Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem igazán értünk egyet a...

Nem igazán értünk egyet a szüleimmel a jövőmmel kapcsolatban. Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Kezdeném azzal, hogy egyke vagyok, és eléggé túlféltenek. 21 éves fiú vagyok, utolsó évemet kezdtem az egyetemen. Legtöbbször azon veszekszünk, hogy mihez kezdek a jövőben.

Ha már tanultam, és nem is vagyok egy reménytelen helyzetű, életképtelen valaki hát szeretném úgy megpróbálni élni az életem ahogy nekem tetszik. De ez nekik nem fekszik és olyan állást, jövőt szánnak nekem, amit itt helyben (kisváros) lehet végezni, semmi kockázattal nem jár, itthon vagyok állandóan, ergo dögunalmas életet, munkát.

Kicsit azt érzem, hogy megpróbálnak elnyomni és nem hagyni amit valóban szeretnék vagy legalább megadni az esélyt magamnak, hogy hátha, mivel kategorikusan kijelentik, hogy nem nekem való, úgysem menne, ők ezt nem támogatják. Ugyanez van az autóvezetéssel is. Magamba, barátokkal ha el szeretnék menni valahova ami több mint 10 km egyből az van, hogy szó sem lehet róla mert mennénk mint az őrültek, meghalunk, összetöröm az autót, mennyi baleset van.

Mit lehet ilyen helyzetben tenni?

2018. nov. 29. 23:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%

, "de főleg az, hogy csak így ezt nem tehetem meg velük."

Én ilyenkor fogom a fejem..... de erősen ám.

2018. nov. 30. 08:39
 12/31 anonim ***** válasza:
87%

Kimaradt a tinikori lázadás. Az ilyen nem akarnak elengedni barátokkal témák akkor zajlanak le.

Magukhoz akarnak kötni, még kisgyerekként kezelnek. A legjobb az lesz, ha végzel az egyetemmel, akkor semmiképp sem oda mész dolgozni, amit ők választottak. Nyugodtan próbálj szerencsét máshol. Most van rá lehetőséged, amikor fiatal vagy még kötöttségek nélkül. Idősebb, családos emberként már nem lesz annyi lehetőséged.

2018. nov. 30. 09:32
 13/31 anonim ***** válasza:
88%
Volt egy hasonló helyzetben lévő közeli barátom mint te. Ő úgy döntött kimegy egy külföldre dolgozni. 2 évet volt kint és nagyon jot tett neki. Önállosodott, más szemszögből látta dolgokat és sok pénzt takarított meg. Ő azt mondta így, hogy a "szülei vigyázó kezei" nem fogták és nem terelték a saját irányukba sokkal jobban kitudott teljesedni sok téren. Ha csak országon belülre ment volna akkor nyagatták tovább a szülei. Az én tanácsom, hogy menj el dolgozni pár hónapra, évre külföldre vagy találj máshol jobban fizető munkát. Mivel sajnos az ilyen család magához akar láncolni és ez minden évvel egyre súlyosabb lesz. Nem mondom, hogy szakíts meg velük minden kapcsolatot de ideje helyre raknod a dolgaitokat.
2018. nov. 30. 10:00
 14/31 anonim ***** válasza:
87%

Nem a szuleid allnak az utadban, hanem sajat magad. Magad sem tudod, mit akarsz kezdeni az eleteddel.

Fejezd be a sulit eloszor es talald ki, milyen iranyban akarsz indulni. Ehhez milyen tamogatas kene? Inkabb te fugsz toluk.

2018. nov. 30. 10:21
 15/31 anonim ***** válasza:
21%

21 évesen nem "fiú" vagy, hanem férfi.

Lediplomázol, állsát pályázol, elköltözöl és ennyi. Felnőtt(nek látszó tárgy) vagy.

2018. nov. 30. 10:52
 16/31 A kérdező kommentje:

Először is, nem tanítóképzőre járok, hanem nyelv szakos vagyok, viszont taníthatok is vele. Az életemmel pedig tudom mit akarok kezdeni, de úgy vagyok vele, hogy most, míg fiatal vagyok meg szeretném próbálni a legtöbbet kihozni a dologból. Olyan állásokra jelentkezni, amik érdekesebbek mint egy gyárban, iskolában ülni stb. Kimenni külföldre 1-2 évre, autót venni például. Ezek ha nem jönnek be attól még itthon megvár minden.

Jogsim pedig már 3 éve van, nem szeretnék semmilyen KRESZ tanfolyamot elvégezni, elég volt a kötelező is, máskülönben sikerült elsőre, nincs bajom a közlekedéssel.

A pénz pedig probléma, valóban. Jelenleg hiába lázadoznék, úgysem tudnék megélni a semmiből. A másik pedig, hogy ha ez nem lenne akkor én ellaknék itthon. De mikor csak azért nem gondolkodhatok valamiben mert az anyának nem tetszik, nekem pedig nagyon bejönne akkor az nagyon kiakaszt.

2018. nov. 30. 10:58
 17/31 anonim ***** válasza:
87%

De, nyugodtan lehet lázadozni. Egy tinit sem küldenek el, mert valamiben ellent mond a szüleinek. Nem nagy dolgokra kell gondolni.

Az sem nagy dolog, hogy te tervezgetsz valamit. Lehet, hogy amire befejezed, már nem is azt akarod majd. Ezért hülyeség, hogy a szüleid nem értenek egyet vele. Ne értsenek. Joguk van hozzá. Neked is jogod van elmondani a véleményedet.

2018. nov. 30. 11:17
 18/31 anonim ***** válasza:
16%

A férfitól olyan messze van a Kérdező, mint Makó Jeruzsàlemtől, ezt azért szögezzük le.

34 éves nő, édesanya, tàrs vagyok, szóval cseppet több mint a Kérdező.

Én anno 18 évesen költöztem el, dolgoztam, albérletben éltem, eltartottam magam.Nekem nem élt édesanyàm màr akkor(13 voltam mikor meghalt), apum pedig tudott volna segíteni, de nem volt pofàm elfogadni.

20 évesen meg kihúztam külföldre, hajón dolgoztam.

Kapd össze magad, és költözz el!

Ha meg nem, akkor törődj bele, hogy gyerekként kezelnek, hisz az is vagy, ha nem tudod magad ellàtni.

2018. nov. 30. 11:40
 19/31 anonim ***** válasza:
79%
Kedves Kérdező! Ezek szerint rokonlelkek vagyunk :) Én angol szakos vagyok Budapesten, és a szüleim álma, hogy tanár legyek, pedig lámpalázas vagyok, alacsony a társadalmi és anyagi megbecsülés és monoton a munka. Szerintem diplomáig ne hadakozz, utána meg olyan munkát válassz, ami neked tetszik, nem a szüleid fogják a CV-t leadni!
2018. nov. 30. 12:17
 20/31 Andizsuzsi ***** válasza:
81%

"Andizsuzsi: miböl vontad le akövetkeztetést, hoyg a kérdezö tanítónak tanul?"

Abból, hogy elolvastam a válaszait.

"egy iskolából fogok nyugdíjba menni, aki kisgyerekeket tanított"

2018. nov. 30. 13:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!