Kicsigabi kérdése:

Mit mondjak anyának?

Figyelt kérdés

Közép iskolába járok, 4 évet ott megcsináltam, most van a végzős évem, de holnap kiiratkozok. Barátommal élek együtt, ezek után elfogunk menni dolgozni. A sulit azért hagyom ott mert gyűlölöm az osztályom, meg mégaz elején úgy volt hogy szakmát kapunk aztán folyamatosan változott és szakmaiból is kéne érettségizni viszont szakma nem lenne meg csak egy szimpla érettségi. Mivel mi külföldben gondolkozunk oda nem sűrűn számít az érettségi.

Anya nagyon ki van emiatt borulva, hogy ott hagyom az iskolát, nem tudom hogy tudnám meggyőzni arról, hogy minden rendben lesz, talpra állunk, dolgozunk és ilyenek.

2018. okt. 3. 18:06
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
92%

Nem értelek titeket válaszolók, minől hondoljátok, hogy takarítani menne? Meg hogy kellene albérlet? Gondolom, 18-at betöltötte, csinoska, pasija kiviszi azt eladja prostinak, bezárják egy pincébe, ágyat skkor lát, amikor épp dugják, kenyeret meg valami moslékot meg kap kajának....

Ekkora naiv libát

2018. okt. 3. 19:19
 12/27 anonim ***** válasza:
41%
Zsófi? :D
2018. okt. 3. 19:20
 13/27 anonim ***** válasza:
87%
Szia! Figyelj,nagyon gondold át! Annó anyum ugyanezt csinálta,most egy gyárban dolgozik a soron...rohadt szar azt látni,hogy fáradtan és stresszesen jön haza... érettségi nélkül élni ... Vagy összejön vagy nem! És ha nem? Akkor mit teszel? Ugye tudod,hogy ez nagyon nem helyes így ? Bírd ki,pár hónap és utána vége mindennek.
2018. okt. 3. 19:31
 14/27 anonim ***** válasza:
94%
Mit mondj neki? Esetleg ezt: "Bocsánat anyu, hogy ilyen hülye leányod vagyok. Belátom, hogy ennyi ésszel, érettségi nélkül nem sokra mennék külföldön. Természetesen befejezem az iskolát és esetleg utána megyünk szerencsét próbálni."
2018. okt. 3. 19:35
 15/27 anonim ***** válasza:
93%
Az a helyzet, hogy manapság már az érettségi sem ér sokat magában, érdemes utána tovább tanulni, szerezni valami normális szakmát. Ilyesmire meg nem szabad hagyatkozni, hogy majd kimegyünk külföldre, oda is csak úgy érdemes menni, hogy már van fix munkahely.
2018. okt. 3. 19:37
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
"Anya! Pár hülye osztálytárs miatt otthagyom a sulit és elcseszem az életem, mert nincs bennem annyi, hogy még pár hónapot kibírjak. Csak a 8 általánosom lesz meg, de olyan naiv vagyok, hogy azt hiszem ennyi ésszel külföldön megtudok élni."
2018. okt. 3. 19:43
 17/27 anonim ***** válasza:
96%

Tehát holnap kiiratkozol, és holnapután már költöztök? Jövő héten már dolgozni fogsz? Megvan már a lakás, munkahely, iratok, hogy hogyan juttok oda, mit fogtok enni az első hónapokban, miből fogjátok fizetni a lakást és a váratlan költségeket? Beszélitek a nyelvet annyira, hogy képesek legyetek képviselni magatokat és beilleszkedni a társadalomba? Vagy ha holnap otthagyod a sulit, csak lógatod a lábad, és várod, hogy történjen valami?

Ha van bennetek annyi talpraesettség, és van annyi pénz, hogy már minden le van szervezve, oké. Így sem jó ötlet, de nem akkora egetverő hülyeség, mint amilyen valószínűleg valójában.

