Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan lehet megakadályozni,...

Hogyan lehet megakadályozni, hogy belekeverjen valamibe?

Figyelt kérdés
Édesapám mániákus feljelentgető, mindenkit ezzel fenyeget. Anyukámmal ezt csinálta, a saját anyjával, testvéreivel. Most engem is ügyvédi levélben keresett meg, és én még az elején ki akarok ebből szállni, mielőtt velem is elkezdi ezt a játèkát. Nincs se időm se energiám bíróságra járkálni. Mit tudnék tenni, hogy jogilag ne tudjon megtámadni? Vagy legalábbis ne tudjon semmibe belekeverni? Sajnos bármilyen papírt meghamisíttat, aláír más helyett. Van rá valami megoldás, hogy békénhagyjon? Már azon is gondolkoztam, hogy nevet változtatok, de nyilván azzal még nen változik semmi.
2018. aug. 25. 09:59
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%
Mit ír az ügyvédi levél?
2018. aug. 25. 10:52
 12/35 A kérdező kommentje:

"...Ügyfelem többször kérte szóban, hogy a felsőfokú tanulmányaira vonatkozóan tanulói jogviszony igazolását megküldeni szíveskedjen, hogy mettől, meddig, milyen szakon, milyen tagozaton folytatja/folytatta tanulmányait, aktív passzív félévre lebontva.

Amennyiben nem nappali tagozatos felsőfokú tanulmányokat folytat, úgy gyermektartásdíj fizetési kötelezettség megszüntetésének van helye, melyek Önnek kell kezdeményeznie a Járásbíróságon (ez esetben peres eljárásra nem kerül sor). ...(itt annyit ír, hgogy 8 napon belül válaszoljak)

... Amennyiben a nyilatkozatot elmúlasztja, illetőleg nyilatkozatát hitelt érdemlő iratokkal nem igazolja, úgy kénytelenek leszünk megtenni a szükséges jogi lépéseket, mellyel kapcsolatosan felmerülő költségeket Ön viseli."

2018. aug. 25. 11:02
 13/35 A kérdező kommentje:
Suliba járok a gimi óta, nem tudom miért lett hirtelen annyira sürgetően fontos ez az igazolás, eddig elvolt nélküle. Nyilván visszamenőleg akarja visszafizettetni. Hányni tudnék, hogy ilyet meglépett.
2018. aug. 25. 11:04
 14/35 anonim ***** válasza:
69%

Le legyél már ennyire paranoid. Apádnak törvényes joga ezt kérni, küldd meg neki és kész.

Iskolák már elektronikusan hiteles formában is kiállítják, így elég egy telefon, be se kell menned. Ha meg most esetleg senki sincs még tanulmányi osztályon, akkor ügyvédnek postai levélben írd meg, hogy mikor tudod küldeni.

2018. aug. 25. 11:16
 15/35 anonim ***** válasza:
jav. “Ne legyél...”
2018. aug. 25. 11:20
 16/35 A kérdező kommentje:

Csak nekem az a fura, hogy miért nem tudott felhívni? Vagy SMS-t írni? Miért ügyvéddel kell ezt.

Egyébként jogosan vagyok paranoid, bármire képes sajnos, de nem gondoltam volna, hogy velem is elkezdi azt mint anno anyuval.

Kikértem az iskolalátogatásit és a másolatát elküldtem egy olyan levéllel amiben leírtam, hogy nem tartok erre az összegre tovább igényt. Most meg idegeskedek, hogy mivel fog előrukkolni..

2018. aug. 25. 11:28
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg fura, de joga van ezt kérni. Küldd el neki amit kell.
2018. aug. 25. 11:42
 18/35 kovpet ***** válasza:
19%

De most komolyan... kérte, hogy írd le neki, hogy hova jársz, erre behisztizel, hogy "biztos" ez meg az lesz és azért kell neki? Okirathamisításról meg feljelentésről beszélsz, ahelyett, hogy megírnád neki, amit kér?

"Már azon is gondolkoztam, hogy nevet változtatok"

szerintem vagy nem vagy százas, vagy kitaláció az egész.

2018. aug. 25. 12:00
 19/35 A kérdező kommentje:

"Van egy olyan papírom, hogy adóssága volt az állam felé, mert az állam fizette a gyerektartást helyette. Aztán mikor ezt be akarták rajta hajtani, összekókányolt valami irodista haverjával egy olyan papírt, hogy ő közmunkával keres 50ezret havonta, így elengedték az adósságát. Nem is értettem, hogy nem néznek utána, hisz külföldön dolgozik vagy 10 éve."

Lehet én sem vagyok százas, de adott rá nem egy okot, hogy bizalmatlan legyek. Vagy legalábbis minden mozdulatában azt keressem, hogy milyen hátsó szándéka van.

2018. aug. 25. 12:02
 20/35 anonim ***** válasza:
Miért irod ki ujra és ujra,el lett mondva h mit kell tennetek.. Amugy ez sajnos magyar jellem,a feljelentgetes meg az ifrigység pénzközpontuság..
2018. aug. 25. 12:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!