Miért kell anyámnak folyton megjegyzéseket tennie erre? 16l
Nem szeretek lebarnulni, de szerintem meg az lenne a "szép". Nekem viszont nem tetszik. Mindig azt hajtogatja, hogy mennyire betegesen néz ki valaki fehéren nyáron, amit nem is értek mert így sincs hullaszínem. Másrészt ki szoktam menni a frisselvegőre estefelé, amikor már nincs annyira Melé, meg nem süt annyira a nap.
Mit tegyek, hogy abbahagyja? Egyáltalán miért csinálja?
Nekem folyton azért szól be az egész család, mert mindig hosszú nadrág van rajtam. Egész nap azt hajtogatják, hogy vegyek már fel rövidgatyát, de nem hiszik el, hogy utálom a rövidgyatát, és nincs melegem.
Szerintem a te anyád is úgy gondolja, hogy ami neki jó, tetszik, az neked is.
13/l
Ugyanaz vagyok, mint az 5-ös válaszoló, minimálisat tudok barnulni és azt is csak nagyon sok napon töltött idővel (ezt viszont nem vagyok hajlandó kockáztatni gyakran).
Azzal meg elég szánalmas vitatkozni, hogy egy fehérebb bőrű embernek a rendszeres napozás egyáltalán nem veszélytelen. Ha nem tűnt volna fel, nem azt írtam, hogy garantált a bőrrák, csupán azt, hogy az ESÉLY nagyobb. Ezt meg már jó párszor bebizonyították.
Ha, ez segít, pl. Ázsiában pont a fehér bőr a szép, mert "lebarnult bőre csak a munkás osztálynak van", akik egész nap kint vannak a farmon. Régebben Európában is a fehér bőr volt a szép, hasonló okokból.
Egyébként a bőröregedés nagy részét a napsugárzás okozza (gondolj csak a gyümölcs aszalásra). Bár, egy ideig szép a szín, de szétszárítja a bőröd és "megpirul"=korán ráncosodik. + ugye ott a bőrrák is. Nem véletlen, hogy pl. Japánban és Koreában, ahol nagyon védik magukat a nap elől + naptej télen-nyáron, ott ilyen sokáig szép marad a bőrük (persze genetika is, de azért sokat számít a napvédelem mánia).
Ne zavarjon amit anyud mond, más időben élt, neki az van a fejében, hogy a barnulás a jó, mások gondolatait meg elég nehéz lenne megváltoztatni. :)
+ Ha pattanásos vagy, főleg használj naptejet, mert hiába "a nap szárít" szépen bele is tudja égetni a pattanás foltokat az ember bőrébe :( Májfoltokról nem is beszélve, bár az inkább idős kori dolog. Ha befekszel az UV alá barnulni, az ugyan olyan káros.
Kérdésre a válasz:
Nem tehetsz nagyon semmit, utánna olvasol a témának, elmeséled neki miket találtál a nap káros-nemkáros hatásairól, és ha nem érdekli, elfogadod, hárítasz, nem veszekszel(mert nincs értelme, csak rosszul érzitek tőle magatok).
Azért csinálja mert jót akar neked.
Az én anyám ugyanez.
Nagyon fehér bőröm van (rám tényleg joggal mondhatják, hogy hulla fehér vagyok :D), emellett nagyon nagyon sok anyajegyem is van, amiknek a nagy része fura alakú, sötét, vagy épp kidudorodó..Szóval nekem nagyon nem ajánlatos sok időt töltenem a napon, meg alapból nem is szeretek napon lenni és leizzadni, stb.
Anyámnak persze naponta el kell mondania, hogy milyen undorító vagyok és ha rám néznek az emberek, kiröhögnek és azt gondolják magukban, hogy egész nap bent gubbasztok a házban, ezért nincs semmi színem..
Az ilyen hülye emberekkel nem lehet mit kezdeni, ha valamit kigondoltak, az úgy is van. Legalább is az én anyám még az orvost is képes lehülyézni, ha megmondja neki, hogy rosszul tud valamit :D
Szerintem az a baja egesz nap bent poshadsz
Menj uszni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!