Építkeznétek így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Lehetőségünk lett párommal, hogy építkezzünk, amiben anyu segített.

Az ötlet az, hogy egy két szintes családi házat építenénk, a felső szint a miénk, az alsó anyué. Anyukám most sem lakik otthon, így az új házban sem lenne jelen, kiadná albérletbe.

Persze mondta, hogy ha ez a terv marad, akkor segít mindenhogyan.

Őszintén szólva kicsit félek ettől,de valahol jó ötletnek látom.

Sok rémsztorit hallani arról, hogy milyen szülővel lakni.

Valakinek van hasonló tapasztalata?

2018. aug. 13. 08:21
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
78%

Nem mennék bele ilyenbe, ez így nem jó.

Inkább egy kis lakást vennék, ami később is megőrzi az értékét, és el is lehet adni, ha a szükség így hozza.

Egy ilyen házon csak veszíthetsz, eladni nem tudod,elértéktelenedik.

2018. aug. 13. 12:09
 32/49 A kérdező kommentje:
Jelenlegi ingatlanok ára mellett majdnem teljesen ugyanott vagyunk, ha építkezünk, mintha vennénk valamit,amire költeni kell. Csak úgy alapból olyan az elosztas, amit mi szeretnénk.
2018. aug. 13. 13:03
 33/49 anonim ***** válasza:
38%
Magyarul: nincs pénzetek lakásra/házra, anyádnak van, így ő megy épít nektek egyet és éltek együtt boldogan
2018. aug. 13. 13:05
 34/49 A kérdező kommentje:

Magyarul:

Nincs lakásunk, és hogy anyu el tudja adni a jelenlegi házat és legyen neki is saját, építeni akarunk egy kétszintes házat.

Mint írtam, van önerő és ehhez vennénk fel hitelt.

2018. aug. 13. 13:37
 35/49 anonim ***** válasza:
50%
Én enm építenék 75 nm-es házat. Az nagyon pici. Ha jönnek a gyerekek pillanatok alatt kinövitek. Az építkezés egyik nagy előnye, hogy bele lehet tervezni olyan dolgokat, amikot mostabnában kihagynak, de nagyon hiányoznak. Mosókonyha, tároló, gardrobe, kamra, 2 állásos garázs stb. Lesz helye a létrának, porszívónak, téli guminak stb. Nem kell a lakásban teregetni (nekem az a halálom). 75 nm-be ez tuti nem fér bele, ha gyereke(ke)t is terveztek.
2018. aug. 13. 13:37
 36/49 anonim ***** válasza:
53%

Minek épít anyád újat, ha nem akar ott lakni?

Kiadni?

És majd a saját kertedben elzárod a cuccaidat?

2018. aug. 13. 13:51
 37/49 A kérdező kommentje:

Azért, hogy ha mégis kellene, akkor legyen saját lakása. Amíg meg nem lakik ott, addig ki akarja adni a saját részét.

A dolgot én sem értem, hogy miért jó nekem, hogy építek egy emeletes házat, ahol majd kerülgetek x évig idegeneket.

Igazából nekem az ügyintézés részről kellene segítség tőle, egyrészt ő hétköznap többször van otthon, mint én, másrészt mivel építkeztünk már, így vannak ismerősei.

2018. aug. 13. 13:59
 38/49 anonim ***** válasza:
53%
Ez a terv a hozzászólásod alapján anyukádnak megoldás, de hosszú távon jobb lenne az önerőből+hitelből egy kisebb ház nektek és egy lakás anyukádnak, amit kiadhat vagy beköltözhet, amire épp szüksége van. Így megmarad az önállóságotok és nem kell albérlővel osztozni.
2018. aug. 13. 14:00
 39/49 anonim ***** válasza:
91%
Anyád mit mond, neki ebben mi a buli?
2018. aug. 13. 14:17
 40/49 A kérdező kommentje:

Az a buli hogy akkor neki két lakása van, amit kiadhat :D

Amúgy úgyis az én pénzem menne bele + a hitel...

2018. aug. 13. 14:53
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!