Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vehetném rá az anyámat...

Hogy vehetném rá az anyámat az iPhone-ra? Semmi esély rá?

Figyelt kérdés
Kb 10 éve ugyanaz a telefonja van, egy ezeréves, nyomógombos telefon, talán Samsung, de nem biztos. Semmire nem használja, csak telefonálásra. Nem azért nem vesz másikat, mert nincs pénzünk (van), hanem, merthogy neki ez tökéletes, a célnak megfelel, és hogy ezzel bármit csinálhat, nem megy tönkre. És hogy ő agyvérzést kapna, ha félnaponta töltenie kéne a telefonját, ezt elég hetente 2-szer, ezt dobálhatja nyugodtan az öcsém, semmi baja nem lesz. Viszont mióta egyetemre járok, kb kéthetente megyek haza. Tök sok dolog van, amit megmutatnék, pl ha venni szeretnék egy ruhát, vagy főzök, és nem tudom, hogy jó-e, akkor simán FaceTimeozhatnánk közben. Mire lepötyög egy üzenetet, az is minimum 5 perc. Ha jön Pestre hozzám, folyamatosan eltéved, és olyankor nagyon idegesítő vakon magyaráznom ahelyett, hogy beütné a telefonba és az mutatná, mikor hol forduljon le, stb. Szóval rengeteg előnye lenne. Ráadásul én 2 évenként cserélem a telefonomat, most vettünk újat, otthon van a szekrényben kettő, aminek amúgy semmi baja. Mondtam, hogy használja, megtanítom neki. De hogy ő erre nem kíváncsi, nem érdekli. 40 éves, de olyan, mint egy háklis vénasszony... Sőt, rosszabb, mert még a nagyszüleimnek is okostelefonja van. Apa is mindig ezzel piszkálja, hogy lassan ciki vele megjelenni, mert mikor azt a telefont előveszi, mindenki röhög. Jó ez nyilván túlzás, de elég vicces látvány, mikor anya szépen kiöltözik, megjelennek valahol és hirtelen elkezd csörögni az őskövület telefon úgy, hogy még a temetőben lévő holtak is felkelnek a zajra.
2018. dec. 3. 08:56
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
31%

Tudom a világon senkit nem fogok vele meghatni de annak aki itt osztja az észt "a telefon telefonálásra való" azért elmesélném nálunk hogy ment.

Nagymamám világ életében büszke volt rá, még hangoztatta is, mennyire örül hogy ő nem követi a technikai dolgokat, nem ért hozzá.

A mobiltelefont még kb megtanulta, hívni tud rajta az sms-t elolvasni se tudja.

Mindegy mennyit magyarázod neki.

A mobilja már 10 éve lerohadt alóla de közben az ő állapota is annyit romlott mentálisan hogy egyszerűen nem találok olyan buta telefont amit meg tudna tanulni, nem a nagyi telefont sem.

Az egyetlen remény hogy a telefonja még kitart.

Egyébként nem annyira vészesen öreg, a hülyeségre még a mai napig van esze, ellenben pokolian unatkozik.

Szokta mondani a vele egyidős barátnője egész nap netezik, mennyire jól elvan, de persze neki ez űrtechnika.

Anyám életéből éppígy kimaradt a technikai fejlődés, számítógép, internet, stb.

Aztán pár éve kényszerűségből kapott egy okostelefont, sajnos androidosat.

Egy teljes évet szenvedett vele, nem értette, utálta.

Szereztem neki egy iphone-t, és ezt végre értette, meganulta fokozatosan kezelni. Megtanulta használni a böngészőt, az e-mailt, újabban rendel magának a netről.

Lehet utálni az iphone-t de nagy előnye, hogy közelebb hozza a számítástechnikát azokhoz akik technikailag fogalmatlanok.

Sajnos a munkája miatt ideje sincs hogy megtanulja a számítógépet, de ez a telefon egy belépő pont volt neki.

Sajnos a számítógép még nem megy neki, próbáltuk.

Ellenben a táblagép már igen, én pedig nagyon örülök mert legalább úgy nem jár mint a nagymamám.

