Mi baja van az anyámnak?
Anya sosem volt normális, kiskoromban is rendszeresen bántott, de egy-két éve nagyon eldurvultak a dolgok.
Ma már mindenért, akármit is csinálok k.rvázik, r.bancozik, tépi a hajamat, leköp, megszégyenít. Van egy nevelőapám meg egy öcsém. Mikor anya bánt, egyik sem tesz semmit. Van, hogy az öcsém még nevet is. Már nem bírom sokáig. Mit tehetek? Ja, és anyukám füvezik. Függő. (Nem akarok a családsegítőhöz menni, mert nem akarok gyermekotthonba kerülni)
16/L
Anyukád nem fog megváltozni, ebbe jobb, ha belenyugszol. Pech, hogy neked ő jutott, de itt az ideje, hogy kezdj valamit az életeddel. Ha van rokonod, ahová elköltözhetsz, beszélj vele.
Ha az nincs, 16 évesen ún. ifjúsági otthonba kerülhetsz, ami kb. úgy működik mint egy kollégium, csak hétvégén nem utazol haza. Persze tarthatsz kapcsolatot a családoddal, meg is látogathatod őket, ha akarod, de ez nem kötelező.
Ne 20 személyes hodályokat képzelj el, hanem néhány személyes szobákat, közös nappalit, étkezőt, fürdőt.
Az otthoni hajtépésnél, cirkusznál szerintem ezerszer jobb.
Kb 15 éve ha még kiskorúként kerülbetél , 24 éves korodig maradhattál utógondozásban. Tanulnod vagy dolgoznod kellett, de biztosíották a lakhatásodat, és kaptál természetbeni juttatást (ételutalvány, ruhapénz). Aki dolgozott, annak volt valami fizetési kötelezettsége, a nappalin tanulóknál nem tudom, hogy működött ez. Sajnos azt sem tudom, azóta mi változott, de a lényeg valószínűleg ugyanaz maradt.
Akkor ne menj, ne kérj segítséget.
De ne is nyavalyogj.
Nagyon nagyon sajnállak, habár énsem vagyok tokeletes helyzetbe. En 2 honap es koltozom el, mar kibirom :(((
En is azt tanacsolnam hogy fordulj egy olyan rokonhoz akivel joba vagy , vagy legalabb tudod azt hogy naluk jobb a helyzet. Maradj nagyon erős, de egyébkent a gyámhoz fordulas lenne a legjobb. A gyam nagyon vedi a kiskoruak erdekeit, szoval jobban jarnal ha bemennel az egyik rokonoddal es elmondanatok a dolgokat hogy mi zajlik a 4 fal kozott. Sok sikert kivanok Neked tiszta szivbol!
Köszönöm nektek :)
Majd lesz valahogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!