Építkeznétek így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehetőségünk lett párommal, hogy építkezzünk, amiben anyu segített.

Az ötlet az, hogy egy két szintes családi házat építenénk, a felső szint a miénk, az alsó anyué. Anyukám most sem lakik otthon, így az új házban sem lenne jelen, kiadná albérletbe.

Persze mondta, hogy ha ez a terv marad, akkor segít mindenhogyan.

Őszintén szólva kicsit félek ettől,de valahol jó ötletnek látom.

Sok rémsztorit hallani arról, hogy milyen szülővel lakni.

Valakinek van hasonló tapasztalata?

2018. aug. 13. 08:21
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
76%
Építészeti megoldásfüggő. Ha különbejáratú, szeparált a lakrész szeparált kerttel és külön mérőórákkal, akkor semmivel sem rosszabb konstrukció, mint egy társas vagy ikerház.
2018. aug. 13. 09:22
 12/49 A kérdező kommentje:

#10 mivel anyu nem milliomos így nem adott anyagiakat. Hitel+önerő. Anyu az ügyintézésben segítene. :)

#11 egy faluban lakunk, sőt, jelen állás szerint a szomszédban laknak a nagyszüleim.

#12 igen, ez szól mellette... Ellene meg az, hogy mégis ha ki akarok menni az udvarra akkor kihez kell alkalmazkodni és hogyan

2018. aug. 13. 09:32
 13/49 anonim ***** válasza:
77%

11-es, igen, csak TELJESEN MÁS egy felnőtt embert ogndozni, aki makacs, "hagyyjál békén", "ne érj hozzám", verekszik esetleg, káromkodik, összeszarja magát, stb., mint egy kisgyereket.

Ugyanis a kisgeyerek, ha dacból megüt, az nem nagy szám, de ha a 80 éves demens öregapád üt meg, annak elég szép nyoma marad, nekem majdnem kitörte a fogamat.

Szép segíteni a szülőnek, de NEM a gyerek feladata, főleg nem úgy, hogy fogalma nincs, mivel jár gondozni egy idős embert.

Mellesleg sok szülő nagyon szeret beleugatni a felnőtt! gyerek életébe, mondván "én neveltelek fel", "idősebb vagyok, jobban tudom", stb.

2018. aug. 13. 09:33
 14/49 anonim ***** válasza:
90%

Ja, 11-es, én lennék az ELSŐ, aki beadnám apámat idősek otthonába ha már nem tud magáról gondoskodni.

Köszi, elég volt egyszer végigcsinálni 3 éven keresztül egy demens ember gondozását.

16 évesen rohadtul nagy öröm volt figyelni rá, aggódni, nehog megszökjön, egyen. Ha ellenkezett, akkor szívás, apát hazarángatni a melóból.

Éjszaka nem aludni, mert papa tör-zúz odalent, aztán elmenni suliba, apának melóba 1 óra alvás után.

Kihívni az orvost, ugyan szedálja már le nagyapámat, mert ordibál, stb.

Leszarom, mit gondolsz, FOGALMAD NINCS ezekről a dolgokról csak mondod a bromságaidat.

2018. aug. 13. 09:36
 15/49 A kérdező kommentje:
#14 sajnálom, kemény lehetett.
2018. aug. 13. 09:47
 16/49 anonim ***** válasza:
81%
Én nem fogadnék be idegent úgy, hogy együtt lakunk. Inkább építenék kisebbet, és magam laknék.
2018. aug. 13. 09:51
 17/49 anonim ***** válasza:
76%

Ha abból indulunk ki, hogy a pároddal (Ez férjet jelent, vagy élettársat? Lényegében mindegy) közösen építkeznétek , számomra (és mások számára is) azt jelenti, hogy a kapcsolatotok egy életre szóló. Mivel anyukád is beszállna a költségekbe (azzal a javaslatával, hogy esetleg egy épületben lakna veletek) arra következtetek, hogy nincs áthidalhatatlan ellentét, viszály közte és a párod között. Nem írsz a párod nézetéről, de ha ellenezné, biztosan nem írtál volna ide.

A mostani felhőtlen viszony idővel negatívra változhat, de bizonyos dolgokra, mindhárman, már most felfigyelhettek. Például: valószínűleg idővel jönnek a babák. Ez a tény sokszor elrontja a viszonyt anyós és menye (veje) között, de akár a saját gyerekével (veled) is, mert nagyon belebeszél a gyereknevelésbe. Ennek is elejét lehet venni, már most a végleges döntéshozatal előtt. Mégpedig: Te ismered legjobban anyukádat. Tudod, hogy mennyire "belebeszélő" jellemű ember. Emlékezz vissza, hogy mi mindent akar egy másik ember (rokon, szomszéd, barátnő stb) ügyeiben másként csinálni (szinte ráerőltetve a saját akaratát a másikra - amihez, ugyebár, semmi köze nincs!). Esetleg csak neked elmondja, hogy XY mi minden "rosszat" csinál a gyerekével stb (az esetek száma és minősége végtelen). Hányd-vesd meg, hogy le tudod-e őt "csendesíteni" egy olyan tapintatos megjegyzéssel, hogy jó dolog, amit mond (amit akar, javasol stb), de te és a párod ezt másként akarjátok csinálni. Ezek voltak a várható negatív kihatások. Most a kedvezőeket írnám: Felbecsülhetetlen előny, ha egy anyós, após, nagyi, nagyapa mindig "kéznél" van. Pl. napközben (vagy elkutazástok alkalmával) ügyel a házra, virágokat öntöz, kutyát, macskát etet, gyerekre vigyáz, orvoshoz viszi stb, stb, stb. Az sem elhanyagolható, hogy Ti is közelében lesztek, amikor a segítségetekre szorul (pl. gondozás, orvoshoz vinni, vasútállomásra vinni). Én az anyósom részére találtam egy lakást a szomszéd épületben. És milyen jó volt, hogy ott volt!!!

Végső tanácsom: Kétszer mérj, míg egyszer vágsz, de a közelséget én (saját, de mások esetei alapján is) javaslom. Az előttem szólók többségének írásaiból ennek ellenkezőjét látom, de amint írtam - attól függ milyen a viszony az anyukáddal és neki veletek. Ha jó, akkor legyetek vele!

2018. aug. 13. 09:59
 18/49 A kérdező kommentje:

Anyuval jól kijövünk annak ellenére, hogy teljesen más a személyisége. Ő az a pörgős típus,ebből voltak néha nézeteltérések. Komolyabb dolgokon nem vesztünk össze. Párom - egyelőre élettars - nem ellenzi, de tudjuk hogy ez megronthatja a kapcsolatot mindkét részről ha esetleg úgy alakulnak a dolgok.

Köszönöm a választ! Messze nem akarunk menni. Anyuék jelenleg 1 km-re laknak, míg az én nagyszüleim a szomszédok most is és ha építkezünk akkor is szomszédok leszünk.

2018. aug. 13. 10:04
 19/49 anonim ***** válasza:
73%
Gyorsan reagáltál. Köszönöm. Kitartok az általam előbb írtak mellett. kibővíteném annak megerősítésével, amit az elsők között írt valaki, hogy (főleg, ha az alsó szint esetleg idegennek lenne kiadva), legyen külön órája minden fogyasztónak (gáz, villany, vizek).
2018. aug. 13. 10:09
 20/49 anonim ***** válasza:
32%
Azon gondolkodtam, ki nyomott mindenkinek pirosat. Aztán most a végén megláttam ssaa-t. Nincs is több kérdésem.
2018. aug. 13. 10:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!