Hogyan oldjuk ezt meg?

Figyelt kérdés

A férjem előző kapcsolatából született 13 éves kislányáról lenne szó. Kb két hetente péntektől vasárnap délutánig van nálunk a kislány általában.

Először (amikor összejöttem a párommal) nagyon ellenséges volt velem (pl. kérdeztem valamit és nem válaszolt, fintorgott), most már mondhatni rendeződött a kapcsolatunk, idén nyaraláskor amíg apukája pihent, addig mi ketten szerveztünk programokat. Nagyon örültem neki, úgy éreztem megnyílt felém. Eddig.

Először a lovak volt a mániája(nyilván ez nem fért bele a költségvetésbe se nekünk, se az anyukának), aztán a kutya. Kapott egy terrier-féle-fajta kiskutyát a szülinapjára.

Ők falun laknak, mi városban, lakásban.

Szünet nélkül megy hogy miért nem hozhatja a kutyát amikor jön hozzánk és úgy érzem hogy az anyukája is adja alá a lovat (pl én mentem a kislányért és kikiabált nekem hogy vigyem a kutyát is mert ő nem fogja pesztrálni). A kiskutya nem szobatiszta (erről van egy gusztustalan sztori amit a kislány mesélt nekem, ezt most nem írnám le ha nem muszáj), náluk kint van az udvaron (legalábbis csak ott láttam még, bár a kislány szerint hozzá bejöhet) és mindent szétrágna. Másrészről pedig van egy idősebb cicánk, akit a férjem mentett (ő tűzoltó), nagyon a szívünkhöz nőtt. Ezt elmondtam a kislánynak, apukája is elmondta neki, akkor x ideig nem hozza fel aztán ha legközelebb jön akkor indul megint. Már meg is 'fenyegette' az apját hogyha nem jöhet a kutya, akkor ő sem fog jönni. Férjemnek nagyon rosszul esik de nem engedne már elvből sem. Amióta tart ez a kutya-kálvária azóta újra ellenséges velem, mintha engem hibáztatna azért mert nem jöhet a kutya. Ti hogyan kezelnétek ezt?

2018. okt. 24. 13:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%
Az apjának kell letisztázni a lányával a szitut. Vagy mit vársz tőlünk? Adjunk tanácsokat? "Vigye de csak 2hetente...Nem jó macska van! Más ötlet? Ne vihesse! Juj hát pont ez a baj hogy nem jöhet! Akkor vihesse! Macska van!" Patt helyzet...
2018. okt. 24. 15:34
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
Na ezért nem kell kutya nyúl dísznek,sok helyen a gyerek is csak lett mert kell egy,de nevelve szeretve nincs sehol csak dobálva az imádott mozaikban..
2018. okt. 24. 15:36
 13/19 A kérdező kommentje:

Kalap úr, nyilván tanácsot kérek hogy ti hogyan oldanátok meg a helyzetet úgy hogy a gyerek ne utáljon meg, mert tényleg úgy érzem néha mintha engem tenne felelőssé azért mert nem jöhet a kutya.

pl. most hétfőn kirándulni mentünk volna. menjünk el anyáékhoz a kutyáért. nem megyünk mert 1)nem kalkuláltuk bele az időbe 2) kicsi kutya nem is biztos hogy bírná a túrát 3) őszintén ha bolha- és féregtelenítve nincs, utazója sincs akkor nem szívesen engedném be az autóba.

2018. okt. 24. 16:00
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

De miért nem elég elmondanotok, hogy tömbház+macska már két ok, amiért Nem mehet a kutya?

Nem ti mondjátok rosszul, hanem a lány akaratoskodik. A kutya csak egy szituáció, lehet más is.

Én az adandó alkalmakkor elismételném, hogy Ezt már egyszer megbeszéltük, és ennyi.

Sajnos, ha emiatt utálni akar, nem tehetsz ellene. Többet ártanátok, ha odaengednétek a kutyát.

2018. okt. 24. 22:54
 15/19 anonim ***** válasza:

13-ra:

Rettentő gyerekes és akaratos ez a kamaszlány. Legjobb úton van afelé, hogy 10 év múlva mindenki hü.. pi...-nak tartsa.

2018. okt. 24. 23:28
 16/19 anonim ***** válasza:

8as vagyok, és egy szóval nem írtam hogy a kérdezőnek kell megnevelnie a mostohagyerek kutyáját, hanem azt, hogy meg kell nevelni, és nyilván nem neki, de látom nem megy a szövegértés.

Mást meg nem tudsz csinálni. Üljetek le megbeszélni, hogy csak akkor mehet át a kutya, ha szobatiszta és jól nevelt.

2018. okt. 25. 14:29
 17/19 A kérdező kommentje:
Tegnap szóba került amikor a férjemmel beszélgettünk hogy beszállnék abba én is h a kiskutya legalább az alap állatorvosin túllegyen. Féreghajtó, kötelező oltások stb. Szerinte a kislány anyja ettől csak vérszemet kapna hogy akkor fizessünk mi mindent. Sajnálom de mást nem tudok tenni. :(
2018. okt. 26. 12:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Én ezt azért nem tartom jó ötletnek, mert akkor mindent nektek kéne állni. Simán fel lehetne őket amúgy nyomni az állatvédőknél, mert alapvető, hogy a kutya oltásokat és féreghajtást kapjon. Ha esetleg megharap valakit, akkor meg simán elveszik tőlük, meg is érdemelnék.

Ha nem lehet velük értelmes ember módjára beszélni - és nagyon úgy fest, hogy nem -, akkor drasztikus módszerek kellenek. Első körben megkérdezném, minek kellett a kutya, ha az alapvető dolgokat nem adják meg neki? A kislány nyilván nem tudja az oltást stb kifizetni.

2018. okt. 26. 14:56
 19/19 A kérdező kommentje:

Ha olvassa még valaki: azóta csak rosszabb lett a helyzet, a kislány egyáltalán nem hajlandó hozzánk jönni mert nem jöhet a kutya. A párom már az ügyvédjéhez fordult h mit tudna tenni. De ebből sem jönnénk ki szerintem hosszú távon jól mert nem kényszerítheti a gyereket senki h jöjjön, ez a csaladsegítős láthatás meg nagyon gáz... A kislány anyukája pedig minket hibáztat ezért h nem jön a lánya, fenyegetőzött bírósággal stb. (Ezért is ment a párom ügyvédhez. Ő nagyon szenved ettől mert nyilván szereti a lányát... Vasarnap láttuk a párom anyukájánal és mi vittük haza, a kocsiba kérdezgette a kislány az apját h apa te szereted a kutyámat? Erre a párom azt válaszolta h ő őt (kislányát) szereti...

Szombaton utazunk el (karacsony előtti vásárlás és wellness) őt is vittük volna, de nem sok esély van rá hogy eljön.

2018. nov. 26. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!