Szülők szeretnének 2. gyereket, de a meglévő ezt ellenzi. Vélemény?
Szerintetek mi lenne a helyes? Bevállalni "saját" örömre, ezzel tönkretéve az első gyerek életét? (Kora legyen 7 évtől felfele pl) Vagy igenis legyen beleszólása, szeretne e tesót?
ez egy tök elméleti kérdés, kiváncsi vagyok mit gondoltok.
Elgondolkodnak azon hogy mit cs*sztem el a gyerekem nevelésében.
Amúgy meg nehogy már egy 7 éves hozzon döntéseket a családban, talán a számlákat is o fizeti be, vagy csak a gyerek kérdésben számít ennyire a szava?
Ez attól is függ, csak dacoskodik, nem akarja, hogy mássalnis foglalkozzanak, vagy tényleg ártana neki.
7 évesen első, második osztály ott mê elég nagy szükség van szülökre. Meg pont nem a legjobb kor egy kistesóra egy egykének.
2-4 év első tesora jobb kor, s utána harmadik gyereknél nem baj ha mâ az első 7.
De mondjuk ha már idősebb kb 12. Akkor jobban feltudja dolgozni.
Egyik unokatesóm is mindig nemet mondott, ha valaki kérdezte tőle, hogy szeretne-e tesót. 10 éves korában lett tesója, az első perctől szerette.
Maximum akkor menne tönkre a nagyobbik gyerek élete, ha a szülők a tesó születése után vele már egyáltalán nem foglalkoznának, elhanyagolnák érzelmileg, anyagilag. Vagy ha olyan körülmények közé vállalnák a tesót, amelyben két gyereket már nagyon problémás lenne felnevelni. Viszont ezek már a szülők döntésén múlnak, nem azon, hogy a gyerek szeretne-e tesót.
Beszélgetnék vele sokat, felkészíteném a tesóra az életkorának megfelelően, de abba, hogy én vállalhatok-e gyereket, neki nem lenne beleszólása.
Ha a kistesó dönt úgy, hogy neki tönkreteszi az életét, hogy nem lehet egyke, akkor mit csinálsz a nagytesóval? Örökbe adod?
Hisz ugyanakkora joga van ebbe beleszólni, mint a nagytestvérnek.
(Normálisan kell nevelni, és nem fog így gondolkodni. Ebben egyedül a szülők dönthetnek.)
Nyilván a gyereknek ebbe beleszólása nincs, ez a szülők döntése és felelőssége, mert sok helyen a nagyobb tesó (10-12 évestől felfelé) a gyermekágyi korszak után egyfajta "bébicsőszként" működik.
Ilyen kicsi gyereknek meg pláne nincs beleszólása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!