Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők szeretnének 2. gyereket...

Szülők szeretnének 2. gyereket, de a meglévő ezt ellenzi. Vélemény?

Figyelt kérdés

Szerintetek mi lenne a helyes? Bevállalni "saját" örömre, ezzel tönkretéve az első gyerek életét? (Kora legyen 7 évtől felfele pl) Vagy igenis legyen beleszólása, szeretne e tesót?

ez egy tök elméleti kérdés, kiváncsi vagyok mit gondoltok.

2018. aug. 31. 12:02
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
60%
Az én nővérem miattam ment másik városba tanulni, hogy ott kollégista lehessen. 16-17 éves koromban normalizálódott a kapcsolatunk, mert addig szinte szóba sem állt velem. Ő nem akart testvért, mert nem akart bébicsőszködni, pesztrálni, mindenen osztozni stb., neki ez csak egy felesleges teher volt. Annak sem örült, hogy a megszokott életét, nyugalmat megtörte egy vinnyogó csecsemő... Mai napig nem is szereti a gyerekeket, szóval ő sosem volt ez a dajkálós-gügyögős-simogatós típus. Szerintem én is hasonlóképpen reagáltam volna, ha kistestvérem született volna. Egyik első gondolatom az lett volna, hogy hogyan szabaduljak meg onnan. Nem azt mondom, hogy a gyereknek kell ebben a kérdésben döntenie, de szerintem egyáltalán nem szabad figyelmen kívül hagyni és leszarni az ezzel kapcsolatos véleményét, gondolatait, érzéseit.
2018. aug. 31. 15:06
 32/39 A kérdező kommentje:
31-es pontosan igy kepzeltem en is. Meg azert a masodik gyereknek se olyan jo hogy valaki "rossz szemmel nezi" hogy megszuletett de hat ugye nem tehet rola.
2018. aug. 31. 15:12
 33/39 anonim ***** válasza:
55%

Nekem nincs testvérem, soha nem is akartam, de szerintem az a jó, ha maximum 5 év korkülönbség van a gyerekek között és nagyjából ugyanabban a korban vannak. Szerintem az a legrosszabb, amikor valakinek kamaszkorában születik kistestvére, de ez az én véleményem.

Nekem elváltak a szüleim és ilyenkor, amikor újra megismerkednek valakivel, sok családban van az, hogy újra gyereket vállalnak. Apám mindig is több gyereket akart, van is barátnője, akinek még nincs gyereke, fiatal és szeretne, el is jegyezték már egymást, úgyhogy szinte biztos, hogy lesz majd baba. Nem fogok repdesni az örömtől, ha bejelentik, hogy lesz egy féltestvérem, de nem is fog érinteni annyira, mert nem velük lakom, már nagy vagyok és lehet, hogy addigra nagykorú is leszek. Ahogy a gyerek nagyobb lesz, én már felnőtt leszek, élem majd a saját életem, szóval nagyban nem fog befolyásolni.

Viszont azon aggódtam, hogy nehogy anyukám is szülni akarjon. De hála istennek ő már nem akar még egy gyereket, nem akarja előlről kezdeni. De a párja bevállalna egy gyereket, ha anya is akarna, pedig neki is van már 3. Egyrészt anyát is félteném, mert 46 éves, ebben a korban nagyobb a kockázat. Másrészt onnantól kezdve az én életem is megváltozna, tönkremenne. Tudni kell rólam, hogy én ráadásul nem vagyok egy babázós típus, nem szeretem a kicsiket, úgyhogy a 0-24 ordítástól, sírástól megőrülnék. Anya se tudna figyelni rám, mindig a kicsibel lenne elfoglalva, ez érthető, mert egy baba mellett egy perc nyugta nincs az embernek, de ez a nagynak meg rosszul esik. Osztozkodni kéne mindenen, egy csomó mindenben kéne alkalmazkodni. Aztán vannak szülők, akik megszülik a második gyereket, kihasználják, hogy az első gyerek már nagy és akkor menjen érte ő az oviba, iskolába, vigyázzon rá, csináljon neki enni, vigye le sétálni stb. Nem az anyja! Ha magától segít, az más.

Amikor ez szóba került, anya mondta, hogy ha akarna gyereket, az az ő dolga és nem kérdezné meg a véleményem, de hát azért engem is érintene, nagyon is...

2018. aug. 31. 15:25
 34/39 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell engedély, viszont a nagyobbik gyerekre se kell bíznia kisebbet míg anyuciék a dolgukat intézik, nem kell elhanyagolni mert most a kicsivel kell foglalkozni, nem kell kevesebb anyagi dolgot megadni a nagynak mint régen stb...
2018. aug. 31. 17:08
 35/39 anonim ***** válasza:
80%

Egy gyerek nem döntheti el,akar e testvért.A szülők döntik el,hàny gyereket akarnak.

Én 21 voltam,mikor anyukàm szült még egy gyereket.Tehàt felnőtt ember.Nem kérdezte a véleményem.Közölte,hogy lesz még egy húgom.

Az Ő dolga....

2018. aug. 31. 22:00
 36/39 anonim ***** válasza:
31%
Azért elgondolkozhatnátok azon, miért van annyi rossz viszonyban lévő testvér? Több olyat is ismerek, akik évek óta nem állnak szóba egymással. Az a helyzet, hogy minden újabb gyerek a már meglévő rovására születik.
2018. aug. 31. 22:20
 37/39 anonim ***** válasza:
58%
Nem kelett volna elkapatni az elsőt..
2018. aug. 31. 23:24
 38/39 anonim ***** válasza:
57%
Ha az elsőt normálisan neveli, most nem lenne gond.
2018. aug. 31. 23:31
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Vannak igenis jo testvérek ahol nincs kivételezes meg elkapatas h a 4 5 éves gyerek dirigál az egész családnak a nemet meg 10 év körül tanitják mikor már késő..
2018. aug. 31. 23:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!