A digitális analfabétizmus nem menő, nincs miért büszkének lenni rá.

20 év múlva lehet a wc-t sem fogjuk tudni lehúzni telefon nélkül, nem kell orrba szájba nyomkodni, de aztán ne tessék nyavalyogni ha öreg korunkra azt se tudjuk hol vagyunk.

2018. dec. 3. 09:48
 12/47 anonim ***** válasza:
37%

Azt nem tudom, ha neked kellene az àràt megkeresni rà, akkor is cserélgetnéd-e két évente.Ja, anyudék pénzét könnyebb szórni.

Képzeld, ha nem vagyok ismerős egy vàrosban, "elnézést, meg tudnà nekem mondani merre talàlom x utcàt?"

Igen, lehet a szànkkal is informàcióhoz jutni, nem csak iphonnal.

Főzésnêl meg, nos az igazsàg az, hogy rengeteg receptoldal van a neten, de ha még úgy se megy, akkor inkàbb ne főzz, mert az a ciki, ha ezt élőben kommentelje kéne anyud.

Ruhàt nem tudsz egyedül venni?Miért, hàny éves vagy, 5?A 9 éves lànyom megmondja az üzletben milyet szeretne, még a méretét is tudja.

Tényleg ennyire életképtelen vagy?

Na ez a ciki.

2018. dec. 3. 09:55
 13/47 A kérdező kommentje:

Fuha, nem kell ennyire támadni, meg pár válaszoló nem tudom mit képzel magáról, hogy ilyen stílust megenged....

A normális válaszokat köszönöm, ezt a kártyás megoldást megpróbáljuk. Apa már így is mondogatta neki, hogy egyszer reggelre eltűnteti azt a telefont, mert neki is rengetegszer van olyan, hogy szeretne mutatni anyának valamit, de nem tud. Vagy pl. mikor neki küldök át 15 db képet, hogy "melyik a jobb, mutasd meg légyszi anyának", attól is kivan.

Azért használom az Apple termékeket, mert nekem sokkal szimpatikusabbak (igen, jobban is tetszenek, nálam ez is szempont), könnyen kezelhetőek, nem is kell mással kompatibilisnek lenniük számomra. iOs rendszerű gépet használok, az is sokkal jobb, mint a Windows volt. De ebből ne legyen vita, semmi értelme. Nekem ez vált be, másnak pedig más.

Pénzt sem kéne rá kiadnia, ha nem akar. Ott van a fiókomban egy sima 6, és egy 7, nincs bajuk.

2018. dec. 3. 09:58
 14/47 anonim ***** válasza:
18%
Iphone-ra? Akkor 150 ezer Ft-ig meg se álljunk, de inkább 200K. Ez most komoly? Ennyi pénzből autót veszek. A bátyám opelje annyiba került, mint egy iPhone8, és 13 éves autó létére még mindig egy erőgép. A másik tesómnak pedig 100K-ért vett egy VagonR+, ami 19 éves és még mindig pipec. Kérdező gondolkozz már, a pénzt értelmesebb és hasznosabb dolgokra is lehet költeni. Így akár a tanulmányaid befejezése után lakásvásárláskor is ki tud segíteni.
2018. dec. 3. 10:03
 15/47 anonim ***** válasza:
39%
Ki a francot érdekel mennyibe került a bátyjád opelje?
2018. dec. 3. 10:08
 16/47 A kérdező kommentje:

Most őszintén, kit érdekel, ki mennyiért vesz autót?

Van lakásom, nem kell venni még egyet.

