Keves szülôk! Ti hogyan reagàltatok volna?
Nyarankènt , zsebpènz gyanànt heti 1x-2x el szoktam menni szedret szedni.
Mint tudjuk, a napokban, hetekben kànikula volt , így most különösen embertpróbàlò volt a munka. Reggel 6-tòl d.u. 2-ig tartott , àrnyèk nèlkül.
Mostanra nagyon nem èrzem jòl magamat, minden tünete mutatkozik a napszùràsnak, elèggè rosszul èrzem magam, pedig nem nagyok panaszkodòs típus. Nem is vàrtam babusgatàst, sem az hogy a doktorig fussanak velem, csak jòl esett volna ha èrdeklem Anyukàmat.
Bementem a szobàjàba, közöltem, hogy tènyleg nagyon rosszul vagyok.
Erre Ô röhögve közölte, hogy:
- Biztosan agyhugykövet kaptam.
Majd aztàn nèzte tovàbb a TV-t...
Tudom nem nagy ügy, nem is fogok ezen megsèrtôdni, de kívàncsi volnèk mennyire helyes ez a szülôi reakciò?
Hülyét is kapnék, ha a szüleim bemászkálnának a szobámba, mikor rosszul vagyok.
Nem tudom megérteni a problémád. Amíg nem vagy a halálodon, addig lepihensz, ha tényleg olyan rosszul vagy, hogy már a doktorig kell futni veled, akkor érdemes szólni. Addig mi olyat kell csinálni, amit te magadtól nem tudsz? Szenvedni egyedül is lehet.
"ha tényleg olyan rosszul vagy, hogy már a doktorig kell futni veled, akkor érdemes szólni"
Akkor érdemes szólni a doktornak. Az anyjának jóval előtte is.
Én viszont hagy írjam le kedves Kérdező, hogy ismeretlenül is jó volt olvasni a kérdésed. Szorgos lehetsz, aki magának gyűjti a pénz, és nem a szüleitől várja el a zsebpénzt. Readásul nem is könnyű munkát végzel, mert nem egy multinál (pl.:Spar) dolgozol légkondiban, hanem napon és folyamatos figyelmet igényelve. Ha én lennék az anyukád, biztosan megjegyezném első körben, hogy milyen ügyes vagy, aztán ellátnálak. Vagy mondanám, ilyenkor mit tégy.
Üdv.
27/N
Az a minimum minimuma, hogy ha a gyerekem azt mondja, hogy rosszul van, akkor megkérdezem, mit érez, mit tehetek érte, menjünk-e orvoshoz stb. stb.
Sőt, számomra az a természetes, hogy ugyanígy viselkednék bármely más családtagommal, hozzátartozómmal is (feleségemmel, szüleimmel stb.).
Sőt, ha egy ismeretlen ember mondaná ezt az utcán és nem tűnik részegnek/drogosnak, még rajta is próbálnék segíteni (pl. elkísérem orvoshoz vagy mentőt hívok és megvárom, míg odaér).
Anyád elégtelenre vizsgázott szeretetből!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!