Havi 6000 Ft zsebpénz?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy kamasz lányom ,17 éves. Nincs megelégedve a zsebpénzének az összegével,ami havi 6000 forint. Sajnos nem tudok többet adni ,hiába szeretnék. Valaki akinek hasonló korú lánya van ? Vagy hasonló korú fiatalok? Azt még tudni kell róla hogy cigizik (tiltások, büntetések ellenére is..), mostmár nem is veszekszem vele emiatt ,feladtam , több mint két éve megy..

2018. júl. 26. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
60%

Én sem értem, hogy sokan miként képesek leírni 6000 forintra, hogy "szép összeg"...

Egy póló vagy ing ára, nadrág már nehezen.

Vagy egyetlen nyaralás az évben nem kivitelezhető.

Egyébként érdekes, hogy milyen válaszok jönnek itt, a környezetemben totálisan az ellentétét látom: ennyi idős gyerekek repkednek nyaralni, egy Play Station játékokkal 200 000 forint felett van, mindnek prémium Samsung vagy Apple telefon a kezében, 10/3 autót is kap, de ha bemegyek egy étterembe, az is 14-18 évesekkel van tömve.

2018. júl. 27. 11:34
 62/81 anonim ***** válasza:
79%
Ha cigizik, egy vasat se adnék neki, az biztos. Mindig kiakadok, ha valaki panaszkodik, mert nincs pénze, de cigire van. Én ezt úgy veszem, hogy ha cigizik, akkor túl sok pénze van, nem tudja értelmesen elkölteni. Egyébként 6000 ft szerintem pont elég, ha ruhát, kaját, tanszereket nem abból kell vennie. Ha kevesli, tényleg dolgozzon. Mondjuk ha normálisan költené el, vagy lenne valami költséges hobbija, mondjuk festene, akkor lehet, hogy adnék 10-et is.
2018. júl. 27. 11:58
 63/81 anonim ***** válasza:
80%
11:34-esnek: írta a kérdező, hogy nem tud neki többet adni. Az meg, hogy 6000 Ft mennyire sok pénz, viszonyítás kérdése és lehetőségeké. Igen, lehet hogy egy blúz jön ki belőle, de nadrág már nem biztos, ha pl. a c&A legfrissebb kínálatából válogat, de ha szerények a körülmények, akkor az ember nem oda megy, nem igaz? Ha a családban olyanok a jövedelmi viszonyok, hogy 6000Ft is sok pénz, akkor elverni szórakozásra, egészségkárosító szokásra igenis szép összeg olyannak, aki ezt csak úgy ajándékba kapja minden hónapban. Kíváncsi vagyok, hogy az anyjának van-e havi 6000 Ft-ja, aminek kedve szerint verhet a seg.gére...
2018. júl. 27. 12:44
 64/81 anonim ***** válasza:
63%

Nem tartom kevésnek egyáltalán. Többet kaptam tiniként, de sokkal jobban meg is becsültem.

Cigire egy fillért se kaptam volna, ahogy én se adnék arra a gyerekemnek. Még mit nem.... Kis taknyos a lányod, tiltásod ellenére bagózik, meg még elégedetlenkedik? Ennyi idősen tudja már, mi az, hogy ennyi van. Örülne, hogy kap, sokan nem kapnak.

2018. júl. 27. 14:40
 65/81 anonim ***** válasza:
51%

Szüleimtől nem kaptam havi rendszerességgel zsebpénzt, ha kértem sem kaptam, alkalomra.

NAgyszüleimtől kapottakat tartogattam, de rossz volt, hogy sose volt nálam pénz.

Legyen elég neki a 6 ezer ft, ha nem tud a szülő többet adni, ez van. Legalább ad.

2018. júl. 27. 15:50
 66/81 anonim ***** válasza:
65%

59-es, mégis MIRE kéne eg 17 évesnek, aki NEM vezet háztartást, NEM főz ennyi pénz? :D

Bulizni akar, moziba menni szépen keresse meg a rávalót, ne az anyjától követelje.

2018. júl. 27. 16:24
 67/81 anonim ***** válasza:
35%

63as a kinaiba kb 6000 egy nadrag. Ne viccelj mar.

Amugy igen...keves ez a penz egy honapra de ha nem tudsz adni tobbet ne adj neki. Ha nem tetszik neki akkor tenyleg mehet melozni mint sokan masok.

En a csaladit mindig megkapt es mamam is adott egy tizest. Abbol elvoltam es meg sporolgattam is.

Rn magamzol mentem el diakmeloba h legyen penzem...meg suli mellett is. Cigire nekem sem adtak.

Amugy a toltott figi havi 10bol kb kijon.

2018. júl. 27. 16:25
 68/81 anonim ***** válasza:
75%

Én pedig nem kapok zsebpénzt... BUM NEKI!

És nem is diákmunkázok, mert amire szükségem van, azt megkapom, több nem kell.

(Félreértés ne essék, volt róla szó, hogy kaphatok zsebpénzt, ha szeretnék, én mondtam, hogy nem szükséges)

A szüleim gyereke vagyok, nem az adószedőjük, hogy "már pedig X összeget fizetsz havonta!!!"

Ha kell cigire neki, keresse meg magának...

Üdv: 16/L

2018. júl. 27. 17:22
 69/81 anonim ***** válasza:
Cigire költi azért nem elég. Amúgymeg 16 éves lányom 5000 kap egy hónapban.
2018. júl. 27. 22:30
 70/81 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanilyen koru lanyom van es 8000-et adunk neki. Kiderult egy okon huszoneves lany "csak" 6000-et kap. Azota ugy erzem tul sok még a 8000 neki.

Az en elvem es amit a lanyomnak is elmondtam (talan neked is segithet, hogyha ujra beszelnel vele errol a zsebpenz dologrol):

- ruhazzuk, iskolaztatjuk, etetjuk es sok esetben az extra szorakozast is fizetjuk (= egy nyari tabor egy evben, sport, kozos mozizas, kap konyvet, ajandekot az unnepekre, szulinapon stb.)

- a zsebpenz arra valo, hogy megtanulja a sajat oenz beosztasat es olyan luxus dolgokra kolthessen mint "még egy tabla csoki, csipsz, baratnokkel coata cafe, baratokkal mozi, strand, meki" vagy ha neki nem jo az altalunk megfizetheto kozepkategorias sportcipo/utcai cipo akkor az adidasra gyujtson es a zsebpenzebol egeszitse ki az altalunk raszant osszegen feluli reszt (pl. 10000-ert tudok neki cipot venni, o egy 20.000-est nezett ki maganak, akkor szepen egyhavi zsebpenzerol mondjon le es meg 2000 ftrol igy meglesz a 20.000-es cipoje) vagy ha o akar nekunk ajandekot (amit nem varunk el!!), akkor a zsebpenzebol elkeszutheti/megveheti vagy a baratainak ajandekra...

- egeszseget karosito extrakra NEM ADUNK es a zyebpenzre is ez vonatkozik (azaz cigit, piat, drogot ne tolunk kapott penzen vegyen) ez nagyon fontos, hiszen ez egy konnyen felfoghato magyarazat. A lanyodnak nem fog tetszeni, de higgadtan el lehet mondani, hogy a zsebp

2018. júl. 28. 08:46
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!