Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljak ha az anyukám...

Mit csináljak ha az anyukám bántalmaz?

Figyelt kérdés
Leginkább lelkileg bántalmaz enegem meg a hùgomat, lelki terrorban tart minket, erre lassan 2 éve jöttem rá, csak hogy egyre sùlyosbodik a helyzet, s minap amikor ideges volt rám (okvetlenül) meg is ütött nem is egyszer, ilyenkor nem hagyom magam de akkor is nagyon mély sebek keletkeznek bennem. Egyébként anyám egy nárcisztikus, elnyomó, kissebségi komplesszumokkal küzdő ember. Apukám meg ritkán van otthon, ha otthon van akkor sem szól hozzá a történésekhez. Teljes mértékben ő is el van nyomva, Kérdés ha valami nagyobb dolog történne, esetleg nagyon nem bírnánk hova lehetnr fordulni? (mai eset után erősen gondolkodtam hofy kihívjam e a rendőrséget de nem tudom mi lett volna a teendő, milyen sùlyos esetben lehetne kihívni őket.)

2018. dec. 2. 21:18
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Egyébként 18 éves fiù vagyok.
2018. dec. 2. 21:20
 2/20 anonim ***** válasza:
89%
Apádhoz lehet fordulni. Keresse elő a tökeit, és ne szarjon egy nőtől. Váljon, neveljen ő titeket.
2018. dec. 2. 21:21
 3/20 anonim ***** válasza:
79%
Okvetlenül mást jelent, te meg felnőtt vagy, munka, költözés...
2018. dec. 2. 21:22
 4/20 anonim ***** válasza:
98%

Sajnos a magyar törvény a lelki bántalmazást nem bünteti. A fizikait is csak akkor, ha a bántalmazásnak látható jele van és az orvossal látleletet vetetsz.

A legfőbb gondot az okozza, hogy valószínűleg nincs munkahelyed, ahonnan befolyna annyi pénz, hogy önálló életet élhess. Mert a megoldás ez lenne. 18 éves vagy, mindenki azt mondaná, hogy lépj le otthonról - és ezzel ki vagy segítve, de mégis miből?

2018. dec. 2. 21:24
 5/20 anonim ***** válasza:
90%
És ha a kérdező le is lép, az mit old meg a testvére számára? Apucinak kellene lépni, ahelyett hogy kihúzza mindenből magát.
2018. dec. 2. 21:26
 6/20 A kérdező kommentje:

Nem fogom kifejteni hogy miért volt okvetlen(bár nem lenne hosszù történet, de amit a kérdésben láttad nem is ez volt a lényeg) és igen a szülő-gyerek kapcsolatban igen is szinte mindig a szülőnek van igaza, de ugye te is tudod hogy ez nem mindig így van a szülő is tud hibázni főleg ha egy ilyen személyisége van az embernek mint az anyámnak.

Ha nem tudod elhinni hogy okvetlen volt, vedd egy hipotézisnek a mai nap történtetek és ùgy mondjál véleményt, köszönöm a válaszolat

2018. dec. 2. 21:31
 7/20 A kérdező kommentje:
Igaz nincs munkagelyem, meg a hùgomat sem hagynàm egyedül. Apukám teljes elnyomásban él sajnos egy gyenge szemyiség tőle nem várok el semmit, (az egész családnak ő keresi a kenyeret) tisztelem az embert de gyenge személyiség, kérem aki szidó kommentet akar írni az ne tegye, nem ez a célom az egésszel
2018. dec. 2. 21:36
 8/20 A kérdező kommentje:
3. Kommentelő.: elnézést, félreolcastam a kommentedet, nem tudtam hogy az okvetlen nem ezt jelenti, elnézést a hibáért, de szeritem mindenki értette mit akartam leírni vele. Köszöm a javítást
2018. dec. 2. 21:40
 9/20 anonim ***** válasza:
98%
Kérdező, az első arra célzott hogy nem vagy tisztában az okvetlen szó jelentésével. Nem mintha ennek lenne bármi köze a megoldáshoz.
2018. dec. 2. 21:41
 10/20 anonim ***** válasza:
97%
Kérd meg a család rokonát, barátját, akiről feltételezed, hogy tud hatni anyádra, illetve anyád hallgat az ő szavára.
2018. dec. 2. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!