Kicsigabi kérdése:

Mit mondjak anyának?

Figyelt kérdés

Közép iskolába járok, 4 évet ott megcsináltam, most van a végzős évem, de holnap kiiratkozok. Barátommal élek együtt, ezek után elfogunk menni dolgozni. A sulit azért hagyom ott mert gyűlölöm az osztályom, meg mégaz elején úgy volt hogy szakmát kapunk aztán folyamatosan változott és szakmaiból is kéne érettségizni viszont szakma nem lenne meg csak egy szimpla érettségi. Mivel mi külföldben gondolkozunk oda nem sűrűn számít az érettségi.

Anya nagyon ki van emiatt borulva, hogy ott hagyom az iskolát, nem tudom hogy tudnám meggyőzni arról, hogy minden rendben lesz, talpra állunk, dolgozunk és ilyenek.

2018. okt. 3. 18:06
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is szörnyű osztálytársaim voltak és még otthon se volt túl rózsás. Bírd ki ezt a pár hónapot. Utána kimehetsz külföldre, de ha úgy látod, hogy mégse jó, hazajössz és továbbtanulsz. Kár lenne kidobni az ablakon ezt a pár évet is. Arról nem beszélve, hogy nagyon ciki a 8 általános.
2018. okt. 3. 21:06
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés kamu, a válaszoló sehol.

De ha nem, akkor elég szomorú, hogy a mai fiatalok nagy részében már annyi erő sincs, hogy egy érettségit letegyen. Én is utáltam az osztálytársaimat és akkor mi van? Nehogy már pár idegbeteg miatt kockáztattam volna a jövőmet. Idehaza már egy kukásnak is érettségi kell és a kukást nem lekezelésből írom.

Sok fiatal azt hiszi, hogy kimegy külföldre és hawaii dizsi lesz, de arra egyik sem gondol, hogy albérlet, kaja, ruha, bérlet, vagy mehet munkásszállóra ami persze már nem tetszik. Mond kérdező, nyelvet tudsz-e? Vagy a zseni pasid azt is megoldja?

2018. okt. 4. 09:23
 23/27 anonim ***** válasza:
76%

Szóval utolsó évben otthagyod a sulit ahelyett, hogy befejeznéd és lenne egy végzettséged és még anyukád jó tanácsára sem hallgatsz...

Sok szerencsét az álláskereséshez érettségi nélkül! A barátod is ugyanekkora agytröszt?

Ebből lesz az, hogy 20 évesen ott fogsz állni terhesen, munka nélkül, miközben a csávód továbbáll, mert "nem akar elköteleződni", te meg pislogsz, mint hal a szatyorban.

2018. okt. 4. 12:39
 24/27 anonim válasza:
100%

Bírd ki azt a pár hónapot és legyen meg az érettségid! Ha rettenetes az osztály, legyél magántanuló, és közben készülj a külföldre költözésre! Érdeklődj sokat, tanuld a nyelvet, számold vissza a napokat, de bírd ki valahogy!

3 éve külföldön dolgozom, de az érettségit és egy szakmát még elvégeztem előtte. Még ez is kevés ahhoz, hogy egyedül biztonságosan megálljam otthon a helyem. A 8 általános, pedig még ennél is kevesebb. Én 8 éve vagyok együtt a barátommal és a középiskolás utolsó években mi is együtt éltünk.

Ne a barátodra alapozva tervezd az életed! Kívánom, hogy sokáig maradjatok együtt, de úgy dönts, hogy ha ő nem lenne, akkor egy fizetésből is meg tudd állni a helyed! Akár itthon, akár külföldön. De ha külföldre mész érettségi nélkül, egy hatalmas akadályt helyezel magad elé, és sajnos meg fogod bánni. Később nem fogsz úgy emlékezni a tananyagra, a tételekre, mintha most akár 2-es, 3-asra, de megcsinálod! Ha valamelyik tantárgy nem sikerül, a külföldi munka mellett majd tudsz rá tanulni és ha eléggé felkészültnek érzed magad, bepótolod.

Kérlek ne hagyd veszni az érettségit!

Ha a külföldi munkával kapcsolatban kérdésed lenne, írj inkább nyugodtan. Nagyon becsapósak az álláshirdetések!

Csak óvatosan!

2018. okt. 4. 15:21
 25/27 anonim válasza:
100%
Szerintem ezt már fejezd be! Érettségi nélkül nem érsz semmit!
2018. okt. 4. 22:22
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan az utolsó évet nem bírod már ki? Ma már az érettségi megléte sem biztosítás semmire, de hogy nyolc általános legyen csak meg, az ultra tré! És baromi fiatal vagy, lehet, hogy nem is maradtok együtt az idők végezetéig a pasiddal, aztán akkor majd foghatod a fejed, amikor majd egy gyárban a szalag mellett kell dolgoznod. Mert megsugom, itthon nyolc általánossal maximum oda tudsz menni.
2018. okt. 7. 08:50
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező meg még válaszolni se mer. Ez mondjuk egész vicces, ilyen esküszöm nem jutott eszembe pedig már nekem is elegem van mindenből...
2018. okt. 8. 15:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!