Hogyan lehet megakadályozni, hogy belekeverjen valamibe?
Figyelt kérdés
Édesapám mániákus feljelentgető, mindenkit ezzel fenyeget. Anyukámmal ezt csinálta, a saját anyjával, testvéreivel. Most engem is ügyvédi levélben keresett meg, és én még az elején ki akarok ebből szállni, mielőtt velem is elkezdi ezt a játèkát. Nincs se időm se energiám bíróságra járkálni. Mit tudnék tenni, hogy jogilag ne tudjon megtámadni? Vagy legalábbis ne tudjon semmibe belekeverni? Sajnos bármilyen papírt meghamisíttat, aláír más helyett. Van rá valami megoldás, hogy békénhagyjon? Már azon is gondolkoztam, hogy nevet változtatok, de nyilván azzal még nen változik semmi.
A hamisítás bizonyítható, utána ku.rva keményem vissza kell adni a feljelentgetést- elég egyszer megszopatni az illetőt ha valóban alaptalanul jelentget fel másokat.
2018. aug. 25. 10:05
2/35 anonim válasza:
Nem tudom hány éves vagy és megteheted -e: megpróbálsz tőle minél távolabb kerülni, ismeretlen helyre költözni, hogy címedet, telefonszámodat se tudja lehetőleg.
Bár aki ilyen feljelentgető, (sajnos) meg tud találni akkor is hogy hol laksz - gondolom. :-(
Lehetőleg minden szálat el kell vágni egy ilyennel.
3/35 anonim válasza:
Addig semmit sem tehetsz, amíg nem jelent fel. Majd ha feljelentett, akkor járhatsz bíróságra, aztán feljelented hamis vád miatt, meg okirathamisítás miatt.
4/35 anonim válasza:
*Sajnos bármilyen papírt meghamisíttat, aláír más helyett.
Egyetlen ilyen példányt szerezz tőle, és nyert ügyed van.
Mehetsz rendőrségre, utána bíróság, és elmegy a későbbiekben a kedve a feljelentgetésektől.
2018. aug. 25. 10:06
5/35 A kérdező kommentje:
Az ország másik végén lakik. Igazából papírokat követel tőlem, hogy kapjon utánam pénzt, az új feleségével házat akarnak venni, de a sok simlis ügyei és tartozásai miatt ő nem kap hitelt, így általam akar mégis pénzhez jutni. Nem tudom, hol lehet írásba adni ezt? Hogy lemondok mindenről, megszakítok vele mindent, hogy ha mégis csinálna a későbbiekben valamit a nevemben akkor tudjam bizonyítani, hogy nekem nincs közöm hozzá?
2018. aug. 25. 10:08
6/35 A kérdező kommentje:
Van egy olyan papírom, hogy adóssága volt az állam felé, mert az állam fizette a gyerektartást helyette. Aztán mikor ezt be akarták rajta hajtani, összekókányolt valami irodista haverjával egy olyan papírt, hogy ő közmunkával keres 50ezret havonta, így elengedték az adósságát. Nem is értettem, hogy nem néznek utána, hisz külföldön dolgozik vagy 10 éve.
2018. aug. 25. 10:11
7/35 anonim válasza:
Szerintem keress fel egy ügyvédet, kérj tanácsot tőle. Mivel ezeket tudod róla, ezért én ezt tudom javasolni. Ügyvéd megmondja, mit tegyél, hogyan lehet "ilyenre felkészülni" vagy kivédeni.
2018. aug. 25. 10:17
8/35 anonim válasza:
Te is túlagyalod. Ha ilyen apád van, semmilyen kapcsolatfelvételi próbálkozására se reagálj. Arra figyelj egyedül, hogyha ügyvédi felszólító levélben pénzt követel (tartozásra hivatkozva), akkor írásban élj ellenvetéssel.
Hülye családtagok feljelentgetése miatt azért nem indul kapásból büntetőeljárás, először tanúként meghallgatnak. Ha kiderül, hogy apád hamisan vádolt, akkor neki kell felelnie hamis vád bűncselekmény elkövetése miatt.
2018. aug. 25. 10:29
9/35 anonim válasza:
Én a helyedben felkeresnék egy ügyvédet akinek beszámolnék mindenről és megkérném,hogy segítsen nekem az ügyben.
2018. aug. 25. 10:30
10/35 A kérdező kommentje:
Február óta felém sem nézett, névnapomon sem köszöntött fel. Erre jött az ügyvédi levél, ha nem teljesítem amit kér, feljelent. Nem tudom miért nem lett volna egyszerűbb felemelnie a telefont, vagy csak facebookon szólni, ahogy a normális emberek. Az én értékrendem szerint szülő ilyet nem csinál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!