Hogyan oldjuk ezt meg?

Figyelt kérdés

A férjem előző kapcsolatából született 13 éves kislányáról lenne szó. Kb két hetente péntektől vasárnap délutánig van nálunk a kislány általában.

Először (amikor összejöttem a párommal) nagyon ellenséges volt velem (pl. kérdeztem valamit és nem válaszolt, fintorgott), most már mondhatni rendeződött a kapcsolatunk, idén nyaraláskor amíg apukája pihent, addig mi ketten szerveztünk programokat. Nagyon örültem neki, úgy éreztem megnyílt felém. Eddig.

Először a lovak volt a mániája(nyilván ez nem fért bele a költségvetésbe se nekünk, se az anyukának), aztán a kutya. Kapott egy terrier-féle-fajta kiskutyát a szülinapjára.

Ők falun laknak, mi városban, lakásban.

Szünet nélkül megy hogy miért nem hozhatja a kutyát amikor jön hozzánk és úgy érzem hogy az anyukája is adja alá a lovat (pl én mentem a kislányért és kikiabált nekem hogy vigyem a kutyát is mert ő nem fogja pesztrálni). A kiskutya nem szobatiszta (erről van egy gusztustalan sztori amit a kislány mesélt nekem, ezt most nem írnám le ha nem muszáj), náluk kint van az udvaron (legalábbis csak ott láttam még, bár a kislány szerint hozzá bejöhet) és mindent szétrágna. Másrészről pedig van egy idősebb cicánk, akit a férjem mentett (ő tűzoltó), nagyon a szívünkhöz nőtt. Ezt elmondtam a kislánynak, apukája is elmondta neki, akkor x ideig nem hozza fel aztán ha legközelebb jön akkor indul megint. Már meg is 'fenyegette' az apját hogyha nem jöhet a kutya, akkor ő sem fog jönni. Férjemnek nagyon rosszul esik de nem engedne már elvből sem. Amióta tart ez a kutya-kálvária azóta újra ellenséges velem, mintha engem hibáztatna azért mert nem jöhet a kutya. Ti hogyan kezelnétek ezt?

2018. okt. 24. 13:50
1 2
 1/19 anonim válasza:
74%

tegyetek úgy mintha nem érdekelne

ha a kislány tényleg nem fog jönni, egy idő után hiányozni fog neki az apja.

ne hagyjátok hogyirányítson.

2018. okt. 24. 13:56
 2/19 anonim ***** válasza:
64%

Anyucinak nem tetszett h jól érezte magát veled ezért bekevert,minden elhagyott nő ilyen.. Ezt Apu intézze anyuval. Na ezért nem kell nekem se gyerek se gyerekes férfi..

40N

2018. okt. 24. 13:58
 3/19 anonim ***** válasza:
92%

Szia

Azért 13 évesen egy tini meg fogja érteni, csak képzeljétek felnottkent. Én is vele egyidős vagyok, és azért ezt meg én is átlatom.;)

2018. okt. 24. 14:06
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

"Kapott egy terrier-féle-fajta kiskutyát a szülinapjára."

Nem írtad, kitől, pedig ez fontos lenne.

Tőletek kapta a kutyát? Vagy anyukával közös döntés volt? Vagy anyukától?

Ha tőletek, akkor azt mondom: nem volt szerencsés döntés. Tulajdonképpen anyukát rákényszerítettétek, hogy elviseljen egy kutyát. Ezek után csöppet sem csodálkozom, hogy az apás hétvégéken küldené a kutyát is, "mert ő nem fogja pesztrálni". Ez úgy lett volna korrekt, ha nálatok élne a kutya és amikor jön, játszhatna vele a lány. És talán emiatt gyakrabban is akarna jönni.

Ha netán nem ti vettétek, ill. anyukával közös döntés volt, akkor persze fentiek nem érvényesek.

Alapvetően nem tudtok más csinálni, mint amit most is: nem engedtek a zsarolásnak és kivártok. Esetleg rá kéne valahogy ébreszteni, hogy ez az érzelmi zsarolás nagyon csúnya dolog.

2018. okt. 24. 14:15
 5/19 anonim ***** válasza:
86%

Tisztázzátok a lánnyal, hogy nálatok Ti hozzátok meg a szabályokat.

1. Tömbházi lakás

2. Cica van.

Innentől nincs kérdés.

2018. okt. 24. 14:29
 6/19 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem anyuka le akarja passzolni a kutyát, amikor nincs otthon a lány.

Én is úgy gondolom, hogy apuka ezt anyukával beszélje meg.

Egy ekkora gyerek már egyáltalán nem kicsi. Biztosan érti, hogy egy udvarhoz szokott, nem szobatiszta kutyát nem lehet csak úgy bevinni egy lakásba.

2018. okt. 24. 14:29
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem tőlünk kapta a kutyát, anyukája párja hozta valahonnan. Nem sóznék egy állatot egy gyerek nyakára. A kislány anyukájával elég szegényes a kommunikáció, annak ellenére hogy én évekkel azután kerültem a képbe hogy a párommal szétmentek és neki is van már párja.
2018. okt. 24. 14:31
 8/19 anonim ***** válasza:
14%

Kifogásokat gyártasz te is. Ha a kutya nem szobatiszta, hát azzá kell nevelni! A rágásról is le lehet szoktatni. Csak ugye foglalkozni kéne vele, ami sem a kislánynak, sem anyukájának, sem annak párjának nem akaródzik. Ilyen esetben nem is értem, minek kell kutyát tartani!

Főleg, ha pár napig anyuka nem is akar foglalkozni vele. Kompromisszumot kell kötni, a kutyát pedig megnevelni!

2018. okt. 24. 14:38
 9/19 anonim ***** válasza:
83%
8: nem ők tartanak kutyát, nem ők akartak kutyát, akkor nehogy már nekik kelljen megnevelni meg foglalkozni vele. Ennyi erőből a szomszéd is áthozhatná hozzánk a kutyáját :)
2018. okt. 24. 14:39
 10/19 A kérdező kommentje:

8-as válaszoló: egyetértek. egy kutya nevelése nem egy 2 perces meló. ezért nincs kutyánk, mert se igényünk, se időnk nincs rá. nem is tartunk kutyát.

én nem akarok itt gyűlölködni meg elhordani itt embereket ismeretlenül azért hogy hogyan és miért(minek?) tartanak kutyát; ettől az én helyzetem nem lesz jobb.

milyen kompromisszumot javasolsz hát?

2018. okt. 24. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!