Havi 6000 Ft zsebpénz?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van egy kamasz lányom ,17 éves. Nincs megelégedve a zsebpénzének az összegével,ami havi 6000 forint. Sajnos nem tudok többet adni ,hiába szeretnék. Valaki akinek hasonló korú lánya van ? Vagy hasonló korú fiatalok? Azt még tudni kell róla hogy cigizik (tiltások, büntetések ellenére is..), mostmár nem is veszekszem vele emiatt ,feladtam , több mint két éve megy..

2018. júl. 26. 22:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
29%

Diákmunkán egy nap alatt többet keresne, nyugodtan kereshetne valamit, nem minden munkába kell belehalni.

Egyébként, őszintén szólva, nagyon kevés, egyetlen komolyabb egynapos program (például élményfürdő+ utána kajálás) jön ki ennyiből.

2018. júl. 27. 01:53
 42/81 anonim ***** válasza:
65%

En is 17 vagyok, cigizek, es egy honapban 4000 forintot kapok, tehat egy ezrest egy heten, de sokszor van, hogy anya "elfelejti" odaadni hetvegen, mert most nem allunk jol anyagilag. Emiatt soha egy szavam nem volt, nem hisztiztem ezert, mert fel tudom fogni, hogy ami nincs, az nincs, nem az a legfontosabb, hogy en abbol az ezresbol cigit meg fagyit vegyek. Egyebkent negkapok mindent, nem latom ertelmet a tobb penznek. Ha nem cigiznek, meg igy is el tudnam rakni az egesz zsebpenzem.

(Csak igy mellekesen, a szuleim azt hiszik, leszoktam, mikor kiderult, nalunk semmifele zsebpenz nem volt fel evig, nemhogy 6000ft.)

2018. júl. 27. 05:42
 43/81 anonim ***** válasza:
38%

fiaim nem kapnak zsebpénzt viszont bérletet,telefontöltést,és ebédet én fizetem ,ruhákat is én veszem ,stb .

6000ft sok ha te veszel mindent neki ,én nem adnék neki semmenyit ,különsen azért nem mert dohányzik.

2018. júl. 27. 05:53
 44/81 anonim ***** válasza:
70%
Ha 20.000et adnál neki az is kevés lenne. Miért? Mert amiért nem dolgozunk meg azt feleannyira sem becsüljük.
2018. júl. 27. 06:06
 45/81 anonim ***** válasza:
69%

17 évesen maholnap nagykorú, kicsit nevetséges, hogy több zsebpénzzért hisztizik, mikor 2 éve cigarettára költheti a java részét. HA etetitek, szükség szerint ruházzátok, az iskolai költségeit fedezitek, akkor szerintem igen szép összeg az a 6000 Ft. Én nem kaptam rendszeresen zsebpénzt, de ha szerettem volna emenni fagyizni a barátnőimmel, néha moziba, vagy osztálykirándulásra mentünk, akkor mindig kaptam rendesen kötlőpénzt, amiből félretettem, innen volt egy kis pénzem, meg a szülinapi-névnapi nagymamától kapott pénzekből, amiből apróbb extrákat vehettem meg magamnak, közben meg álmodoztam, hogy ha majd egyetemista leszek és lesz ösztöndíjam, utána meg jó munkám, akkor mi mindenre költök majd :)

Egyébként mire kellene? Gyűjt valamire? 6000 Ft csak úgy elverni, elszórakozni igenis sok pénz, eldohányozni meg egyenesen pénzkidobás, sokszor a szülőnek se jut annyi, hogy na, akkor csak úgy elsoppingolja, pedig ő dolgozik meg érte, meg nyilván sokkal többért, amit nem költhet magára, mert ezerfelé megy kötelező kiadásokra. Ennyi idősen már régen ismernie kellene az anyagi helyzeteteket, a korlátaitokat, és nem követekőznie. Egyébként meg elmehet és megkeresheti diákmunkával a rávalót, ha ilyen idős korára ennyi esze van, és ennyi realitásérzéke, akkor nem tenne neki rosszat egy kis munkaterápia, talán jobban megbecsülné, amije van. (mondjuk egészsége, aminek helyreállítására nem kell költenie, ő meg még arra dobál ki pénzt, hogy rombolja...)

2018. júl. 27. 06:54
 46/81 anonim ***** válasza:
38%
Az attól függ, hogy az egyéb szükséges dolgokat megveszitek e neki külön. Pl. ruhák, tisztálkodási cuccok, ha jár kozmetikushoz/fodrászhoz. Én annó 5000 ft-ot kaptam a szüleimtől, 3000et nagymamámtól, ezenkívül a drágább dolgokat pl. parfüm abból vettem amit ünnepekre kaptam, esetleg mivel vidéken élünk gyümölcsszedés után. Évente 4szer, évszaváltáskor vettünk ruhákat, de ha pluszban megtetszett vmi később, azt kigazdálkodtam a zsebpénzből. Bérletre, fodrászra, kozmetikusnál szemökdök igazításnál és arckezelésnél ők fizettek, de ha műkörmöt, pedikűrt és hasonlókra vágytam azt megint a megspóroltból. Iskolába vittem magammal enni/inni, de ha valamit megkívántam akkor mindig meg tudtam venni. Plusz "bevételem" abból volt még, hogy eladtam a nem hordott, megunt ruháimat. (26n)
2018. júl. 27. 07:02
 47/81 anonim ***** válasza:
26%
Ha csak szórakozásra költ bőségesen elég. A cigiről meg annyit..ne a kérdezőt hibáztassátok. A szomszéd mintacsalád 14 éves fia is bagózik titokban,pedig feszt dicserik Gézike de okos,de ügyes.. ha kiteszik a lábukat, meg jönnek a haverok a csajok meg pia és a cigi. Sajnos ilyenek a mai tinik.
2018. júl. 27. 07:16
 48/81 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem a gyerek nem fog belehalni, ha nem kap zsebpénzt. Én nem kaptam sose. Ha szükségem volt valamire, szüleim mérlegelték, hogy valóban szükségem van-e rá, és megkaptam. Nyilván, ami nagyobb érték volt, azzal várnom kellett születésnap, névnap stb.-ig, ahogy pénzt is csak akkor kaptam.

Jobban fog tudni később bánni a pénzzel, és jobban meg is becsüli, ha nincs hozzászoktatva az állandó bevételhez.

Ha meg ez ennyire szúrja a szemét, menjen el diákmunkába.

2018. júl. 27. 07:25
 49/81 anonim ***** válasza:
59%
18 vagyok,16 éves korom óta diákmunkázok. Soha egy forintot nem kaptam zsebpénznek..:DDD Szégyellje magát...
2018. júl. 27. 07:47
 50/81 anonim ***** válasza:
66%

Menjen dolgozni, egy forintot se adnék neki!

Keresse meg a pénzt, akkor jobban megbecsüli.

2018. júl. 27. 07:51
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!