Rossz ember lennék emiatt?
Szia!
A pszichoterapeutáddal nem beszéltél anyukádról? Amiket mond, azok teljesen "normális", emberi agyba behuzalozott önmentő reakciók. Nyilván neked van igazad, anyukád agya megváltoztatja a múltat, nehogy saját magát kelljen hibáztatnia, a saját hibáival szembenéznie.
Ennyi idősen nem biztos, hogy van még esélye ezen változtatni, pláne segítség nélkül, segítséget meg nem fog kérni, hiszen nem látja magában a hibát. Szerintem a legjobb, amit tehetsz, hogy megpróbálod őt objektíven nézni, a hibáival és az esetleges pozitív tulajdonságaival együtt. Az ő nevelése, anyasága a te múltadhoz tartozik, amit remélhetőleg már sikerült lezárnod, és felindulás nélkül tudsz visszanézni rá.
Azt nem tudom megmondani, hogy az a jó, ha találkozol vele néha, vagy az, az egyáltalán nem tartjátok a kapcsolatot, erről esetleg a terapeutád tanácsát is kikérheted.
Elmenni meg 3 évig azert nem tudtam, m egyetemre jártam, anyam pedig tolunk 250 km-re költözött.
Ami igazából nem fér a fejembe az az, h latta h apam mit tesz velunk, es ott is nagyon sokat bántotta, rengeteget sirt is emiatt, állandóak voltak a veszekedések, éjszakánként poharak dobalasara ebredtunk, meg arra ahogy anyam üvölti apámnak zokogva h “meg foglak ölni, dogolnel mar meg”. Szörnyű dolog ez egy gyereknek h ilyenben kell felnőnie, ebből lett nekem bipolaris zavarom es komplex poszttraumás stressz szindromam. Nem fér a fejembe h miert nem vált el tole, lett volna ra módja, gazdagok voltunk, nagyszüleim többször is mondtak neki h hagyja el az apámat, segítik ot anyagilag, nagyanyám ezért is hagyta abba a munkát 50 eves korában h segítse ot. De mégha tul is tudnek ezen emelkedni es ezt megbocsajtani neki, a jelenlegi nagypofaju alkoholista igénytelen proli dolgaval sem tudom mit kezdeni. Ha megjelenik az életemben, csak ido kérdése h mikor kezd ujra mergezni es kritizálni. Unom es utálom h 33 évesen ezzel kell foglalkoznom, de kozben tudom azt is, hogyha ezt nem teszem helyre, akkor nem tudok lelkileg teljes ember lenni. Tenyleg sok munka lesz ez meg a terapeutammal. :(
Teljes mértékben veletlenul irtam 33 evet.
Kikérem magamnak, h bárki azzal gyanusitson, h egy ilyen dologban kamuzok, es ha azt írom, h nem tudtam elmenni, akkor azt azert írom, mert NEM tudtam elmenni. De itt a gyakorin mindig vannak olyanok, akik egy rosszul fogalmazott mondatért/elirasert azonnal kioktatjak meg leoltjak a kerdezot.
A kérdés amugy is arra vonatkozott, h rossz ember vagyok e amiatt, h nem tudok egy olyan anyjával rendes anya-lanya viszonyt ápolni, m gyerekkoromat megkeseritettek es a jelenlegi felnőtt életemben valo viselkedése is olyan, mint amit leírtam. A kérdés ez volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!