Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a lányomnak? Fáj hogy szenvedni látom.

Figyelt kérdés
22 éves a lányom, most költözött haza, mivel vége lett a kapcsolatának. Azóta látom, hogy nagyon magába van fordulva, nem akar semmit csinálni egész np csak fekszik, a barátaival sem akar kimozdulni, nem eszik semmit, csak dobozszámra a cigit. Fáj így látnom Őt. Tudom, hogy csalódott, megpróbáltam beszélni vele a dologról, hogyha nem működött és nem is tudtak tenni ellene, akkor ez a legjobb megoldás, mert csak egymást bántanák. Huzamosabb ideje együtt voltak a volt párjával, nyáron költöztek volna ki külföldre együtt, és már másfél éve amúgyis együtt éltek. A kedvenc ételwit főzöm, a kedvenc sütijét sütöm, próbálom elhívni vásárolni, esetleg moziba vinni, de semmi. Nem akar semmit csak egész nap a szobájában lenni egyedül. Mit tegyek, hogyan tudom átsegíteni Őt ezen az időszakon? Fáj látni, hogy mennyire ki van borulva.

2018. nov. 22. 10:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%
Egy 22 éves nő hogyhogy nem dolgozik? Mi az, hogy otthon ül? Hiszen munka/iskola idő van. Normális esetben ezek a dolgok és a hobbijai lefoglalják az ember. Ha valaki egész nap otthon ül, azzal más baj is van. Te mint szülője csak ott tudsz lenni mellette ha beszélgetni szeretne, de az életét előbb rendbe kéne tennie.
2018. nov. 22. 10:25
 2/13 anonim ***** válasza:
85%
Neked mi a lo***sz közöd van ahhoz, hogy egy számodra vadidegen fiatal lány dolgozik e vagy sem? És ha nem? Magánügye! Joga van otthon ülni is! Fuuu mennyi retardált ember...
2018. nov. 22. 10:42
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Anyuka, adj neki egy kis időt, ilyenkor az idő a legjobb gyógyszer. Egyedül az segít. Majd találni fog utána mást.
2018. nov. 22. 10:44
 4/13 anonim ***** válasza:
98%
Ehhez idő kell még feldolgozza, hogy mennyi, az ugye kérdéses, egyéntől függő.
2018. nov. 22. 10:47
 5/13 anonim ***** válasza:
98%

Első: talán azért nem dolgozik, mert még nem sikerült elhelyezkednie. Lehet, hogy neked olyan szerencséd volt, hogy egyik nap jelentkeztél valahova és másik nap már kezdhettél is, de sajnos nem mindenki van így. A kérdés szempontjából pedig nem is mérvadó, hogy a lány éppen miért van otthon egész nap, ez az ő és a családja dolga. Senkinek semmi joga beleszólni az életébe.

Kérdező: Idő kell a lànyodnak amíg újra jó kedvű lesz. Éreztesd vele, hogy számíthat rád, de ne telepedj rá túlságosan. Elhiszem hogy nehéz most neked, egy szülőnek mindig nehéz szomorúnak látni a gyermekét, de az idő mindent megold.

2018. nov. 22. 10:52
 6/13 A kérdező kommentje:

Az első válaszolónak üzenem, hogy tanul, egyetemista, a kötelességét elvégzi, bejár az órákra, de ennyi. Mellette mikor nem itthon lakott dolgozott az iskola mellett, hogy fent tudják tartani az albérletet, pesig nálunk is nyugodtan lakhattak volna, de úgy döntöttek nem szeretnének , inkább az albérletet választják. Mióta hazajött, azóta nem dolgozik, én mondtam neki, hogy nem is muszáj neki, mi támogatjukőt anyagilag, de igazából ő az ösztöndíjából megveszi magának a dolgokat. Nem hiszem, hogy mérvadó az, hogy jelenleg miért ül ithon, az tény, hogy ezen a héten be sem ment az iskolába, én ráhagytam, mondván ne kínozza magát.

Megpróbáltam közeledni felé, hátha nyit és ha kibeszéli a sérelmeit sokkal jobb lesz, de nem leráz azzal hogy “nem akarok beszélgetni, amúgy sincs miről.” Próbálom nem zaklatni, de támadásnak evszi, ha ennivalót viszek be neki, vagy megkérdezem hogy mit kér ebédre...

2018. nov. 22. 11:53
 7/13 anonim ***** válasza:
86%
Szántóvető a kommented alapján én csak remélni tudom, hogy neked nincs gyereked.
2018. nov. 22. 11:54
 8/13 anonim ***** válasza:
72%
Nyilván azért "rossz" neked olvasnod, mert fogalmad sincs, hogy kell a szülőnek bánni a 20 év körüli gyerekével. Ezesetben pedig jobb, ha nem itt éled ki magad, mert nem értesz a témához. Talán ha egyszer majd lesz gyereked, megérted a...
2018. nov. 22. 12:10
 9/13 szántóvető ***** válasza:
5%
érdekes,te vagy az aki arra is képtelen volt hogy megpróbáljon tanácsot adni.pedig jópárat kommenteltél.ehelyett oktatni próbálsz,csak nem tudom mire fel.szóval szedd össze magad és írj valami használhatót.
2018. nov. 22. 12:17
 10/13 anonim ***** válasza:
97%
Voltam így én is. Az idő fog segíteni rajta, addig fájni fog neki sajnos, akár sokáig :( az hogy sulizik nagyon jó. Nekem is sokat segített abban, hogy ne csavarodjak be.
2018. nov. 22. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!