Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért lesznek olyan önzőek az...

Miért lesznek olyan önzőek az emberek egy bizonyos kor felett?

Figyelt kérdés

Egyke vagyok, 19 éves, a szüleim 55-60 közöttiek, jövőre érettségizem. Már szó volt a továbbtanulásról, a szüleim kijelentették, hogy csak a helyi egyetemen tanulhatok tovább, mert ők a nyugdíjukra akarnak spórolni és nem akarják, hogy messzire menjek. De a nyáron azt találták ki, hogy a továbbtanulással ráérek, inkább a családalapításon gondolkodjak, mondván, most vagyok fiatal, könyebben lehet alkalmazkodni fiatalon, és ha megvannak a gyerekek, már tervezhetem az életemet tovább.

Egész életemben rövid pórázon fogtak, mindig keményen kellett tanulnom, és azt mondták, hogy bármi lehet belőlem, ami csak akarom, most meg már ott tartunk, hogy a továbbtanulásról is le akarnak beszélni.

2018. júl. 31. 16:40
1 2 3
 11/21 anonim válasza:
25%
Nem kellene leszólni a kérdező szüleit. Nem mi választjuk a családunk. Van hogy hibát követnek el, illetve nem számolnak a szavaik súlyával. Még mindig azt írom hogy azt tedd amit szeretnél. Ne mondj le a tervedről.
2018. júl. 31. 17:54
 12/21 anonim ***** válasza:
57%

Egyszerú a kérdés: szüleid elég idősek már, azt szeretnének, hogy végre kirepülj, és a saját lábadra állj. Alig várják már, hogy kettesben éljék a nyugodt kis életüket.

Emellett szeretnének, hogy te is éld a sajátodat, úgymond biztonságban legyél, ezért mondják, hogy legyen családod.

Valahol meg lehet érteni, ők se lesznek már fiatalabbak.

Ugyanakkor azt is megértem, hogy ez téged rosszul érint, mert te még nem tartasz itt.

2018. júl. 31. 21:44
 13/21 anonim ***** válasza:
87%
#12: Azert 19 évesen, tovabbtanulas helyett családot alapítani...hát, izé, nem a "biztonság" jut erről először az eszembe.
2018. júl. 31. 22:25
 14/21 anonim válasza:
én nem értem komolyan miért vagyok folyton lepontozva... bár érteném. jót szeretnék a kérdezőnek erre valaki lepontoz engem folyton.
2018. aug. 1. 07:04
 15/21 A kérdező kommentje:
#12: De engem 18 évig nem arra neveltek, hogy repüljek ki mihamarabb és legyen családom, hanem arra, hogy az lehetek, ami akarok, ha elég keményen dolgozom. Az utóbbi időben meg csak azt mondjak, hogy dobjak el mindent, és húzzak családot alapítani. Ha legalább erre készítettek volna fel (szakmunkásképzőbe küldenek utána dolgozni), de neem...
2018. aug. 1. 07:30
 16/21 A kérdező kommentje:
Mindig szigorúan és következetesen neveltek, és mindent megtettek volna értem, de most eszükbe jutott, hogy ja ők öregek, nyugdíjra akarnak spórolni, meg unokákat akarnak, meg nyugodtan akarnak élni. Kösz szépen... gondoltak volna erre 10-15 évvel ezelőtt, amikor elkezdtem az iskolát.
2018. aug. 1. 07:34
 17/21 anonim ***** válasza:

10

Hű, az a nyomorult KSH meg a korfa is az ellenzéki propaganda része ... Ja, nem.

facepalm

Kérdező, nem lesznek azok bizoyos kor felett, te is önző vagy, mindenki az. Hülye ötleteik vannak, te meg éld az életed a magad kedve szerint.

2018. aug. 1. 11:45
 18/21 A kérdező kommentje:
De ez nem fair... Ők vegigbuliztak a huszas eveiket, egyetemre jartak, a rendszervaltas utan bejartak Europat, es meg egy hazat is vettek. Aztan negyvenevesen gyereket csinaltak, hogy mire nyugdijasok lesznek, pont meglesz az unoka... Tolem meg 20 evesen unokat akarnak. Azt mondjak eleg nagy a haz elfernek a ferjemmel(!!!) meg 1-2 gyerekkel.
2018. aug. 1. 13:19
 19/21 anonim ***** válasza:
87%

28

Kérdező, nem értem. Senki, semmire nem kötelez téged, felnőtt vagy, nagykorú. Az, hogy mit beszélnek a szüleid, az tökmindegy.

2018. aug. 1. 14:00
 20/21 anonim ***** válasza:
Miért, a KSH valaha mondott olyat, hogy nem lesz nyugdíj? Facepalm
2018. aug. 1. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!