Nem igazán értünk egyet a szüleimmel a jövőmmel kapcsolatban. Kinek van igaza?
Kezdeném azzal, hogy egyke vagyok, és eléggé túlféltenek. 21 éves fiú vagyok, utolsó évemet kezdtem az egyetemen. Legtöbbször azon veszekszünk, hogy mihez kezdek a jövőben.
Ha már tanultam, és nem is vagyok egy reménytelen helyzetű, életképtelen valaki hát szeretném úgy megpróbálni élni az életem ahogy nekem tetszik. De ez nekik nem fekszik és olyan állást, jövőt szánnak nekem, amit itt helyben (kisváros) lehet végezni, semmi kockázattal nem jár, itthon vagyok állandóan, ergo dögunalmas életet, munkát.
Kicsit azt érzem, hogy megpróbálnak elnyomni és nem hagyni amit valóban szeretnék vagy legalább megadni az esélyt magamnak, hogy hátha, mivel kategorikusan kijelentik, hogy nem nekem való, úgysem menne, ők ezt nem támogatják. Ugyanez van az autóvezetéssel is. Magamba, barátokkal ha el szeretnék menni valahova ami több mint 10 km egyből az van, hogy szó sem lehet róla mert mennénk mint az őrültek, meghalunk, összetöröm az autót, mennyi baleset van.
Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

Vessetek meg, de miért kellene a szülőnek támogatnia a gyereket olyan dologban, amivel nem ért egyet?
Kérdező!
Felnőtt ember vagy, mi akadályoz meg abban, hogy autód legyen?
Mi akadályoz meg abban, hogy olyan állásra pályázzál, amit te szeretnél csinálni?
Miért jársz egyáltalán tanárképzőbe, ha egészen mást akarsz csinálni?

*meg pl ha nem támogatnak, nem szeretnek, nem tisztelnek téged;
nem tisztelik benned az embert, akkor te minek törődnél velük; szeresd és tiszteld már legalább te önmagadat annyira; hogy nem hagyod magad lebeszélni arról az utról, ami magadénak való, amit magadénak érzel.
Szóval akkor talán nincs is szükséged rájuk ha hátráltatni visszafogni gátolni akarnának.
Szóval ilyen kardinális kérdésekben nem szabadna hagynod, hogy ők döntsenek . Ez a te életed, neked kell meghozni ezt a döntést, törekedned kell a boldogságra.

*És ha a te boldogságod, boldogságutad
nem egyezik az övékkel, akkor talán nincs is melletted keresni valójuk.

*mert te nem rosszat akarsz senkinek, csak a saját utadat, életedet járni; ők viszont
1. megkérdőjeleznek téged; nem bíznak benned eléggé, hogy nem az őáltaluk kiválasztott szakmában is tudnál sikeres/boldog lenni, vagy akár mind a kettő egyben
2. ők viszont ártanának, ha gátolnának, akadályoznának a kiteljesedésedben, ergó tehát így nem akarnak neked jót.

21 évesen kéthetente mentem haza beköszönni "Megvagyok" jelszóval...nem pedig Ancit kérdezgettem hogy mehetek-e ide-oda vagy dolgozhatom-e amit és ahol szeretnék...
Ez ennyi Komám. Pénzt csinálsz és intézed SAJÁT MAGAD. Ha nincs lóvéd addig NEM LESZEL FÜGGETLEN. Nekem sem tetszene ha az én lóvémon bohóckodna a gyerek szándékosan szembemenve a tanácsaimmal. Ez már csak ilyen. Amúgy ha még a városodtól sem távolodtál el hosszabb időre soha, akkor nem biztos hogy kapásból 2000km-re otthonról kellene elköteleződni X időre.

Akkor mi közük hozzá? Ha csak kb 3 xor látnak meg vakáción? Ennek is ám oka van ha vkit kb egy évben 3 xor látnak otthon.
Még annyit se kell hazajárni,ha szar a kapcsolat v tul erőszakos a család. Nekem 200 meg 1000km re nem anyu dirigál, hogy pl átmehetek e vásárolni a szomszéd városba busszal v a kocsimmal v épp elrepülök Öcsémhez. Vagy milyen tapétát veszek a lakásomba.
:O :O
Aki ilyen hülye h távol él és Anyu dirigál megérdemli h dróton van rángatva hiába él távolabb... :P
Leválni agyban kell nem lakóhely váltással,távolabb menéssel.

Akkor Téged több száz vagy több ezer km-ről is tudnak manipulálni, ha nem látod őket heti szinten, mégis így sakkban tartanak. Vannak ilyen esetek.
Amúgy tudsz tanítani Skype-on, maszekban, ha akarsz. Bár a tapasztalatok azt mutatják, ne decemberben-mire elolvasod, lehet, már az lesz- kezdd, mert akkor kb. a kutya se ír rád. Olyan márciustól kb. októberig bezárva van forgalom.
Nálam is pont ugyanez van az angol szakkal, csak én már most pályaváltó vagyok, pedig le se diplomáztam. Webprogramozást tanulok, mert úgyis angol kell hozzá, lehet végezni akármikor és ha kiköltözök külföldre és diploma után már van vevőkör, akkor nem kell azon aggódni, miből lesz pénzem, amíg nem melózok.
Mi az, ami érdekelne amúgy?

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!