Elhiszem, hogy szeretnél már a saját lábadra állni, és ez dicséretes. De mielőtt hülyeséget csinálsz, gondolkozz egy kicsit hosszabb távon! 1-2 évig az ember kibírja, hogy egész héten takarít, mosogat, áll a szalag mellett, téglát hord, vagy bármi is a tervetek. Aztán elfárad, kiég. Mert nem jut előrébb, nem léptetik elő, úgy ugráltatják, ahogy akarják, mert bármikor pótolható. Csalódik, mert mégsem tud annyit félretenni. Frusztrált, mert folyamatosan kimerült, nincs ideje a párjára, de ha mégis, akkor is feszültek. Nem jut sehova, mert lakást venni nem tud, családot alapítani nem tud, folyamatos a bizonytalanság. Akinek nincs a kezében egy szakma, vagy valamilyen hasznos tudás, az ne számítson másra. 30, 40 évesen már nem olyan könnyű ezt elviselni, mint fiatalon. Később pedig egyre kevésbé kapkodnak utánad a munkahelyek.

Egész életedben ezt akarod csinálni, mert nem bírtál ki még 7 hónapot az osztálytársaiddal? 1-2 év kihagyás után már sokkal nehezebb leégettségizni. Nem állnak ott a tanárok, hogy átrugdossanak, ha nem megy, nem magyarázzák el a gyakori feladatokat, nem lesz kivel tételeket cserélgetni... Arról nem is beszélve, hogy nem kevés pénzbe kerül.

Ha valaha eleged lesz a betanított munkából és már nem elég a pénz, a lelkesedés, és a külföld, akkor szükséged lesz rá. Akkor is,ha tovább akarsz tanulni és akkor is, ha csak elhelyezkednél egy irodában, ahol nem három műszakba jársz minimálbérért, és esetleg előre is léphetsz. Ha az egész életedet nézed, a májusig hátralévő idő szinte semmi. Bírd ki és örülj neki. Ne arra gondolj, hogy anyukád mit szól, hanem hogy a 10 évvel későbbi éned a nagy külföldön veri a fejét a falba, hogy bár ne akart volna felnőttesdit játszani.

De ha ez nem elég meggyőző, szánj rá fél órát, és nézz meg néhány álláshirdetést érettségivel és 8 általánossal. Máris több kedved lesz leckét írni.

2018. okt. 3. 19:46
 18/27 anonim válasza:
94%
Ha buta vagy,akkor ott hagyod!Csak elmondok neked egy pèldát.Nekem van egy szakács szakmám,èretsègim nincs,szakmunkás után nem mentem tovább.Szakmámban nem vesznek fel sehol mert nincs gyakorlaton.Rengeteg helyre megint nem mert nincs èretsègi.Majd találtam munkát,remek állás volt takarító jó igaz?Majd meguntam felmondtak,elmentem egy kocsmába pultosnak nem egy leány álom ez sem.Az a lènyege a dolognak ha nem tanulsz,vagy èretsègid sincs nem èlsz meg,nem jutsz előrèbb.Èn anno hülye voltam,most 32 èves fejjel ültem be mègiscsak lerakni az èretsègit mert amúgy sehol nem ruhát labdába.De a te èleted,te tudod.
2018. okt. 3. 19:48
 19/27 anonim válasza:
6%
Hagyd a francba, semmit nem érsz magyarországon, lehet neked diplomád is, ha nincs olyan családtagod vagy valaki nem húz be egy jó helyre, akkor te tanulhatsz 30éves korodig mint ezek a birkák... ugyan úgy mekis leszekl 150 ért ... ne foglalkozz ilyenekkel, csináld amit jónak látsz aztán majd lesz valami. :) Sok sikert!
2018. okt. 3. 20:21
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
Annak idején én is abbahagytam, egy normális munkahelyet nem találtam, a hideg vízre valót nem kerestem meg. A kényelmes nappali tagozat helyett estin kellett tanulnom, munka mellett. Minden második nap reggel hatkor mentem el otthonról, és 11 óra körül értem haza. Ha nem lettem volna olyan könnyelmű hülye, ettől megkímélhettem volna magam. Ha jót akarsz magadnak, ne kövesd el ezt a hibát. Utolsó éves vagy, ha eddig kihúztad, ezt már fél lábon is kibírod.
2018. okt. 3. 20:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!