Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet megakadályozni,...

Hogyan lehet megakadályozni, hogy belekeverjen valamibe?

Figyelt kérdés
Édesapám mániákus feljelentgető, mindenkit ezzel fenyeget. Anyukámmal ezt csinálta, a saját anyjával, testvéreivel. Most engem is ügyvédi levélben keresett meg, és én még az elején ki akarok ebből szállni, mielőtt velem is elkezdi ezt a játèkát. Nincs se időm se energiám bíróságra járkálni. Mit tudnék tenni, hogy jogilag ne tudjon megtámadni? Vagy legalábbis ne tudjon semmibe belekeverni? Sajnos bármilyen papírt meghamisíttat, aláír más helyett. Van rá valami megoldás, hogy békénhagyjon? Már azon is gondolkoztam, hogy nevet változtatok, de nyilván azzal még nen változik semmi.
2018. aug. 25. 09:59
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:

Nem sunyítok. :D

Ha jól értem, akkor a passzív félév alatti pénzt visszakövetelheti? A korábbiakat nem?

Azért pörgöm túl, mert nem akarom hogy azt csinálja velem is mint anyuval vagy a saját anyjával. És úgy érzem elkezdte.

2018. aug. 25. 14:51
 32/35 anonim ***** válasza:

Ha a passzív féléved előtt folyamatos volt a nappali jogviszonyod, akkor igen a passzív félév kezdete óta fizetett összes tartásdíjat követelheti vissza. Ha a jegybanki kamattal növelt összeget kéri, az nem aránytalan.

Bár szemétségnek tartom ha egy apa ilyet tesz, de jogilag jár neki. Azért nem szerencsés polgári perben vitatására gondolni sem (ha egy összegben kéri, vegyél tá fel személyi kölcsönt) mert itt a mégnagyobb szemétség tartásdíj jogosulatlan felvétele kártyát is kijátszhatja, ami Btk. szerint csalás.

2018. aug. 25. 15:16
 33/35 A kérdező kommentje:
Megnéztem a kivonatokat, 105.000 Ft szeptembertol februárig, ha mindent beleszámolok amit küldött, azt is ahova nincs odaírva megjegyzésként, hogy gyerektartás, csak annyi, hogy boldog karácsonyt.
2018. aug. 25. 15:57
 34/35 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hát igen, vannak ilyen izérágó fickók - milyen apa az ilyen!....

Az ügyvédnek küldd meg az igazolást azzal, hogy édesapád sem szóban, sem írásban nem jelezte ilyen jellegű igényét, ugyanis akkor te teljesítetted volna úgy, ahogy ezt most erre a levélre megtetted. - A bírósági végzésre, amelyben a passzív időd utáni gyerektartás visszafizetésére köteleznek - ha egyáltalán így lesz, írd meg, hogy mivel iskolába jársz, nincs önálló jövedelmed és nem tudod kifizetni. Valószínű, a bíróság be fog hívni téged, és akkor is elmondhatod ezt. Továbbá szerintem hivatkozz arra is, hogy apukádnak azért nem szóltál arról, hogy nem jársz iskolába, mert az apukád, és nem gondoltad, hogy a megszakított tanulmány befolyásolni fogja őt abban, hogy támogasson. És fejezd ki akár a furcsállásodat is, hogy ő egy ügyvéden keresztül akarja ezt az információt megkapni. A bíró érteni fogja. Legyél lehetőleg olyan naív hozzáállású, amilyen egyébként vagy. A bíró nem először lát ilyet, nyugi!

További indokaidat a 2011. évi CCXI. törvény legelejéről is idézheted.

Például:

"A család akkor tölti be szerepét, ha az anya és az apa tartós és szilárd kapcsolata a gyermekek iránti felelősségben teljesedik ki.

...

Harmonikusan működő családok nélkül nincs jól működő társadalom.

Az Országgyűlés mindezen értékek megőrzése és erősítése céljából, valamint annak érdekében, hogy a családok védelmére és jólétének növelésére kiszámítható és biztonságot nyújtó szabályozási környezetet teremtsen, (...) a következő törvényt alkotja:"

...

1. § (2) A rendezett családi viszonyok védelme különös jelentőséggel bír a testi, a szellemi és a lelki egészség megóvása érdekében."

Tehát nem szeretnél tartozni az édesapádnak, azonban ha a bíróság apukádnak fog igazat adni, nem fogod tudni befejezni a tanulmányaidat, mert a pénzt meg kell keresned, munka mellett pedig nem olyan a felsőfokú oktatás, mint nappalin - ezt a bíró úr és az ügyvéd úr is tapasztalhatta a saját életében és szakmai gyakorlatában! Szeretnél valóban hasznos tagja lenni a társadalomnak, de ehhez apád támogatására és nem akadályozására volna szükséged...

Tudnám ragozni :) Légy jóhiszemű, ahogy az is vagy! Az apád nem megfelelően funkcionál apaként. De fontos, hogy ne sározd őt be a bíró előtt, mert azzal csak magad alatt vágod a fát. Hagyd, hogy apád kivágja maga alatt. A bíró egy ember, és meg fogja érteni! Ez a te előnyöd!

Aztán ha gondod lesz más dologban, akkor a kérdésedben és hozzászólásaidban levőket bizonyítani is tudnod kell. Különben csak rágalom, és bajba kerülhetsz miatta. Légy óvatos!

Sok sikert!

2018. aug. 25. 19:52
 35/35 HaEv ***** válasza:
Ja, bocsi, a folyamatos feljelentgetés zaklatás! Ha ezt a feljelentgetősdit ügyszámokkal igazolni tudod, akkor már rosszhiszeműséget tudtál bizonyítani. Szerintem. De nem vagyok jogász.
2018. aug. 25. 19:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!