Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Keves szülôk! Ti hogyan...

Keves szülôk! Ti hogyan reagàltatok volna?

Figyelt kérdés

Nyarankènt , zsebpènz gyanànt heti 1x-2x el szoktam menni szedret szedni.

Mint tudjuk, a napokban, hetekben kànikula volt , így most különösen embertpróbàlò volt a munka. Reggel 6-tòl d.u. 2-ig tartott , àrnyèk nèlkül.

Mostanra nagyon nem èrzem jòl magamat, minden tünete mutatkozik a napszùràsnak, elèggè rosszul èrzem magam, pedig nem nagyok panaszkodòs típus. Nem is vàrtam babusgatàst, sem az hogy a doktorig fussanak velem, csak jòl esett volna ha èrdeklem Anyukàmat.

Bementem a szobàjàba, közöltem, hogy tènyleg nagyon rosszul vagyok.

Erre Ô röhögve közölte, hogy:

- Biztosan agyhugykövet kaptam.

Majd aztàn nèzte tovàbb a TV-t...

Tudom nem nagy ügy, nem is fogok ezen megsèrtôdni, de kívàncsi volnèk mennyire helyes ez a szülôi reakciò?

2018. aug. 6. 17:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
Én bevallom nem vagyok tökéletes anyuka, sok mindent nem tudok pedig 25 éves a fiam. Nemrég ő is napszúrást kapott. Nem rohantam vele dokihoz, de azonnali pihenést mondtam, a szobáját sötétítőfüggöny behúzva, légkondi bekapcsolva, hideg borogatást folyamatosan cseréltem, és figyeltem, hogy mindig igya meg a vizet. Nem vagyok orvos, lehet rosszul csináltam amit csináltam, de végül is másnapra jobban lett. Napszúrást nem szabad elhanyagolni.
2018. aug. 6. 18:04
 2/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a vàlaszodat, szerintem nagyon jòl cselekedtèl :)!

Fèreèrtès ne essèk, nem az a gondom, hogy nem kaptam hasonlò figyelmet, hanem az , hogy semmilyent sem kaptam!

2018. aug. 6. 18:16
 3/15 TheSoldier ***** válasza:
100%
15 évesek a fiaim szóval már nem kicsik, pontosan tudják,hogy napszúrás esetén mit kell csinálniuk, de igenis figyelnék rájuk,hogy jól vannak e. A napszúrás ájulással is járhat, szóval szerintem egy normális szülő segít ilyenkor a gyerekén. Nem kell egyből orvoshoz rohanni csak ellátni ahogy az #1-es válaszoló tette.
2018. aug. 6. 18:17
 4/15 anonim ***** válasza:
11%

És ezt az anyukádnak is elmondtad? Mert ha csak itt mondod, attól nem is fogsz több figyelmet kapni...

Mindenesetre ha tőle nem is kapod meg a figyelmet (egyelőre), add meg saját magadnak: pihenés, sok víz, stb., aztán majd csak feltűnik neki is, hogy nem csak vicceltél. Vagy jobban leszel, még mielőtt felfogná, az se rossz megoldás. ;-)

(Azért alapjában véve sok előnye is van annak, ha valaki olyan laza, vicces, mint ő, nem aggódja túl az életet. Próbáld meg a jó oldalát nézni - majd ha jobban leszel.)

Jobbulást!

2018. aug. 6. 18:22
 5/15 anonim ***** válasza:
92%

Fura anyád van! Majd rohangálhatsz utána, ha ő lesz beteg!

Előző: a rossznak nem kell jó oldalát nézni. A rossz az rossz.

2018. aug. 6. 18:24
 6/15 anonim ***** válasza:
96%
Ez megdöbbentő! A napszúrásba bele is lehet halni...
2018. aug. 6. 18:27
 7/15 anonim ***** válasza:
95%

Eléggé meglepődtem a válaszokon, mármint az én szüleim minden velem kapcsolatos dolgot így félvállról vesznek, el se tudnám az anyámról képzelni, hogy egy "egyszerű" kis napszúrás miatt így aggódjon értem meg cserélgesse a borogatásomat, stb., mint az első válaszoló.

Pár éve én is napszúrást kaphattam, amikor pont a legnagyobb melegben, dél körül jöttem hazafelé a nyári gyakorlatról és miután hazaértem, egész délután kb. megállás nélkül hánytam, borzasztóan fájt a fejem is, erre a szüleim ahelyett, hogy bármiben is segítettek volna, elkezdtek arról beszélni a fülem hallatára, hogy biztos csak megjátszom, hogy másnap ne kelljen bemennem a gyakorlatra..

Szóval eddig azt hittem, ez a "normális" úgymond, hogy hacsak nem haldoklik valaki, addig nagy ívből leszarják a saját szülei is. Úgyhogy jó volt olvasni ezeket a válaszokat :)

Amúgy én még nem vagyok szülő, de valószínűleg én is itatnám, aztán lefektetném aludni és ha bármire szüksége lenne, segítenék neki.

2018. aug. 6. 19:07
 8/15 anonim ***** válasza:
91%
Hát, 7-es, jó, hogy e kérdés kapcsán rájöttél, hogy nem normális! Nagyon nem az! Egészséget veszélyeztető helyzet. Meg egyáltalán: a családtagom (de akár még egy elém kerülő idegen) bajára való oda nem figyelés sehogyan se lehet normális!
2018. aug. 6. 19:50
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddig érkezett válaszokat!
2018. aug. 6. 20:59
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Tv-t. XDxF

És tőle vársz... akármit. Majd megtanulod. :))

2018. aug. 7. 01:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!