Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » "Meghívlak de te fizetsz" ez...

"Meghívlak de te fizetsz" ez még mindig "meghívlak"?

Figyelt kérdés

anyós hánytorgatja nekem "hisz meghívtalak, rendes vagyok veled"

persze úgy hívott meg hogy mellé tette én fizetem a saját részem.

így úgy érzem hogy nem kéne ezzel dobálózni hogy meghívtalak. vagy ez normális? (meghívlak de te fizetsz)

kedves akart lenni, de úgy érzem csak azért csinálta hogy valamit hánytorgatni tudjon.

konkrétan egy nyaralás az anyóssal és család, persze párom miatt mentem.

de ha én nem megyek akkor párom se ment volna. így meg kellett engem is hívni ha azt akarta menjen az egész család.

csak én látok bele rosszat?

2018. aug. 6. 23:12
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
49%

Lehet nem a legjobb szót használta lásd "meghívás" de a szituáció szempontjából ez mind1.

Ő nyilván arra gondolt, hogy "felajánlotta", hogy velük mehetsz a családi nyaralásukra és megpróbáljátok jobban megismerni egymást, és ezért vár esetleg hálát. (nem az anyagi része miatt)

Szerintem ezen kár lovagolni a szavakon. Ha nem jöttök ki jól akkor ne egy hülye kifejezésen vesszetek össze...

2018. aug. 7. 07:24
 12/18 anonim ***** válasza:
26%
Nem meghívtak, bocs, hanem ALAP, hogy a te részedet te fizeted, mert nem vagy meny, feleség, csak az aktuális csaj. :)
2018. aug. 7. 07:35
 13/18 anonim ***** válasza:
48%

Nekem egyik kutya másik eb sztorinak hangzik a történet.

Az anyós felhánytorgatja, hogy elhívták a családi nyaralásra. A kérdező meg kiforgatja az anyós szavait és pénz alapon állítja be a dolgot. Tökéletesen összeillenek.

2018. aug. 7. 07:49
 14/18 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy adok neked egy kívülről szép piros almát, de tudom, hogy belülről az egész rohadt, kukacok vannak benne.

Szép gesztus volt a részemről?

Szerintem el tudod dönteni, és a párhuzamot is látod a kettő között.

A félreértés abból adódhat, hogy meghívlak=fizetek kis dolgok esetén szokott csak így lenni, mint pl. egy ebéd, nagyobb dolgok esetén inkább a gesztuson van a hangsúly, amit már leírtak többen is. Ha viszont muszájból hívtak el, akkor az már egyáltalán nem mondható gesztusnak, szóval az anyósjelölt nem nagyon vagdalkozhatna vele.

2018. aug. 7. 15:23
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem, ez nem meghívás, inkabb csak "elhívás". Én ha egy havert meghívok pár sörre, azt fizetem. Ha "csak" elhívom sörözni, akkor mindketten fizetünk egy- két "kört".
2018. aug. 7. 22:59
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem meghívtak, bocs, hanem ALAP, hogy a te részedet te fizeted, mert nem vagy meny, feleség, csak az aktuális csaj. :)

Na az ilyennel nem megyek aktualis csajként de feleségként se nyaralni,majd a papir után lesz egybol családtag vki, de 8 évig csak aktuális szerető marad,gratula,ezért nem visznek egyesek még feleseget nem h barátnőt,barátot se haza csak évi 3 x látják őket is... Amugy meg közös lonak turós ,mint tudjuk,nőként mindig volt pénzem nyaralni mert dolgoztam, nem kellett meghivni,senkitol semmit nem fogadtam el,alap,nekem utána senki ne hánytorgassa a dolgokat. Ismerősnél még a gyereknek adott csoki is hánytorgatva van két héttel később.. Isten mentsen az ilyen emberektől..

2018. aug. 7. 23:05
 17/18 A kérdező kommentje:

még jó hogy én fizetem a saját részem, még a páromét is én fogom, nagyrészt! :D

részemről nem a pénzről van szó, sokat adtam már nekik amúgy is... és nem kértem vissza, nem is kaptam vissza pedig ígéretek azok voltak.

maga a meghívlak szó mint pozitív gesztus, ilyenkor is helytálló e, a kérdés ez volt.

2018. aug. 8. 12:27
 18/18 anonim ***** válasza:
Megengedte, hogy menj, csak nem akarja az arcodba rakni, hogy az van, amit mond.
2018. aug. 9. 16:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!