak egymásra ,a kötelező ők megtehetik le kell fölözni a facebook ismiket nyaralás nulla pihenés utálkozás 100% után mehetnek is haza cirkuszolva és kidobták a pénzt a semmire jöhet a hitel. Na azt a műsort a panelben is tudjátok csinálni...

58N

2018. dec. 13. 16:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!