Építkeznétek így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehetőségünk lett párommal, hogy építkezzünk, amiben anyu segített.

Az ötlet az, hogy egy két szintes családi házat építenénk, a felső szint a miénk, az alsó anyué. Anyukám most sem lakik otthon, így az új házban sem lenne jelen, kiadná albérletbe.

Persze mondta, hogy ha ez a terv marad, akkor segít mindenhogyan.

Őszintén szólva kicsit félek ettől,de valahol jó ötletnek látom.

Sok rémsztorit hallani arról, hogy milyen szülővel lakni.

Valakinek van hasonló tapasztalata?

2018. aug. 13. 08:21
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
75%
Én sok munka, spórolás és tervezés után vágtam bele építkezésbe, és tudom, hogy nem éri meg kényelmetlen helyzetet teremteni. Az építkezéshez kapcsolatokat és segítséget enélkül is kapnál tőle, nem? Ha tudod másképp is segíteni őt, akkor ne 2 szintest építsetek, hogy aztán te élj idegenekkel, hanem 1 szintest, amiben komfortosan, korlátozás nélkül tudsz élni később a családoddal is. Anyukádnak jó lenne, hogy te felügyelnéd a lakását a távollétében, de házmester akarsz lenni vagy a felnőtt gyereke, aki saját lábára áll?
2018. aug. 13. 15:15
 42/49 A kérdező kommentje:
Igazából már beszéltünk róla hogy ez így nem a szívem vágya. Jött az, hogy ő jót akar meg miért nem hallgatok rá. Na meg hogy ez milyen jó ötlet...
2018. aug. 13. 15:26
 43/49 anonim ***** válasza:
91%
Nem mennék bele. Vennék egy kicsit, vagy felújítandót vagy akármit.
2018. aug. 13. 15:38
 44/49 anonim ***** válasza:
100%
Neki jó ötlet, de én nagyon jóban vagyok anyósékkal, viszonylag jóban anyámmal, mégsem akarnék közös házat egyikkel sem. Főleg úgy, hogy hozzám költöztetne valakit a bevétel miatt. Aztán a szerelőt is én hivhatnám vagy a leveleket átvenném, stb.
2018. aug. 13. 15:50
 45/49 anonim ***** válasza:
91%

Anyád vegyen egy lakást és adja ki.

Az miért nem jó neki?

Te meg majd ki se mersz menni a saját kertedbe, mert ott a bérlő.

2018. aug. 13. 15:57
 46/49 anonim ***** válasza:
Az a baj ezzel hogy te rohangálhatnál minden miatt mert anyukádnak luxus lenne oda járkálni mindig amikor a bérlőknek van valami.
2018. aug. 13. 16:00
 47/49 A kérdező kommentje:

Hát úgy ő hitelt nem akar felvenni gondolom, ezért ha mi úgyis veszünk fel, akkor már egy füst alatt el van intézve. :D

Köszönöm a válaszokat :)

2018. aug. 13. 16:06
 48/49 anonim ***** válasza:
100%

Abból amit leírtál összegezhetjük:

- vegyetek fel hitelt ti;

- építsetek két generációs házat, amiben az alsó szint az övé (ez nagyon jó buli, így nekem is építhetne valaki egy lakást);

- ő adná ki a részét (nyilván a pénz is hozzá vándorolna, méginkább tetszik az ötlet)

- ő segít mindenhogyan, amiből kiderült, hogy semmi pénzügyi természetű segítséget nem jelent, hanem pusztán tanácsokat adna, hogy mit merre hogyan.

Azt már értem, hogy ez anyádnak miért rohadt jó biznisz, de hogy nektek mi a jó benne, azt sehol nem látom.

2018. aug. 14. 08:21
 49/49 A kérdező kommentje:

Nekünk gyakorlatilag azért jó, mert maradhatnánk addig a jelenlegi lakásban és kiadhatnánk a mi részünket is - szerinte. :D

Tegnap este beszéltünk erről, mondtam, hogy ez nem fekszik. Megbeszéltük, hogy maradunk a sima családi háznál. Azt mondta az ügyintézésben így is segít.

2018. aug. 14. 09:27
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!