Mit csináljak ha az anyukám bántalmaz?
Figyelt kérdés
Leginkább lelkileg bántalmaz enegem meg a hùgomat, lelki terrorban tart minket, erre lassan 2 éve jöttem rá, csak hogy egyre sùlyosbodik a helyzet, s minap amikor ideges volt rám (okvetlenül) meg is ütött nem is egyszer, ilyenkor nem hagyom magam de akkor is nagyon mély sebek keletkeznek bennem. Egyébként anyám egy nárcisztikus, elnyomó, kissebségi komplesszumokkal küzdő ember. Apukám meg ritkán van otthon, ha otthon van akkor sem szól hozzá a történésekhez. Teljes mértékben ő is el van nyomva, Kérdés ha valami nagyobb dolog történne, esetleg nagyon nem bírnánk hova lehetnr fordulni? (mai eset után erősen gondolkodtam hofy kihívjam e a rendőrséget de nem tudom mi lett volna a teendő, milyen sùlyos esetben lehetne kihívni őket.)2018. dec. 2. 21:18
11/20 anonim válasza:
Az okvetlen gondolom ok nélkül akart lenni...
Azért mert 18 vagy,még nem kell dolgoznod meg elköltöznöd,iskolában a helyed!
Ha apukád ilyen puhap@cs(ne haragudj),akkor így járt,de azért nektek még nem kell folyton szívni...
Tiszta pillanatában ülj le anyukáddal beszélgetni,és mondd el neki mi bánt
12/20 anonim válasza:
nézz utána az 'okvetlen' szó jelentésének, nem azt jelenti, amire te használod. szerintem te az 'ok nélkül'-re gondolsz
amúgy te max lelépni tudsz, de húgodnak talán tudnak segíteni az iskolájában (gyámügy vagy gyermekjóléti vagy vmi)
13/20 A kérdező kommentje:
Sajnos ez lehetetlen mert a csalâdban senki nem tud hatni rá, emiatt nem is tartja senkivel mélyebben a kapcsolatot a családban
2018. dec. 2. 21:43
14/20 A kérdező kommentje:
Igen ezt az "okvetlen" hibát már kitárgyaltuk, elnézést ùjra, tiszta pillanataiban, milliónyiszor próbáltam már értelmesen megbeszelni vele, de nem hat ez rá, nem. Tudja felfogni másnak az álláspontját(kérlek ne mondjatok h en sem tudom mert nem ez a lenyeg,) és ezértisnem tartja vele a kapcsolatot az egezs csalad. Nagyon nehez szemelyiseg, barmit mondok neki azt hiszi befolyasolni akarom, es ilyenkor elotor a kisebbsegi kompesszusa es egybol uralkodni szeretne rajtunk.
2018. dec. 2. 21:49
15/20 anonim válasza:
Valószínűleg pszichés betegsége van, ami miatt kezelésre szorul. Minimum indulatkezelési zavar, de lehet, hogy paranoia. Nyugtatót kéne szednie. Már úgyis kifele áll a szekered rúdja, a húgod is előbb-utóbb felnő, dolgozni kell és elköltözni. Ha szidalmaz, ne vedd fel, maradj teljesen nyugodt, a viselkedése róla szól, nem rólatok. Lehetőleg minél kevesebbet legyél vele egy légtérben. Ha azt látja, hogy nem idegesít fel, már nem lesz jutalmazó az ő számára a nagyjelenet. Más kérdés, hogy mindezzel együtt, ha engem megütne, biztos, hogy elkapnám és jó alaposan megszorítanám a kezét és nagyon csúnyán néznék rá, hogy érezze, hogy ezt nem teheti.
16/20 anonim válasza:
én ütném. a szülöket meg lehet nevelni ha már testi fölényben van az ember.
17/20 anonim válasza:
gyermekvédelemhez vagy a rendőrséghez kéne fordulni.
18/20 anonim válasza:
Sikerült megoldódnia? :o Hogy vagy?
19/20 A kérdező kommentje:
Még mindig itthon vagyok, azóta történt egy válás és ennek következtében minden a legnagyobb rendben van. Megtanultam kezelni a szüleimet, szerencsére fejben sikerült ilyen szempontból felniőni. Nehéz volt de legalább nem érzem már elnyomva magamat. Köszi a válaszokat.
2020. ápr. 8. 10:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!