Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Disznóvágásos sztorik?

Disznóvágásos sztorik?

Figyelt kérdés

Voltatok már disznóvágáson?Mikor,hányban? Merrefele? Milyen volt az idő?Egész napos? Utána nagy ivások, evések?

Légyszi osszátok meg velem :)

16f

2016. szept. 28. 22:16
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
71%
19#: visszafele nem tud égni. csak ott ahol oxigénnel érintkezik.
2016. szept. 29. 18:53
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

Akkor megjöttem :D

Nekem szörnyű volt gyerekkoromban arra ébredni hajnalban, hogy visít a malac, mert ölik. Meg az a bűz... Azóta vega vagyok :D

2016. szept. 29. 19:54
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem disznó volt, hanem borjú, viszont tényleg velem történt meg. Amikor az állványra két lábánál fogva felcsörlőzték a borjút, és a fateknővel négyen aláálltunk, hogy a hasa felvágásakor abba boruljanak bele a belei, elkövettem egy amatőr hibát: nem vettem előtte nagy levegőt.

A belek bűze iszonyatos, a teknőt elengedni nem lehet, kifordulni nem lehet: úgy leokádtam a borjú beleit, hogy azóta is emlegetik. Pedig vagy 15 éve történt.

2016. szept. 29. 22:46
 24/27 anonim ***** válasza:
36%

Ne kiabáljátok el, megérkeztem :D Iszonyatosan barbár szokás, mindig is gyűlöltem, elmenekültem otthonról disznóvágásokkor.

(Mikor valaki kommentelt, hogy milyen finom a meleg, friss hús, felfordult a gyomrom)

Tessék, lehet lepontozni! ;)

2016. szept. 30. 16:16
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

"mindig is gyűlöltem, elmenekültem otthonról"

Mert megtehetted. Korábban is voltak széplelkek, de nekik fel kellett nőni, és levágni a disznót, mert a családnak hús kellett az asztalra. Aztán amikor háborúba mentek, akkor már volt némi tapasztalatuk az ölésből. Mert vannak élethelyzetek, amikor nem lehet menekülni, hanem ölni kell.

2016. okt. 1. 09:08
 26/27 anonim ***** válasza:
84%
#22, #24: disznóvágásos sztorikról szólt a kérdés, de biztos voltam benne, hogy felbukkantok, holott egyen se vettetek részt.:D
2016. okt. 1. 09:15
 27/27 anonim ***** válasza:
81%
Mert szerinted 2 tol 8 éves korig hol voltam? Amúgy nekünk tok szükségtelen volt a disznovagas. Városban éltünk, az egyetlen a környéken a mamaek voltak akik tartottak.hozták a szokást a faluból. Nem tudom hogy erre rajottek vagy már nem is lehet abban az utcában tartani, de sztem mindkettő.
2016. okt. 1. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!