Hogy segíthetnék a lányomnak pályaválasztással kapcsolatban?
Mindenképpen kellene ebben a 3 szakban egy munkahely látogatást tenni.
De szerintem azért nem ilyen szürke a szakma felosztás, rengeteg más választási lehetöség is van.
àllatorvosság nagyon nagyon sok embernek nem tetszik. Nekem az unokatestvérem kezdte el szinte kitünö bizonyítvánnyal az állatorvosit, úgy, hogy mindene az állatok, 10 évig lovagolt, vagy is a trágya hordást is jól ismerte.
DE fél év után otthagyta, mert a lovak seggében válig nyulkálni már nem igazán az ö világa volt...
Pl a gyógyszerész szak, vagy vegyészeti rész ami mégint csak szóba jöhet...
"Humán szak kilőve,biológia kémia, matematika és a fizika érdekli..."
Nagyon helyes, ezek szerint valószínűleg értelmes ember (lesz belőle). Menjen matematikusnak, vagy programozó matematikusnak, így el is fog tudni helyezkedni. Persze azt sem ártana tudni, hogy konkrétan mi érdekli, a biológia, fizika, matek elég tág területeket ölelnek fel, jó lenne konkretizálni.
megismertetni vele ezeket a területeket - az jó volna
"Ezek mellett mindene ... a rajzolás, modellezés. "
Ez alapján építészet lenne jó. Mert állatorvoshoz kevés az, hogy szereti a biológiát és az állatokat, a fogtechnika meg gyanús, hogy csak a pénz miatt érdekes, bár a modellezés jó ott.
És ezekből előkészítőkre is járni kellene
Építészmérnök: matek, fizika rajz -ez nagyon kell! az a kifejezési eszköze, mint a szónoknak a retorika
Belsőépítész - rajz ezerrel
Tájépítész - itt a biológia is kell, rajz, modellezés
"DE fél év után otthagyta, mert a lovak seggében válig nyulkálni már nem igazán az ö világa volt..."
Pedig az első pár évben még élő állat közelébe se nagyon kerülünk, szerintem csak nem bírta az egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!