Édesanyám nem engedne el dolgozni úgy, hogy a jogosítványt a héten kezdeném. Mit tegyek?
17 éves fiú vagyok, és úgy mennék dolgozni hogy az ne akadályozza a tanulást, csak így lenne meg az autóm pár hónap múlva, simán meg lehetne oldani, de egy jogosítvánnyal autó nélkül nem sokat érek.
Mit tegyek hogy meg tudjam győzni hogy el tudjon engedni?
Árufeltöltőként heti 1-2-3 napos munkával 150 felett keresnél? Hát, vannak kétségeim, de legyen igazad.
Annyiból tényleg fent tudsz tartani egy kocsit.
De előbb legyen meg a jogsid szerintem is.
Mit tegyél?
Azt, hogy tanulj meg türelmesnek lenni.
Nem írtadugyan, hányadikba jársz, de ha érettségi évében vagy, akkor bőven elég, ha a sulit és a jogsit elvégzed - nem dől össze a világ, ha a 18.-ik születésnapodra nem lesz még autód.
Most lehet, hogy le fognak húzni sokan, de én pl. 22 év alatt nem is engednék jogosítványt - mint ahogy néhány országban is van. Kb. az az életkor a fiúknál, amikor "elkezd benőni a feje lágya". Persze, tudom, nem lehet általánosítani.
Ez a "legveszélyesebb" életkor, amikor a haverok előtt villogni akar, buli, (esetleg buli+ivás utána autóba ül) és aztán a szívem megszakad, amikor hallom a közlekedési hírekben, hogy kisodródott a kanyarban, fának csapódott, 3-an szörnyet haltak, stb.
Szerintem egyszerűen csak a tanulás miatt mondja ezt anyukád és ilyen dolgoktól fél.
Úgy őszintén: mi történik, ha csak 1 évvel később lesz kocsid?
Nem attól leszel felnőtt, hogy milyen gyorsan tudsz kocsit venni, hanem attól, hogy hogy állsz neki az életnek. inkább az infóra koncentrálj - aztán ha jó leszel belőle, akkor abból a fizetésből pillanatok alatt tudsz venni kocsit.
Heti 35-40 órát az iskolában vagy. Mellette heti 36 órát akarsz dolgozni. És még jogosítványt is. És nagyhangon hangoztatod mennyit fogsz még mellette tanulni. Ja, örülsz majd, ha beleesel az ágyba, nemhogy tanulni.
Anyukádnak van igaza.
Ha annyira kell az az autó, miért nem tetted félre a nyáron, meg az előző nyáron megkeresett pénzedet rá?
"1-2-3 napos munkával"
Nem, kérdező heti 7 napot tervez dolgozni. Nem csoda, hogy anyuka nem ért vele egyet, de itt egyesek még oltogatják is.
Először is a jegyeim igaz nem erősek de a 3 megvan simán, és egyetemre meg ilyenekre nem akarok menni, meglesz az érettségi és utána mennék dolgozni. Úgy kiszámolva hogy heti 3x8 óra és 2x6 óra munka, 171-et kapnék, diákmunka, és 1200-as az órabér nettóban. Nem akarom tovább halogatni, mert így is alig bírom ki de örülök hogy már el tudom kezdeni az egészet.
Ahol eddig volt az önkormányzatnál ott 68-at kaptam nettóban ami arra volt elég hogy összeszedjem most ebben az évben a jogsipénzt + az ami rajta volt a számlán, a kezem miatt meg kevesebb órám van mert fel vagyok mentve tesiből ami már ott van hogy 4 mínusz óra tehát már annyival is jobb.
De így meg rohadtul hátráltat az egészben hogy elérjem egyedül azt amit el akarok érni és nem menne a tanulás kárára. Ismerem magam és tudom hogy menne úgy is. Itthon tanulnék a kreszre, eddig is sokat tanultam a több hét alatt és nem az hogy menne már most is mert nem is, csak az ha itthon még rátanulok azzal meg tudnám csinálni, fél éve kezdtem el igazából nézni a dolgokat rá és amit eddig tudtam az plussz dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!