Miért akkor gond a mai világban? (nem provokáció)
Sok kérdést olvastam azzal kapcsolatban hogy a szülő rácsap a gyerekre ha nem viselkedik. Utána a komment szekciókban nagyjából szét tépték azokat akik a mellett állnak hogy igen is ha úgy van akkor nem gond rá csapni a gyerekre. És én is úgy gondolom bár meg nagyon messze vagyok attól hogy gyerekem legyen, hogy nevelő célzattal bele fér az, hogy rá csapjunk a gyerekre. Nyilván nem azt támogatom hogy össze vissza minden ok nélkül megverje valaki a gyereket!!!
De a mai gyerekek viselkedesen Is érezhető ez szerintem. Szemtelenek és pofátlanok.
Anno én is kaptam ha úgy volt és úgy gondolom meg is érdemeltem mert borzalmasan hisztis gyerek voltam. Rengetegszer hoztam kínos helyzetbe a szüleim. És így tanultam meg viselkedni.
Kinek mi a véleménye róla? Miért akkor bűn ez?
Ötös, veled egyet értek maximálisan.
En is úgy nevelem a gyereket ahogy kell és hányok már attól, hogy mindenki szerint szaranya az aki nem bio/ergonomikus/kötődő/iszsz/blw/ valaszkesz/devenyes/mosipelusos/ mososzermentes/illatmentes/cukormentes... Agymentes. Fszomkivan a sok szarral. Mi lenne ha az emberek simán csak aszerint nevelnek fel a gyereküket ami nekik jól esik és normális?
Hjaa, mert nincs már kb olyan hogy normális. Mert nem tanulta meg a lassan szintén szülőve való generáció hogy mi az hogy elfogadni más véleményét, vagy csak simán mi az hogy van más is nem csak ők... Nem alkalmazkodnak. Nem pics@zta őket jól ki az anyjuk anno. Én kaptam olyan sallert apámtol majdbepisiltem (megérdemeltem amúgy nem is kicsit). Most nem azt mondom verni fogom a gyerekem de ha olyan lesz mint én akkor lehet egy elfenekeles rá fog férni néha. Aki meg nyomja a liberális szart suttogjon csak a gyereknek, csak azok a neveletlen kis taknyok ne bantsak azokat a gyerekeket akiket nem úgy neveltek, hogy ő a világ közepe.
Én amellett vagyok, hogy némelyik gyerekre igenis ráfér az alapos verés időnként! Néha igenis kijár a gyereknek pár csárdáspofon, ha nem ért a szóból. Nem lehet csak szép szóval, mézeskaláccsal nevelni a gyereket, mert egy elkényeztetett, követelőző, nagyképű senkiházi lesz belőle. Mellesleg sokkal jobb, ha a szüleitől kapja a pofont, nem az élettől később, mert kinn a nagybetűs életben már nem lesz szülői szeretet, meg tolerancia, ami visszafogja a kezet, ott kőkeményen megtáncoltatják.
Szoktam látni bőven ilyet a TESZKÓ játékosztályán, a kis görcs üvöltve toporzékolva követeli magának a háromszázezer jó magyar forintba kerülő játékot, hogy zeng bele az áruház, szerencsétlen szemüveges sápadt "kidz-having-kidz" jellegű anyuka meg rémült arccal töpreng azon, hol rontotta el a nevelést...
Ha a gyerek értelmes és megérti, miért ne szaladgáljon az úttesten, miért ne nyúljon a konektorba, miért ne mutogasson az utcán, miért ne lopjon az áruházból vagy almát a szomszédból, miért ne köpködjön stb. stb. akkor nincs szükség az erőszakra meg a büntetésre. Ha viszont nem érti meg, a saját érdekében belé kell verni ezt a tudást. Lehet hogy az a jókora atyai maflás amit kap, 5 év letöltendőtől fogja megkímélni a jövőben.
Arra azonban figyeljetek, hogy a büntetés MINDIG jogos legyen. Igazságtalanul soha ne büntessetek, mert abból nemhogy nem tanul, de szándékosan ellenszegülni fog utána, mondván, minek viselkedjen jól, ha úgyis kikap.
