Miért kell anyámnak folyton megjegyzéseket tennie erre? 16l
Nem szeretek lebarnulni, de szerintem meg az lenne a "szép". Nekem viszont nem tetszik. Mindig azt hajtogatja, hogy mennyire betegesen néz ki valaki fehéren nyáron, amit nem is értek mert így sincs hullaszínem. Másrészt ki szoktam menni a frisselvegőre estefelé, amikor már nincs annyira Melé, meg nem süt annyira a nap.
Mit tegyek, hogy abbahagyja? Egyáltalán miért csinálja?
Azért csinálják ezt a (normális) szülők, mert aggódnak. Ahogy a hosszúnadrágos válaszolónál is, úgy valószínűleg nálad is, attól fél, hogy valamiféle sérülést hordozol magadban, félsz valamitől, csúfolnak, bántanak, kiközösítenek, gátlásaid vannak, önbizalomhiányos vagy, nehezen találsz barátokat, akármi, és ezért viselkedsz "különcként", és ragaszkodsz nem szokványos ("normális") dolgokhoz, mint például a nap kerülése, hosszú nadrág hordása, metálbanda hallgatása, egyedül végzendő hobbiba mélyedés, vegetarianizmus, vagy akár csak bizonyos hagyományos fogások visszautasítása, egyéb akármilyen elv követése, és még sorolhatnám.
Szóval egy szülőben rengeteg kétely merül fel, ha a gyereke nem a kortársaihoz hasonlóan viselkedik, és bár pontosan ugyanannyira szereti, aggódik, hogy mi váltja ezt ki. (Aztán meg ha a kortársaihoz hasonlóan viselkedik, akkor meg azért aggódik.)
Majd az egyszeri szülő a legegyszerűbb módszerhez folyamodik, és megpróbálja megdönteni az elvet. Ha ugyanis sikerül, akkor a gyerek rendben van, nincs érthetetlen elhatározás, sérelem, vagy hiba, nem kell aggódni.
Abbahagyásra ösztönözni tehát azzal lehet, hogy ha látja, hogy ez egy kiegyensúlyozottságból fakadó döntés volt, nem kapod fel a vizet, ha felhozza, nem sértődsz meg azonnal, nem kezdesz hisztizni, veszekedni, hanem látszik rajtad, hogy teljesen összhangban vagy ezzel a döntéssel, illetve elmondhatod neki ugyanazt, amit itt leírtál.
Aztán persze az is lehet, hogy anyukád nem épp az ideális anya, és pusztán "önzésből" mondja ezt, mert azt gondolja, hogy amit ő mond, az az etalon, és mindenki más hülye aki nem úgy viselkedik.
Ezt már döntsd el te.
És genetikáról még nem hallott? Egyszerűen hihetetlen számomra, hogy valaki ennyire korlátolt legyen:(
Hálát adok az égnek, hogy az én szüleim sosem gondoltak semmilyen lelkibetegnek a bőrszínem miatt (mondjuk ebben szerepet játszhat, hogy anyukám is olyan, mint én).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!