2018. dec. 3. 10:11
 17/47 anonim ***** válasza:
49%

11: Nem vagyok technikai analfabéta, használok számítógépet, netezek, letöltök filmeket, konvertálok videókat, munkámban napi szinten jól jön a microsoft office. Preziket is készítek stb. De a telefont én valóban telefonálásra használom, és ebből nem engedek. Látom, hova süllyednek azok akik a telefont mindenre használják, gyakorlatilag életképtelenek nélküle. Nem tudnak nélküle közlekedni, kell a zene a fülbe, a netet kell böngészni még a metrón is. Nem tud várni sehol, akkor játszik a telefonon, fél a saját gondolataiba merülni, fél a csendtől. Felnő egy generáció, akik a telefon nélkül életképtelenek lennének, és még a családi programokon és a barátaikkal is azt böngészik. A gyerekek is inkább az okos eszközöket választanák ahelyett, hogy kreatív módon játsszanak, a szabad levegőn rohangáljanak. Úgy kell őket rávenni hogy kimenjenek futkározni vagy legózzanak, persze amikor már csinálják, nagyon jól érzik magukat. De ezek az okos eszközök csábítóak számukra ás átveszik az uralmat felettük. A gondolkodásmódot átalakítják, egy pszichológusnak volt erről egy nagyon érdekes tanulmánya, hogy az információk felületes átpörgetése egy idő után ellustít és képtelen az agy a tanulásban való elmélyülésre. No mindegy, nyilván ezek a dolgok nem hatják meg azt, akinek ki sem esik a kezéből a telefon.

A kérdező stílusa eléggé pökhendi és szánalmas, és az is szánalmas, hogy ő beleszól az anyja életébe, sőt, szégyenkezik miatta, hogy az anyja nem birka, itt viszont ő osztja az észt ha nem olyan választ kap amire számított. Miért szólsz bele, anyád önálló felnőtt szabad akarattal.

2018. dec. 3. 10:13
 18/47 A kérdező kommentje:

Én vagyok szánalmas?:D Miért is? Mert nem tűröm csendben, hogy Kis Pista beszólogasson, és hülyegyerekezzen úgy, hogy annyit tud rólam, hogy iPhone-t használok és egyetemre járok? Vagy hogy kioktasson, hogy mire költöm a pénzemet?

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy az Apple termékek drágák. És hogy mások ennyi pénzt nem látnak szinte soha, sőt, valahol élelmiszerre sem jut a fele se akár. De ehhez nekem mi közöm van, úgy őszintén?! Szerencsés helyzetben vagyok, hogy a szüleim megadtak nekem mindent gyerekkoromban, és most is támogathatnak, nem jelent gondot nekik 1-1 nagyobb kiadás (nem, mielőtt nekem támadtok, nem azért nincsen anyának okostelefonja, mert én Budapesten élek).

2018. dec. 3. 10:21
 19/47 anonim ***** válasza:
78%
Kérdező, az nem játszik, hogy anyukád inkább egy tablettel vagy egy számítógéppel kezdje, és akkor a mobilja maradhatna a régi, de azokon keresztül is meg tudnál mutatni neki mindent? (jó, az útmutatást nem, de kezdetnek szerintem nem lenne rossz). Gondolom, ezekkel sem foglalkozik, ha a telefonnal nem, az én anyukám is ilyen. Ő elzárkózik mindentől, ami új, most már évek alatt rábeszéltük egy okostelefonra, és azóta folyamatosan a Youtube-ot nyomkodja meg Viberezik. Szóval szerintem az egy jó megoldás lehet, ha először csak magával a technikával akarjátok kicsit jobban megismertetni meg a kezelési módjával, amit egy tableten is megtanulhat. Lehet attól is fél, hogy nem tudná kezelni az új telefont.
2018. dec. 3. 10:31
 20/47 anonim ***** válasza:
74%

A hangyànyi méretű eszeddel van baj Kérdező, nem a nagyzolàsi màniàddal, azt letojjuk.

Azt nem fogod fel, hogy NEM akar màsik telefont anyud.Mi jogon szólsz bele egy felnőtt ember életébe, mi közöd hozzà milyen telefont hasznàl?

Hagyd békén, ha nem akar màsikat, akkor nem akar, màrpedig ez elég egyértelmű.

Hülyegyerek?Igen, mert aki egy nyamvadt telefon miatt szégyell megjelenni az édesanyjàval, az köpjön fel, és àlljon alà.Ez esetben te!

2018. dec. 3. 10:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!