Hogyan oldjuk meg?
Már úgy érted, jogilag hogy megoldható?
A gyámhatóság engedélyével feleségül veszed, onnantól kezdve nagykorú és azt csinál amit akar.
Ami engem érdekelne viszont, miért nem bírnak téged a szülők, valami oka kell, hogy legyen....
A másik kérdés, ami felvetődött, hogyan fogsz 20 éves fejjel eltartani 2 embert (azaz magatokat), mert oké, te még találsz munkát (feltételezem, te már leérettségiztél), de a 16 éves barátnőd maximum diákmunkát tud vállalni, abból meg nehéz megélni.
16 evesen a gyamugy tud segiteni, esetleg nagykoruva tudja magat nyilvanittatni.
Az masik kerdes, hogy a yamhatosag nem fogja megtenni ezt, mert nem dolgozik gondolom, nem tud onellatova valni.
Mert ha nagykoruva nyilvanitjak, akkor nemcsak buntethetove valik, es hazassagot kothet, hanem el kell tudnia tartani magat, vagy valakinek ot (ez lehet hazassag jogcimen is mivel az '52 es. Csjt. Szeribt a hazastarsnak kotelessege eltartani a masikat, ha ez nem veszelyezteti a sajat megelheteset)
a masik, ha onszantabol bemegy egy otthonba, ugy tudom ezt ennyi idosen mar megteheti, ott 18. - eves koraig maradhat.
Vagy tur meg 2 evet.
Csak ugy nem koltozhet el, a szulei jovahagyasa nelkul... Akar rendori segitseggel is hazavitethetik...
16 evesen ezt sokszor tulertekelik es eltulozzak a gyerekek.... (Mert meg gyerek!)
Miben nyilvanul meg a terrorizacio? ( ezt most teljesen joszandekbol kerdezem, es mondom, mert en is igy erezetem, es nem akartam hazamenni...stb, nagyon nem volt jo a kapcsolatom a szuleimmel olyan 17 eves koromban)
Te is teljesen egyet ertesz a baratnoddel? Ismed a szulei allaspontjat is? Te is tapasztaltas a baratnoddel szembeni terrorizaciot?
Lattam mar olyat is, ahol tenyleg a fiatal lanynak volt igaza, tehat nem tartom elkepzelhetetlennek.
A tanacsomat a nagykoruva nyilvanitasrol mar leirtam... Ha felesegul veszed akkor van eselye, hogy megkapja azengedelyt, amugy nem nagyon, mint mar irtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!