Disznóvágásos sztorik?
Voltatok már disznóvágáson?Mikor,hányban? Merrefele? Milyen volt az idő?Egész napos? Utána nagy ivások, evések?
Légyszi osszátok meg velem :)
16f
Több jópofa disznóvágásos sztori is akad, az egyik itt történt a faluban ahol élek :) Leírom az eddigieket, amikkel találkoztam :)
A szalmakazal 1.
----------------
Ennek a gazdának drága volt a disznóvágás.
A levágott disznót nem véreztették ki rendesen és mikor a rászórt szalmát meggyújtották, a röfi gondolt egyet és "melegnek érezte" a helyzetet. Felállt és a hátán a lángoló szalmával futott, futott és végül belefutott a szalmakazalba és ott elfeküdt. A disznóölő társaság azt sem tudta hova rohanjon, hogy a disznót, vagy a kazlat mentse meg ...
A szalmakazal 2.
----------------
Nagy divat volt mindig, hogy a leszúrást követően, mikor már felfogták a vért, letakarták a disznót nagy halom szalmával és bementek egyet szusszanni, pálinkát, forralt bort inni, hogy mikor kijönnek, már csak meg kelljen gyújtani a szalmát és folytatódhat a munka.
Így is tettek, de közben a cseles szomszéd kicserélte a szalma alatt lévő disznót egy lefordított talicskára.
Kijöttek, meggyújtották a szalmát és elkezdték volna mozgatni, forgatni a disznót, de csak a lángoló talicskát találták a szalma alatt ...
Az erős disznó
--------------
Megtörtént, hogy a disznóölő banda sok bátorító pálinkát ivott. Kimentek, hogy most aztán bátrak és leszúrják a röfit. Megbeszélték a stratégiát, hogy mindenkinek jut egy lába, amit fogni kell. A disznó azonban másként gondolta: rúgott egyet és négyen négyfelé estek bele a sárba.
Felrobbant a malac
------------------
Az ügyetlen böllér nem tudta leölni késével a disznót, ezért a leleményes gazda a vergődő állat szájába nyomta a perzselésre előkészített gázpalack csövét, a belélegzett anyagtól az állat ki is múlt. A nagy ijedtségre a munkások megittak egy-két kupica pálinkát, és közben elfeledkeztek arról, mivel töltötték meg a malacot. Amikor nekikezdtek a perzselésnek, a lángoktól belobbant a disznó belsejében felgyülemlett propán-bután gáz, a százhúsz kilós tetem felrobbant, húsa, belsősége tenyérnyi cafatokban terítette be a környéket.
Disznóvágás árammal
-------------------
2001 november végén történt a tragédia egy somogyi faluban.
A böllér eszkábált egy árammal működő disznóölő "villamosszéket". Neki is láttak a nedves udvaron az akkutöltő csipesszel megkörnyékezni a röfit. A böllérrel és egy segítővel az áram végzett, a házigazda pedig az ijedtségtől infarktust kapott. Hárman meghaltak, a disznó pedig életben maradt.
A megszökött disznó
-------------------
Történt egyszer egy bakonyi faluban, hogy a leszúrást követően a társaság bement a meleg konyhába, hogy kívülről és belülről kicsit megmelegedjék (kályha, pálinka stb.).
Mikor aztán újra nekidurálták magukat, hogy folytassák a feldolgozást, kimentek és a disznónak csak hűlt helyét találták.
Jégrevű
--------
Apám mesélte: ifjabb éveiben az IKR nevű cégnél melózott sofőrként. Egyszer egy Komáromhoz közeli faluba fuvarozta valamelyik fejest disznóölésre. Tél volt, hó, fagy stb. Egy parasztháznál voltak, az udvar hátsó része nyitott volt a földek felé,a kertek hátuljában pedig egy patak folyt (az események idejében épp be volt fagyva). Atyám valamiért bement a faluba és mikor visszatért nem talált senkit a háznál. Elkezdte őket keresni: hátul találta meg az embereket, amint derékig állnak a patak jegén egy lékben és időnként lebuknak a víz alá...
A disznót lebökték, majd bementek pálinkázni. A röfi felkelt és nyílegyenesen eliramodott hátrafelé, kidöntötte a kerítést. Szaladt egészen a patakig, ahol beszakadt alatta a jég...
Ezt a felrobbant cocás sztorit annyiszor és annyi helyen hallottam már, hogy erősen kételkedem a valóságtartalmában.:-)
Voltam jó néhány disznóvágáson, faluban és városon is. Nagy berúgásokat sose láttam, egy jó mázsás disznó feldolgozása kemény meló, sógorom általában kettőt vágott egyszerre, irgalmatlan tempót diktált a csapatnak, hogy végezzünk estére mindennel. Neki könnyen ment, hentes a szakmája. Célzóital persze megvolt, közbe-közbe egy-egy laza fröccs, de pl. a villanydaráló miatt is észnél kellett lenni, a csontozó, daraboló kések se botból vannak.
Egyébként megvan a hangulata, olyan húslevest, pecsenyét, böllérmájat, vesevelőt nem eszel máskor, mint amit a friss, még szinte meleg húsból, belsőségből lehet készíteni. Másnap meg le lehet nyomtatni a friss hurkával, sült kolbásszal, töltött dagadóval.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!