Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők haragszanak rám, és a...

Olíviaxy kérdése:

Szülők haragszanak rám, és a férjemre. Röviden: Tavalyi disznótor alkalmával a disznó majdnem eltörte a férjem kezét. A többi lent?

Figyelt kérdés
Röviden: Tavalyi disznótor alkalmával a disznó majdnem eltörte a férjem kezét. Akkor azt mondtam ez volt az utosó alkalom, mert nem hívnak segítséget, és egyedül akarják hogy a férjem megoldja a nehéz részét. Idén nyáron felajánlottuk nekeik hogy az lenne a karácsonyi ajándék hogy hívtunk volna böllért fél napra amíg a munka nagyobb része meg lenne, mert a férjem nem lesz ott reggel a lefogásnál. Ezt így elmondtuk nekik, és nyár óta nagy sértődés van mert hogy milyen hitvány a férjem, hogy egyedül gyakorlat nélkül nem küdz meg a 300kg-os állattal? Mi fizettük volna a böllért arra a fél napra, mint karácsonyi ajándék lett volna, de fölényeskedve visszautasították az ajándékot? Elegem van az egész helyzetből, mert egész évben foglalkozunk velük, járunk hozzájuk,70 évesek. Nem ézem magam hibásnak, mert egyenesen megmodtam hogy reggel nem lesz ott a férjem, nem beszéltem mellé, és felajánolottunk másik lehetőséget, (böllért) amíg odaérünk. Köszönöm ha elolvasod.
2018. dec. 8. 10:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%

ki ébredt fel?

2018. dec. 8. 13:36
 12/20 kovpet ***** válasza:
36%

"A kérdés az lett volna hogy ilyen helyzetben más mit csinálna?"

Én a hasonló helyzetekben elmondom az álláspontom. Meghallgatom a másik felet. Aztán én úgy cselekszem, ahogy én szeretnék és hagyom őket úgy cselekedni, ahogyan ők szeretnének.

Ha nő lennék és a férjem lehitványozná valaki, akkor viszont olyat mondanék neki, hogy évekig kellene pszichoterápiára járnia ahhoz, hogy fel tudja dolgozni.

2018. dec. 8. 13:48
 13/20 anonim ***** válasza:
67%

Kedves Kérdező, és a többiek, akik a férjük helyett beszélnek, járnak el, és majd megmondanák ők...

Közben a férj tehetetlen bábként gúzsba kötve fekszik a pincében, hogy képtelen Ő EGYEDÜL megoldani a szüleivel a problémát? Nem bántásból, őszintén, de miért neked lett eleged, miért te mondtad ki, hogy ez volt az utolsó alkalom, miért nem az, akinek majdnem eltört a keze?

Bevallom, én nem tudom elképzelni, mit tennék hasonló esetben, valószínűleg semmit sem kellene, mert a férjem megoldotta volna (hathatós segítségem nélkül) a szüleivel.

Egy férfit férfivá a 21. sz-.ban valóban nem az tesz, hogy mint Toldi, megállítja a megvadult bikát egy kézzel, hanem fel meri vállalni a véleményét, meri azt közölni, ezt még jó esetben intelligens, de határozott módon is teszi. Nem az éppen dominánsabb "anyuci" (anya vagy feleség) háta mögé bújik, hogy majd az asszonyok lemeccselik, ő meg majd igazat ad a győztesnek.

Anyuci pici fia, ahogy itt gyakran látom emlegetni, az is marad, maximum anyucit vált.

2018. dec. 8. 15:04
 14/20 A kérdező kommentje:
Az én szüleimről van szó(asszony ) vagyok. Nem a férjem szüleiről van szó.
2018. dec. 8. 18:27
 15/20 anonim ***** válasza:
90%

Szülőknek meg kell mondani, hogy olyan állat tartását vállalják be, amivel el is bírnak utána. (Pl: tyúk, kacsa, liba, van egy csomó) Vagy hívjanak hozzá ők böllért.

Neked miért is jó, ha a férjed lesérül, és kiesik a munkából? Mert a szülők elégedettek? Ez kicsit kevés...

Én elhiszem, hogy jó menőzni a disznótorosra, de ne más szerszámával verjük már a csalánt...

2018. dec. 8. 18:40
 16/20 anonim ***** válasza:
74%

Bocsánat, akkor félreértettem.

Annyi hasonló kérdést olvastam már itt anyós/após témakörben, hogy teljesen automatikusnak vettem.

Ebben az esetben helyes, hogy Te vagy a "hangadó", csak gondolom, nehezebb elviselni saját szüleid távolságtartását.

Egyébként jó ötlet a böllér, szerintem, ha lecsillapodnak a szülők, ők is el fogják fogadni.

2018. dec. 8. 18:42
 17/20 anonim ***** válasza:
18%
Egyetértek veled. Egyet csinálnék másképp, az ajándékot..., mert ez nagyon gáz karácsonyi ajándék..., hogy kifizetem a böllért...
2018. dec. 9. 06:47
 18/20 anonim ***** válasza:
8%
70 évesen minek foglalkoznak már olyan állattal amit nem bírnak? Nálunk is minimum 2-en fogják a disznót. Akkor fogja egy ha már megszúrták. Akkor általában nem megy sehova habár volt már hogy utána elszaladt. Na mindegy a lényeg az hogy ők már idősek ehez és ezt be kéne látniuk. Egy ember nem igazán elég ahoz hogy megfogja főleg ha az van vagy 2 mázsa. A karácsonyi ajándék viszont szerintem is gáz.
2018. dec. 9. 13:58
 19/20 anonim ***** válasza:
72%
70 évesen a szülők általában nem maguknak nevelik a disznót, hanem a gyerekeiknek, hogy ezzel is segítsék őket.
2018. dec. 9. 16:38
 20/20 A kérdező kommentje:
Nekünk nem nevel disznót mert 1 csomagot sem szoktam elhozni tőlük. Lehet hogy gáz ajándék de úgy vagyunk vale hogy egy 70 éves embernek már mevmgvan mindene. Kocsija nincs hogy ahhoz vegyünk valamit, ruhája van, bútora van étel van, színházba nem járnak. Mindig olyan dolgot szoktunk nekik adni amit biztos tudom hogy használnak. Olyan dolgot nem szoktunk vinni ami csak"menne a szekrénybe". Köszönöm a válaszokat.
2018. dec. 9. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!