Mikor eljön hozzánk meglátogatni nagymamám akkor anya mindig ok nélkul csúnyán beszél vele. Engem ez nagyon zavar. Mit mondjak anyának hogy változzon?
Együtt élnek a szüleitek?
Nem tudhatod, hogy mi zajlott köztük régen, amikor még meg se születtél, vagy kicsi voltál. Nem szép ez a viselkedés, igazad van, de ilyen ok nélkül nem szokott történni.
Akkor nem csodálom, hogy nem szíveli az anyóst, sokan egyáltalán nem is tarják a kapcsolatot vele válás után, pláne, ha az sok cirkusszal járt.
A házimunkába meg ti is beszállhatnátok, nemcsak anyátok dolga.
Sajnos nem tudod anyád érzelmeit és viselkedését semmivel befolyásolni.
Milyen távolságban lakik tőletek a nagymamád?
Ha távol, talán, amikor már szabadabban jársz-kelsz, inkább te menjél hozzá.
Valahogy ebben az esetben nem tudom elhinni, hogy az anyósban lehet a hiba. A tisztelt anyuka sosem takarít, lemarházza a saját gyerekét, bunkó...biztos csodálatos ember lehet.
Mindegy, a lényeg, hogy szerintem is inkább ti menjetek a mamához, ennek nincs semmi értelme, hogy odamegy megaláztatni magát, ha szeretitek, akkor ne tegyétek őt ki ennek, inkább látogassátok ti gyakrabban.
Szerintem meg a kedves mama tipikusan az a fajta, aki csupa jószándékból mindenbe beleüti az orrát, amibe nem kéne. Eszembe se jutna a menyemhez a távollétében, kérés, szólás nélkül bemászkálni, hogy a holmija között, az otthonában matassak, takarítsak, inkább a kedves unokáimat biztatnám, hogy vegyék ki a részüket otthon a házimunkából, ha már az anyjuk hülyére dolgozza magát értük. Elvileg úgyis "szinte" a nagyi nevelte fel őket, mert az anyjuk dolgozott, csak azt nem tudom, apu hol volt közben.
Egyszóval, oka van annak, ha valaki meg tudná fojtani az anyósát. A kérdező anyja legalább tőle telhetőleg igyekszik kedvesen beszélni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!