A nővérem megengedte a 11 éves lányának, hogy szőkére fesse a haját. Nem túlzás ez?
Van különbség egy tetkó > piercing > hajfestés között. Az meg, hogy valaki a tetkót ocsmánynak nevezi csak magát minősíti, bár a kérdező nem erre volt kíváncsi ;)
Mellesleg 11 évesen szerintem is korai. Nem azért, mert káros meg stb, csak azért ez tényleg korai. 14 éves kortól kezd normális, átlagos lenni, hogy mielőtt gimibe mennek a lányok gyorsan szőkíteni akarnak mert az jól néz ki. Mindenki csinálja azt, amit szeretne de megfelelő kortól.
11 évesen még nem, de 12-13 körül az én hajam is festve volt és később is. Hogy miért? Tetűjárvány volt suliban újra és újra, és én nem tudtam tőle megszabadulni. (Nem, nem voltam sem koszos sem igénytelen. Egyszerűen vannak, akikre jobban mennek, gondolom hormon és vércsoport, mint más vérszívóknál.)
Lényeg a lényeg, a sok irtócucctól gáz volt a fejbőröm, hajam, minden bajom volt. A hajfestés után a vegyszer hatására más lett a hajam, fejbőröm, többet nem jöttek vissza.
Volt, hogy kihagyással, növesztéssel (nem a festék miatt, csak úgy), de azóta is folyamatosan festem a hajam. Közel 20 év után köszönöm, semmi bajom.
Nem tudhatjátok, mi áll a háttérben a kislánynál. Lehet hasonló ok, mint a példámban, lehetnek önértékelési gondok vagy bármi egyéb. Az ő dolguk.
Mi az,hogy mi köze hozzá?
Hát több mint nekünk az biztos.
A nénikéje.Ez mindenkinek megvan?
Azért kifejtheti a nővérének a véleményét erről.
Amúgy igen,mindenki azt csinál a gyerekével amit akar.
Van,aki prostit csinált a gyerekéből.Van,aki emberkereskedőknek adta el.
Ez mondhatnátok,hogy csak hajfestés,de nem.
Aki 11 éves lánynak meghengedi,hogy konkrétan az egélsz fejét befesse,az bármit meg fog engedni?
12 évesen haskidobós póló és fenékkiemelő rövödnaci és a tanárbácsival a szertárban.
És meg sem lepődik majd a szülő.
A körülöttük lévők meg pláne.
Nem azt mondom,hogy minden lány eldurvul,ha befestik ilyen korán a haját,de általában ők azok,akik 14 évesen már komoly nőnek tartják magukat.
Szóval csak óvatosan.
Lehet,hogy megunja.
A xar haj genetikáról annyit kedves okos hozzászóló,hogy nem igaz,hogy ha rossz a genetikád,akkor a fejedre állhatsz,akkor sem lesz jobb minőségű a hajad.
Tudod,vannak olyan speciális étrendkiegészítők,amikor a legrosszabb minőségű hajból is tökéleteset csinál.
Nem tudom,omega 3 halolaj,e-vitamin,kollagén mond valamit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!