Mit vigyek disznótorba?
Hivatalos vagyok egy közeli ismerősömhöz a hétvégén disznótorba. A kérdésem az lenne, hogy ilyenkor mit illik vinni? Minek örülnek ott a legjobban?
A indokolatlan mennyiségű minőségi pálinka már megvan, be van készítve, ez evidens, nem erre gondolok!
Egy nagy vödör káposztasaláta esetleg, vagy inkább valami édes, fánk, vagy hasonló "itatós" süteménnyel aratnék nagyobb sikert?
Nagy segítség lenne ha olyan írja aki jár ilyen helyre, esetleg tart disznótort és fogad vendégeket!
Köszönöm!
A fánk ilyenkor csak frissen sütve, melegen igazán jó és kelendő, ha kihűlt, akkor már egy kicsit szívós, tehát azt nem vinnék.
Egy vödör káposzta-saláta... nem hiszem, hogy a "toros asztalra" éppen az akkor kellene.
- De az édes-sós apró sütik jó ötlet.
- Ill. ha valamelyik cukrászdában csináltatsz ilyen marcipán-malacot, egy jó nagyot. Amit egyébként majd szilveszterkor szoktak szinte mindenütt árulni. Az szerintem most stílusos lenne!!
- És még esetleg 1-2 üveg pezsgő, attól függően, kb. hányan ülitek körbe az asztalt.
Köszönöm! Akkor úgy látom, egyöntetűen a sajtos-sós pogácsa nyert :) Gondoltam arra is, csak egy kicsit "mainstream", de ha az a bevált, akkor megfogadom a tanácsotokat!
#3 A marcipán malac jó ötlet, csak errefelé kicsit korlátozottak a lehetőségek sajnos cukrászat szempontból :D Nem hiszem hogy, szombatra bevállalná bárki is :D
Én rendszeresen járok disznótorba, több helyre is barátokhoz, két szomszéd faluról van szó.
Nálunk az a szokás, hogy vinni nem kell semmit, csak melósruhát, ugyanis elsősorban segíteni megyünk.
Étel-ital a házigazda és a háziasszony dolga. Ha kell valamit vinni, esetleg kenyeret, fűszereket, vagy savanyúkáposztát (istenhátamögötti falvakról van szó, még bolt sincs ott) akkor azt a házigazda leszervezi, hogy ki mit vigyen magával. De ezt is általában már előző héten közösen beszerezzük, így az is egy plusz alkalom a találkozásra :)
Ha viszel egy tál aprósüteményt, az értékelendő gesztus. De nem célszerű, ha a húsfeldolgozás közelében morzsálós dolgok vannak. Az ital és a poharak ott vannak ahol folyik a munka, bárki bármikor tud inni, de a sütemény az nincs ott. A harmadik helységbe meg nem fognak átjárni az emberek egy falat sütiért, a legnagyobb meló közben.
Azt látni kell, hogy egy disznótor (vagy egy szüret) bármennyire is jó hangulatú összejövetel, azért mégiscsak munka elsősorban. A gazda mindig végigizgulja az egészet, hogy a munka jól sikerüljön, hiszen ettől függ, hogy mit eszik a családja egész évben. A vendéglátás fogja izgatni őt a legkevésbé. És ezt a vendégek sem veszik zokon, hiszen segíteni jöttek, nem vendégeskedni.
#8
nagyon köszönöm! Teljesen igazad van és a kultúrája is megvan az egésznek! Át is érzem. De szerencsére (vagy sajnos) olyan ember vagyok, hogy nem tudok üres kézzel menni sehova, ha így alakul akkor inkább el sem megyek, ezért akartam olyan megoldást találni ami hasznos és értékelendő is, amivel a munkámon kívül is tudok segíteni!
Nagyon Köszönöm az ötleteket. Királyok vagytok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!