Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mikor eljön hozzánk meglátogat...

Mikor eljön hozzánk meglátogatni nagymamám akkor anya mindig ok nélkul csúnyán beszél vele. Engem ez nagyon zavar. Mit mondjak anyának hogy változzon?

Figyelt kérdés
Nagymamám (anya anyósa) nagyon rendes,sokat segít rajtunk,igazi kedves nagymama.Ma átjött hozzánk és kérdezte anyától hogy segítsen-e neki a főzésben répát pucolni..anya egyből ra ordított hogy hagyja mar beken ne szóljon bele.Akkor mama leült (szomorúan) a másik szobába.Mondtuk mamának (tesómmal) hogy maradjon vacsorára jo volna ha együtt enne a család erre anya ki kiabált a konyhából hogy hagyjuk mamát menjen haza mert mindjárt este van még soká lesz kész a vacsora úgyis (de érződött a hangján hogy csak sajnálja előle) Ez utan mondta mama hogy lassan megy haza (mert kellemetlenül érezte magát-ezt nem mondta csak látszott) anya pedig azt mondta menjen.Miutan elment mondtam anyának hogy egy idős néni több tisztelettel kellett volna vele beszéljen es picit miért nem próbált meg kedvesebb lenni vele erre rám kiabált hogy: "mit nem beszéltem vele szépen te marha?" Meg hogy ennél kedvesebben nem is tudott volna vele viselkedni.Bezzeg az ő alkoholista anyját aki nem foglalkozik az unokáival pénzeli meg segiti.Az anyósat pedig aki felnevelt minket szinte (mig anya dolgozott) meg aki ha tud segit rajtunk megbántsa.Mit mondjak anyának hogy ne viselkedjen igy?
2016. szept. 4. 16:45
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
86%

Az én anyósom jut most eszembe. Iszonyatosan nagy feszültség van a fia (az én férjem) és közte, és ez kihat a családunkra. Nagyon nagyon elwgem van belőle, elképesztően szemét dolgokat csinált meg a fiával. Annyira haragszom rá, ha tehetném soha nem látnám többet. De nem tehetem mert a gyerekeim szeretik őt, és ő is az unokákat. Én viszont vakaródzok az idegtől ha találkoznunk kell. És mindenki aki ismeri egy tünďér angyal nagyikának ismeri, a csupa jóságos néni. Csak a fia meg én tudjuk mit művelt. A gyerekeimnek sosem fogom említeni azokat a dolgokat, ők had szeressék a kedves nagyiként. Aztán majd egyszer ők sem fogják érteni ha véletlenül durván válaszolok a kedves mamának.

Szóval nem zörög a haraszt.....

2016. szept. 4. 22:33
 12/12 anonim ***** válasza:
88%

Akkor most elmesélek neked valamit, ha nem baj. Ha baj, meg csak ugord át a válaszom. A lányom most pont a felnőtté válás küszöbén van. Talált magának egy nagyon jó munkát, csak kissé messze van. Az anyósjelöltjéhez viszont közelebb. Mivel a párjával amúgy is össze akarnak költözni, hezitálnak, hogy hova. Albérletbe menjenek, vagy fogadják meg anyósjelölt tanácsát, és menjenek hozzá a nagy házba.

Ekkor leültem a lányommal, és elmeséltem neki, hogy mi történt, mikor én költöztem anyósomhoz. És amikor az ő nagymamája költözött az anyósához. Mindkettő ideiglenes állapot volt, de borzalmas. Azt is elmondtam, hogy mindenki más előtt minden rendben volt. Az unokákat mindkettő anyós szerette, csak az anya nem kellett volna szerintük a gyerekhez. Azt nem tudom, hogy anyám hogy viselkedett, de én próbáltam legalább az unokák miatt fenntartani a jó kapcsolat látszatát. Ők ugyanis oda-vissza voltak anyósomért. És anyósom is értük. Mi ketten viszont anyósom és én meg tudtuk volna fojtani egymást egy csepp vízben.

Ettől függetlenül bár anyukád bizonyára ingerült volt, nem kellett volna lemarházni téged. A mamádnak meg nem kellene másnál takarítani, hacsak meg nem kérik. Tudod, ez komoly sértés. Akkor is, ha amúgy kupi van. Tudod, az anyukád háza, ha neki kupisan jó, a mamádnak a világon semmi köze nincs hozzá. Még a legjobb szándékkal sem.

2016. szept. 5. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!