A liberalizmuson meg ne csodálkozzatok, a nyolcadik napon teremtődött meg, pihent aggyal. Életképtelen ideológia életképteleneknek.
"A liberalizmus sulykolja ezt belénk, szülőkbe, mindenki szabad, mindenki azt csinál, amit akar, korlátok nélkül." Tényleg utána kéne nézni már jó pár embernek, hogy mit jelent maga a szó, mielőtt minden rosszra ráfogja grrr liberális!
A magát liberálisnak valló rokonom simán megverte a gyerekét az utcán.
Másrészt több ismerősöm van, akit vasszigorral neveltek, és felnőtt korára drogos, alkesz vagy züllött lett.
Senki nem állította, hogy a 60-70es évek generációja tökéletes lett volna. Viszont ennél az életképtelen Failbookfüggő generációnál fényévekkel jobb volt. Én ugyan "csak" nyolcvanötös vagyok, de nekem is feltűnt, hogy mióta mindenkinek csak jogai vannak, azóta szép lineárisan züllik lefelé a társadalom. Hogy mást ne mondjak, annak idején a pénzvadász nőket, hűtlen férfiakat kiközösítették, kiröhögték, és ha tehették, seggbe is rúgták. Manapság meg? puncs.hu, viszony.hu satöbbi? Ez nagyon szomorú.
Kíváncsi vagyok, kötelezővé mikor akarják tenni...
40 éves vagyok.Soha nem ütöttek meg a szüleim.
3 gyerekem van, soha nem ütöttem őket.
Egyik sem korcs vagy görcs ahogy itt egyesek fogalmaznak.
Egyik embernek sincs joga megütni egy másikat.
18-as végre!
Eszem megáll ettől a dumától, hogy aki nem üt rá a gyerekére abból követelőző, hisztis görcs lesz. Szerintetek a ti gyerekeitek, akik szerint "ráfér a verés" tiszteletet tanulnak? Nyilván.... véletlenül sem azt, hogy aki erőfölènyben (értsd:fizikai, szellemi, egzisztenciális....) van, attól fülüket-farkukat behúzva sunnyognak arrébb.
Vannak akik a szóból nem értenek, kedves #19. Yoda mester szavaival élve: "Használd az Erőt!" Az értelmes, okos gyerek felfogja magától is, hogy miért ne csinálja azt, amit. A kevésbé értelmessel pedig meg kell értetni.
A szülő nem azért bünteti a gyerekét, mert ez neki olyan nagyonnagyon jó, hanem a gyerek jól felfogott saját érdekében. Senki nem úgy indítja a nevelést, hogy félholtra veri a gyerekét, vagy egy hétig eltiltja a "Szekercés Gyilok 3" online játéktól. Aki viszont nem ért a szóból, mert csökkent értelmi képességű, vagy csak simán marhajó király poénnak tartja a tilalmak megszegését, azt igenis rá kell nevelni a társadalmi normákra. Egyelőre még nem élünk anarchiában, nem csinálhat mindenki azt, amit akar, vannak törvények és vannak szabályok. Alkalmazkodni kell - ez van. És nem a másik sokezer ember fog őhozzá.
Nagyon sok szituáció lehet, ahol elkell a gyereknek két-három csárdáspofon. Ha a kölyök azzal szórakozik, hogy mindenfélét hajigál kifelé az ablakon, még azelőtt kell lépni, hogy valami százhúsz kilós morc figura becsöngetne, hogy a drágalátos kisfia betörte a kocsim szélvédőjét.
Ha mindenfélét dugdos a konektorba, azelőtt kell lépni, hogy megcsapná a kettőhúsz, és a fost is kirázná belőle.
Ha játszik a gyufával meg az öngyújtóval, talán le kéne szoktatni erről, mielőtt porig ég az egész kóceráj.
Ha kiszaladgál az útra, meg kéne előzni, hogy elcsapja egy nyergesvontató.
Ha elcsen ezt-azt a TESZKÓból, nem kéne megvárni, amíg egyszer a policájok hozzák haza.
Íme pár díszpéldány, aki nem kapta meg az atyai frászokat időben:
Jó olvasgatást. Ja, és jöhet a lepontozás, beismerni úgyse fogjátok, hogy igazam van, mert az ugye derogál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!