Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyám nem engedne el...

Édesanyám nem engedne el dolgozni úgy, hogy a jogosítványt a héten kezdeném. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

17 éves fiú vagyok, és úgy mennék dolgozni hogy az ne akadályozza a tanulást, csak így lenne meg az autóm pár hónap múlva, simán meg lehetne oldani, de egy jogosítvánnyal autó nélkül nem sokat érek.

Mit tegyek hogy meg tudjam győzni hogy el tudjon engedni?

2018. szept. 18. 22:56
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én nem akarlak semmiről meggyőzni, felnőtt vagy. Neked kell döntened a sorsod felől.

Én a helyedben nem hanyagolnám a sulit ennyire, mert lehet, hogy később mégis megtetszik egy szakma!

Pl a Kandóra (most mondtam valamit) 280 pont kell mindössze. Szóval ha csak minimálisan is, de azt gondolod, hogy a műszaki dolgok érdekelnek, csak szedj össze 300 pontot! Ne vedd el magadtól az esélyt a továbbtanulásra, akár egy OKJ szakmával is sok esélyed lehet egy jó állásra.

Én is nagyon akartam agy autót, sőt, mai napig nem tettem le arról, hogy nekem lesz egy autóm :) Valószínű egy furgont veszek majd, ill. hobbi/játszós autóként pedig egy Wartburgot, vagy Zsigulit... :)

De nem most! (Esetleg jövőre.)

Tizenéves budapesti fiúként te is, meg én is elmondhatjuk, hogy Bp tömegközlekedése rendben van. Nincs szükség arra, hogy autóval közlekedj városon belül.

A reggeli csúcsforgalomban, mikor ülök a villamoson, mindig látom az óriási torlódásokat. Nem lennél gyorsabb egy autóval.

Ha 1500 kilómétert közlekedsz egy hónapban, autóval, városban olyan 110-120 litert pöfékelsz el.

De az autó nem csak benyából áll.

Vetítsük le a költségeket egy hónapra!

Biztosítás: 150000Ft évente, 12500Ft havonta.

Benzin: 400 Ft/liter árral számolva

400*120=48000Ft

Esetleges javítási költségek: egy jó autóra (japán) nem szükséges évi 120 ezernél többet költeni, mondjuk 10000Ft menjen el havonta váratlan javításokra (csapágy, féltengely, gumi stb)

Tehát: 12500+48000+10000= 70500Ft menne ki havonta a zsebedből.

+17000 Ft eredetvizsga, teljesítmény adó, átírási költségek

Meg maga a vételár :)

Te döntsd el, hogy ennek ellenére szeretnél-e autót.

Ha nagyon nagy vágyad, nyugodtan vegyél egyet. Arra figyelj, hogy egy öreg autót nehéz eladni, ha mégsem kell.

Sok szerencsét,

18F

2018. szept. 20. 23:21
 42/51 A kérdező kommentje:

Egy w124 300TD-t néztem ki 499000-ért + 91 az átíratási költség.

Sima 147Le sedan teljesen jó állapotút.

Itt a tömegközlekedés elég rossz mert akárhogy érek ki a megállóba vagy elmegy előttem pedig a menetrend szerint 2 perccel előbb kiérek vagy azon az útvonalon dugó van minden reggel, akármikor érem el a buszt mindig pont 8-ra érek be..

Mindenhova hamarabb eljutnék sokkal..

A fél óra helyett hamarabb is be tudnék érni kocsival.

A költségekkel nem lennék bajban mert akármennyit keresnék az mind a kocsira menne rá. Nem kéne kerülni se stb

2018. szept. 20. 23:33
 43/51 anonim ***** válasza:
100%

"Azon az útvonalon dugó van minden reggel"

Szóval, ha kocsiban ülsz, varázsütésre eltűnik a reggeli dugó?

Oké.

2018. szept. 21. 00:24
 44/51 anonim ***** válasza:
100%
Indulj korábban.
2018. szept. 21. 06:50
 45/51 A kérdező kommentje:

Nem azt mondtam, hanem ha kocsival lennék akkor el tudnám kerülni a dugót más útvonalon.

És akármikor indulok el, akármivel megyek, ha 7-kor is, akkor is későn érek be. Tavaly ha fel 8-kor mentem a buszhoz akkor is beértem időben. Valamelyik nap az alap 20 perc helyett 1 óra 15 perc volt az út..

2018. szept. 21. 12:10
 46/51 anonim ***** válasza:
100%
Ez autóval sem lenne másképp.
2018. szept. 21. 16:44
 47/51 anonim ***** válasza:
100%
Hol laksz hogy ilyen szar a közlekedés?
2018. szept. 21. 16:47
 48/51 A kérdező kommentje:
Pesterzsébeten a határ út közelében.
2018. szept. 21. 19:05
 49/51 anonim ***** válasza:
52%
Méirt nem metrozol. Nem csak busz létezik. Pesten jobb a tömeg,saját tapasztalat,mert a sok Kecske sofőr folyton szét tolná a kocsidat..
2018. szept. 27. 02:13
 50/51 anonim ***** válasza:

Ott valóban szokott gáz lenni a buszokkal...

A határ útra kicsit nehéz eljutni késés nélkül 🤔

De hidd el, máshol is szokott ilyen lenni sajnos...

A 9-esen néha több járat kimarad... -_-

2018. szept. 27. 20:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!