Ellopták az Iphone 5S telefonomat. Van rá esély, hogy megkerül?
Buszon utaztam haza, valahogyan kicsusszant a zsebemből a telefon, és az ülésen maradt. Leszálltam, utána már csak pár megálló volt, faluról van szó, mindenkit ismertem a buszon, kivéve egy ismeretlen nőt, aki az előttem lévő széken ült, később megtudtam, hogy csatlakozással továbbutazott.
Amikor észbe kaptam, hogy nincs meg a telefonom, felvettük a kapcsolatot a buszsöfőrrel, átnézte az egész járművet, telefon sehol. Csörgettem a számom 2 órán át, mindig teljesen kicsengett. Aztan egyszercsak váltott nem elérhetőre, gondolom az illető kivette a kártyát, vagy kikapcsolta a telefont.
Find my Iphone nem működik, a telefon sajnos offline módban van.
A kártyát letiltattuk, hogy ne lehessen róla hívni, de a kártya 15 napig hívható legyen.
Holnap tervezünk rendőrségi bejelentést tenni, valahogyan le tudják nyomozni a telefon utolsó helyzetét, amikor még a SIM-kártya benne volt?
A készüléken 6 karakteres kód és ujjlenyomatvédelem van, ezt milyen könnyen lehet áttörni? Van rá esély, hogy valaki tudja újra használni a telefont?
Persze hogy van rá esély.
Csak nagyon kicsi.
A nővérem meg éppen talált egy telefont a buszon. El is adta gyorsan 30 ezerért.
Ez nem lopás, csak jogtalan elsajátítás(az is csak 8 nap után..)
Plusz előbb bizonyítsd be, hogy valaki meg is találta, mert anélkül bűncselekmény gyanú sem merül fel, így a nyomozás elrendelésére sem fog sor kerülni. ( ha mégis, akkor sem fognak szinte semmit csinálni..)
Amit tehetsz, hogy vársz, hátha rájön a megtaláló, hogy nem tudja használni, és visszaadja.
Legközelebb jobban figyelj a cuccaidra.
#3 vagyok
Nem tudom miért pontoztak le.
1. Tényleg nem lesz meg a telefonja, 100-ból 99 esetben a kutyát nem érdekli hogy hol hagyta el és miért, meg mennyit spórolt rá, ez a valóság. Ne álljon már vigyázba a fél ország csak azért mert nem tud vigyázni a holmijára.
Az megint más ha ellopnak valamit, de itt csak a hanyagságáról van szó.
2. Amúgy tényleg talált egy telefont a nővérem, de 3 hónappal ezelőtt és még a kérdező se adta volna vissza ha ő találja meg, szóval erről ennyit. Neki is tűnt el telefonja többször, egyszer a padon ült kutyasétáltatás közben, a kutya elszaladt, 30! másodperc volt míg otthagyta a padon a táskájával, a táska ott volt, a mobil eltűnt.
Kedves kérdezö
Pont ha olyan találja meg aki még vissza is akarná adni tulajdonosának az sem tudja mert lezártad egy kodal és ujlenyomatal,igy bizti nem jut vissza hozád sehogy .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!