Szulok, megengednetek a gyereketeknek, hogy a zsebpenzebol azt vegyen amit akar?
Elvileg majdnem mindent vehet a pénzéból (értelemszerüen oylasmit, ami az egészségre ártalmas, azt nem), de ha utána valamire nem jut, ami fontos lenne neki, vagy megsem tetszik, amit vett, akkor sem kapna helyette újra pénzt.
Szerintem a zsebpénznek föleg az az értelme, hogy a gyerek megtanuljon a pénzzel bánni és arra költeni, ami értelmes, emellett rájöjjön idövel, hogy sokszor érdemes még egyszer-kétszer alaposan átgondolni, hogy amit akar, az tényleg kell-e neki, illetve, hogy felfedezzze, hogy ha elkölti, akkor másra nem jut.
Én is megengedném, sőt meg is engedem a 12 éves lányomnak.
Persze hasonló feltételekkel, mint az előttem válaszolók.
Bármit nem.
Pár kérdéssel a tiéd alatt pl.: ott a tetoválós kiscsaj. Ő is saját pénzből szeretné, de hót ziher hogy nemet mondanék.
Ilyen még az alkohol, dohány, piercing arcra, nyelvbe...
Vagy a nagy kiadások. Pl: ha robogót venne (száguldó szervdonor).
A tiéd teljesen ártalmatlan kiadásnak tűnik, bár 20 ezer csetreszre kicsit nekem sok, hiába férne bele. Meg nem tiltanám, de javasolnám, hogy ne egyszerre vegyél ennyit, hanem jól nézz körül.
Amiket írtál, azokat megengedném simán.
Csak olyasmit nem, ami káros, veszélyes vagy végleges (pl. cigi, tetoválás, ilyesmi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!